Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

29 marca 2017

RECENZIA: Poklad menom Ružová voda Hanus

bioekologika

Ak sa niekoho opýtate, ktorý je jeho naobľúbenejší kvet, väčšinou bez váhania odpovie ruža. Môžeme polemizovať, či je to len prvý kvet, ktorý mu prišiel na myseľ alebo ním ruža aj naozaj je. Nie náhodou sa však ruža považuje za skutočnú kráľovnú kvetov. Je populárna už od dávnych vekov nielen pre svoju krásu a omamnú vôňu, ale aj pre svoje účinky na zdravie a krásu človeka. Ľudstvo ruže pozná už od starovekých antických čias a sú zasvätené Afrodite – bohyni lásky a krásy s čím sa spája aj jedna legenda. Kedysi vraj existovali len biele ruže, ale keď Afrodita utekala za svojím umierajúcim Adonisom, pichla sa o jej tŕne a krv ich zafarbila na červeno. Odvtedy je červená ruža symbolom lásky, ktorá prekoná aj smrť.  
Je však úplne jedno, akú má ruža farbu, rozhodne si zaslúži pozornosť. V kozmetickom svete je ruža mimoriadne cenená a napríklad ružová voda je základom mnohých receptúr produktov určených na starostlivosť o pleť. Patrí k našim obľúbeným produktom a považujeme ju za taký pleťový „svätý grál“. 
Na trhu je viacero ružových vôd a táto od Hanus-u má hneď niekoľko výhod. Pre patriotov dávame do pozornosti fakt, že je vyrobená na Slovensku v Nitre vo firme, ktorá vyrába tiež známe éterické oleje, silice, čajové zmesi a prírodné liečivá. Má 100 ml, čo je tak akurát,  môžete ju nosiť aj na svojich cestách a jej cena vás určite nezruinuje, stojí okolo 3 – 4 €. Je to vodný destilát – hydrolát, ktorý obsahuje prchavé látky rozpustné vo vode, čo znamená, že neobsahuje žiaden alkohol, a preto je hypoalergénna a vhodná pre všetky typy pleti, vrátane najcitlivejšej. Ďalším plusom je brožúrka, ktorú nájdete v krabičke a v nej je veľa informácií o histórii, výrobe a použití ružovej vody, plus niekoľko zaujímavých receptov. Táto voda vzniká z čerstvých okvetných lístkov ruže damascénskej a má také antibakteriálne účinky, že nepotrebuje žiadne konzervanty! K tomu už nie je čo dodať :)
Vonia nádherne, výrazne, sladko, ružovo – medovo, presne tak ako voňajú staršie odrody ruže v babičkinej záhrade. Pre niekoho je táto vôňa nepríjemná (aspoň podľa iných názorov užívateľov, ktoré je možné nájsť na internete), ale za nás je to presne tá ružová vôňa, akú poznáme zo záhrady alebo z kuchtenia domácej ružovej vody. Proste láska na prvé ovoňanie. 


Napriek tomu, že rady skúšame nové a nové výrobky, s niektorými kúskami si vytvoríme doslova citový vzťah, ak nie rovno závislosť. Ružová voda na našich kúpeľnových poličkách predstavuje rokmi overenú stálicu a každý nový spôsob jej použitia predstavuje svoj príbeh. Pred rokmi, keď sme bojovali s vyrážkami o niečo viac ako teraz :) sme si ju obľúbili pre jej schopnosti zázračne eliminovať zapálené a niekedy aj bolestivé miesta. Takže, ak vás trápi aknózna a mastnejšia pleť, pravidelným používaním ružovej vody sa problémy zmiernia, len tomu musíte dať čas a nevzdať sa už po chvíľke. 
Inak ju pokojne môžeme odporúčať ako tonizačnú vodičku. Tonizácia je krok v pleťovej starostlivosti, ktorý sa často podceňuje, ale neprávom. Po odlíčení a vyčistení pleti je ružová voda skvelým tonikom, ktoré uzavrie póry, stimuluje cirkuláciu krvi a zlepší efektívnosť následného ošetrenie pleťovým krémom alebo olejom. Krásne pleť zjemní, hydratuje i vypne. A tá jemnosť pleti, to je pocit priam rozprávkový!
No a keď už akné a vyrážky nie sú vašim hlavným problémom, ale skôr riešite pribúdajúce rôčky, opäť pokojne siahnite po ružovej vode. Často ju používame aj na jemnú masáž, a to tak, že na vatový tampónik nakvapkáme trošku vody a krúživými pohybmi votrieme do pokožky. Keďže táto voda podporuje regeneračné procesy, pokojne sa môže používať i pri ekzéme a pokožke, ktorá trpí nadmernou suchosťou a vďaka antioxidantom zase posilňuje pleťové bunky a bojuje s vráskami. 
Keby sme mali vybrať ešte jeden spôsob, 100% vám vieme odporúčať použiť schladenú ružovú vodu po opaľovaní, najmä keď to trošku či viac preženiete a potrebujete rýchlo uľaviť popálenej pokožke. Istotne sa vám poďakuje v podobe rýchlejšieho hojenia. 


Uvádza sa, že je tiež vhodná aj na odličovanie. Nedá sa povedať, že je na tento účel nepoužiteľná, skôr je to škoda používať taký výnimočný produkt, na tak „špinavú prácu“ :) Ale pekne po odlíčení si svoju prácičku zastane priam dokonale. Je skrátka vhodná pre každého, mastná, suchá, citlivá alebo akákoľvek iná pleť dostane vďaka ružovej vode dokonalú starostlivosť. Za nás je toto rozhodne pozitívna recenzia s odporúčaním vyskúšať, sme presvedčené, že nebudete ľutovať.

Máte aj vy svoju obľúbenú ružovú vodu? Rady sa necháme inšpirovať...

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

4 komentárov:

  1. Už som o tejto značke počula a aj o tejto vode. Plánujem ju vyskúšať, zatiaľ sa mi najviac páčila ružová voda od Dulcie. Mala som aj tú od Purity Vision, ale sklenený flakón mi úplne nesadol do ruky. Navyše sa mi vôňa zdala trochu alkoholová.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tato Hanus je tiez sklenena, ale vdaka tomu davkovacu v hrdle flasky sa dobre aplikuje na tampon a da sa regulovat aj mnozstvo, ktore chcem pouzit. Urcite ju vyskusaj, Hanus vonia po ruziach a pleti fakt lahodi :)

      Odstrániť
  2. Dnes som si kupila idem.vyskusat🤔

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobre rozhodnutie :) zeby aj vdaka nasej recenzii??? no rozhodne stoji za to ju vyskusat!

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates