Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

21 marca 2017

RECENZIA: BIO kokosový olej z DM drogérie

bioekologika

Letná exotika, slnko, more, jemný vánok a šumenie kokosových paliem – toto všetko dokáže moju predstavivosť poľahky zlákať na piesočnatú pláž za oddychom a popíjaním kokosovej vody, ktorej vôňa mi jemne šteklí čuchové bunky. Kedykoľvek počas dňa zacítim vôňu kokosu, vidím dovolenkovú pohodu. A ak rovnako ako ja obľubujete kokosovú vôňu, malý kúsok raja si môžete do svojho domova priniesť aspoň v predstavách aj s BIO kokosovým olejom z DM drogérie. Musím vás ale upozorniť už na úvod, privoniavanie k nemu sa asi stane malou závislosťou, vzdať sa jej však rozhodne nebudete chcieť :-)


Asi ťažko dnes hľadať človeka, ktorý by nepoznal alebo aspoň nepočul o kokosovom oleji. Vôbec nebudem preháňať, keď napíšem, že sa stal fenoménom – v kuchyni i v kúpeľni. Na sladké dobroty, na vyprážanie alebo ako prísada do horúcich nápojov a je ešte množstvo iných spôsobov, ako kokosový olej využiť v kuchyni, a tak podobne je to aj pre krásu. Dá sa použiť ako pleťový krém, maska alebo zábal na vlasy, náhrada telového mlieka a skvelý je aj na zuby a ďasná. Použiť ho možno snáď na milión spôsobov a stále to bude jeden kokosový olej, napríklad ako ten z DM drogérie.
Konkrétne tento rastlinný olej je označený ako VEGAN,220 ml, pochádza z ekologického poľnohospodárstva a je určený na varenie, pečenie a vyprážanie, ale pokojne ho môžete tak ako ja použiť aj na tvár a telo. Svojou skúškou prešiel i v kuchyni, kde jemne, ale presvedčivo dochutil palacinky či lievance, občas si našiel cestičku do smoothie alebo ovsenej kaše, ale skvele chutil aj v čokoládovej poleve na koláči. Väčšinou sa teda objavil v sladkých variáciách jedál, ale úplne inú dimenziu chutí dodal doma pripravenému popcornu či dresingu listového šalátu. Jeho chuť by som nazvala ako plnú – je kokosovo výrazná, ostáva dlhšie na jazyku, ale nie prehnane a nekazí tak chuť ostatných použitých ingrediencií. 

A keď by ste sa ho v kuchyni „prejedli“, vyskúšajte ho ako skrášľujúci prostriedok. Mne sa osvedčil najmä ako hydratačný krém alebo povedzme pleťový olej. 
Na pokožke sa okamžite topí a zanecháva pocit jemnosti a mäkkosti pokožky. Vždy ho nanášam na navlhčenú tvár, aby sa lepšie vstrebal. Celkom účinne sa prejavil i pri suchších miestach, po pár dňoch bola pleť oveľa hydratovanejšia. 
Pre mňa je dôležité, že kokosový olej používam vždy iba pár dní a potom si dám pauzu, pretože inak bola moja pleť ešte viac vysušená. A preto som si ho zvykla prestriedať a takto mi vyhovuje jeho používanie úplne najviac. S čím mi ale kokosový olej skutočne pomáha viac ako iné kozmetické vychytávky, tak to je občasne sa vyskytujúci ekzém na očných viečkach. Neviem, či aj vy mávate podobný problém, ale to svrbenie je neznesiteľné. Na tomto mieste s jemnou pokožku, dokáže kokosový olej hotové divy. Za pár dní doslova zlikviduje suché a svrbiace fliačiky a pokožka je celkom obnovená. 
Čo sa týka vlasov, vyhovuje mi ako občasný zábal na končeky, lebo tie sa mi zvyknú často lámať a tak sa snažím predchádzať tomuto stavu aj s pomocou oleja. Buď ho čistý nanášam na vlasy v tuhšej forme alebo ho rozpustím a primiešam do neho aj pár kvapiek rozmarínového esenciálneho oleja a nanesiem až potom. Po 20 – 30 minútach jednoducho umyjem šampónom a hotovo :-)


Tento olej proste láka k ochutnaniu a rovnako sa nestratí ako kozmetická vychytávka ku skrášľujúcim procedúram. Jeho cena je okolo 4 €, čo je veľmi priaznivá cena na uvedený objem a dostanete ho hádam v každej DM drogérii. Určite sa po ňom poobzerajte, tak intenzívny kokosový zážitok si nemôžete nechať ujsť. 
Pozdravuje vás Lulu ;-)


bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates