Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

01 júla 2019

RECENZIA: Mandľový hydratačný krém WELEDA

bioekologika

Mandľová línia kozmetiky Weleda je nám celkom dobre známa. Už sme z nej používali (alebo aj pravidelne používame) niekoľko produktov a zanechali v nás pozitívny dojem. Mandľový hydratačný pleťový krém však bol pre nás novinkou, aj keď sme už na základe predchádzajúcich skúseností z inými produktami z mandľovej línie asi vedeli, čo od neho môžeme očakávať :) Celá starostlivosť s mandľovým olejom Weleda zahŕňa viacero produktov na tvár aj telo a primárne je určená pre všetkých, ktorých trápi citlivá, reaktívna a suchá pleť. Vďaka e-shopu babickinazahrada.sk sme mohli vyskúšať práve spomínaný pleťový krém a testovanie to bolo skutočne príjemné. 
Citlivá pokožka je problém, ktorý sa môže prejaviť len na určité obdobie (napríklad počas tehotenstva, stresovej záťaže,...) alebo je to taká celoživotná spoločníčka, ktorá vás núti vyberať si kozmetiku najmä neparfemovanú, s menším počtom zložiek a bez všeobecne známych iritantov. No najmä treba kozmetiku citlivo skúšať, pretože nie vždy pleť zareaguje už po prvom použití a zase niekedy napr. silice alebo ich zložky, nemusia vôbec pokožku podráždiť ani po dlhodobejšom používaní.   
Hydratačný mandľový krém Weleda je naozaj jemný, neparfemovaný a obsahuje len zopár zložiek. V základe vodu, hypoalergénny mandľový olej a aj alkohol, ktorý ale nie je cítiť ani čuchom a ani pocitovo na pleti. Tá nepáli, nesvrbí, nezačervená, to že v zložení alkohol je, sa negatívne neprejavilo ani raz počas niekoľkotýždňovej doby nášho testovania. Okrem toho, zloženie tvorí aj slivkový olej či kyselina mliečna. Slivkový olej (plánujeme vyskúšať aj čistý za studena lisovaný) je vhodný na zrelú, suchú a citlivú pleť, dokáže ju upokojiť a zabraňuje vysúšaniu. Kyselina mliečna predstavuje AHA kyselinu, ktorá pleť exfoliuje, zároveň napomáha prirodzenej hydratácii a posilneniu ochranného plášťa. Takže naozaj minimalizovaný počet zložiek a aj riziko, že by pleť mohla niektorá z nich podráždiť. A aj keď žiadna vonná látka v zložení nie je, cítiť vôňu čerstvo posekaných mandlí až marcipánu (tipujeme, že vďaka slivkovému oleju). 


Úžasná konzistencia krému je presne taká jemná, ľahká a rýchlo sa vstrebávajúca, že vás neobťažuje nakrémovať tvár aj pri vysokých teplotách vzduchu a vysokej vlhkosti. V takýchto dňoch máme problém natrieť na tvár krém, ktorý “neprekáža“ a pleť sa pod ním nepotí. Ona sa počas horúceho dňa spotí aj tak, ale čím je krém ľahší, tým je na pleti menej obťažujúci :) Vevesuchú pleť a v letných dňoch jej hydratačný mandľový krém vyhovuje, pretože neostáva šupinkatá, ale pekne hydratovaná, no v zime by pre ňu asi dostatočný nebol. Ale zase pre zmiešanú pleť Lulu je ideálny, pleť neťaží a krásne sa vstrebáva. A koniec koncov, aj na obale je uvedená informácia, že krém je vhodný v období so zvýšenou potrebou hydratácie – napríklad v lete. To teda platí naozaj do bodky a bez debaty :) pretože v lete má pleť podráždenú asi každý, trpí nadmerným pôsobením slnečných lúčov, vetrom, vlhkom, slanou vodou, klimatizáciou, následne sa vysúša a aj keď to možno na prvý pohľad na nej nevidíte, pokožka o tom vie a rada nám to spočíta. 



Výborné je, že sa dá používať aj ako denný a aj ako nočný krém. Na vyčistenú pleť teraz v lete nastriekame hydrolát/kvetovú vodu z chladničky a potom aplikujeme tento krém. Ak nanášame aj make-up alebo BB krém, stačí nechať chvíľku vstrebať. Vďaka textúre niekde na pomedzí krému až fluidu, to vstrebávanie trvá naozaj len chvíľku, ale na pleti hneď poznať, že sa na nej vytvoril jemný ochranný film. Ak krém nanášame večer, pokojne si doprajeme o niečo bohatšiu vrstvu, pretože je to naozaj ľahučký krém, ktorý pleť chráni a hydratuje. 

Podľa nás je hydratačný mandľový krém vhodný hádam aj pre každý typ pleti, len si musíte určiť, či ho budete používať napríklad len v lete alebo len ráno,...a pod. Za istých okolností vyhovuje suchej, za iných zmiešanej a mastnej a určite aj zrelej pleti. V prvom rade je určený na citlivú pleť a tam funguje naozaj k spokojnosti. Je certifikovaný NATRUE, má 30 ml, zloženie nie je vegan a stojí približne 15,60 €.

Vlastne nás ani nenapadlo niečo, čo by sme krému dokázali vytknúť. Poznáte tento krém alebo si ho plánujete kúpiť? Dajte nám vedieť svoje skúsenosti. 

✍🏻 by Veve & Lulu

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

6 komentárov:

  1. Tento krem a odlicovacie mlieko s mandlou su moje dlhorocne topky na tvar. Tie mozem pokojne odporucat aj pre najcitlivejsiu pokozku. SILVA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, tiež si myslím, že citlivá pleť sa veru na mandľovú Weledu sťažovať nemôže a takáto kombinácia musí byť doslova pohladením :) Lulu

      Odstrániť
  2. Skusala som mandlovy krem, avsak verziu na ruky. Po zlej skusenosti uz asi z tejto mandlovej rady nechcem nic. Krem dost vysusoval ruky a chybala mi i vôňa.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja zas aj ten mandľový krém na ruky mám veľmi rada, práveže mne sa jeho jemná marcipánová vôňa fakt páči, plus to že nenecháva lepkavý ani veľmi mastný pocit na rukách a kľudne ho viem tak použiť aj v kancli, u mňa patrí k tým krémom, ku ktorým sa pravidelne vraciam. Ak ti ale pri ňom chýbala sýtejšia vôňa, tento pleťový krém je už úplne bez vône (cítiť len prirodzenú vôňu použitých zložiek), lenže citlivá aj intolerantná pleť práve toto potrebuje a ocení tú jednoduchosť zloženia :) Lulu

      Odstrániť
    2. Jemna marcipanova vona? Tak potom neviem, ci ma Weleda dve verzie kremu na ruky, no moj nevonal absolutne vobec :-)

      Odstrániť
    3. pokiaľ viem, 2 verzie tohoto krému nie sú :) rozdiel bude asi len vo vnímaní vôní, v pleťovej línii nie je žiadna parfemácia a chápem, že každý nemusí cítiť stopy vôní z ingrediencií, zato v tom kréme na ruky sú použité éterické oleje a myslím, že tá jemná vôňa je aj rozoznateľná :)

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates