Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

07 marca 2017

Jarné prebúdzanie

bioekologika

Každé ročné obdobie je čarovné. Každé svojim jedinečným spôsobom a každé krásne zapadá do kolobehu prírody. A práve to je podľa nás na jari najkrajšie, že máte pocit, že stojíte pri zrode života. Každá maličká rastlinka začína svoju púť a vy ju môžete sledovať a nechať sa zakaždým vtiahnuť do jej ďalšej a ďalšej etapy. V záhrade už nedočkavo pozorujeme prebúdzajúci sa život a tak vám prinášame aj zopár fotiek, ktoré dýchajú jarnou atmosférou. 


Čo je lieskové, to je dobré! Milujeme lieskové oriešky aj dobroty z nich a preto sa už tešíme, kedy bude celá obsypaná chutnými plodmi. Odložíme do zásoby sebe i veveričkám a vždy nás poteší pohľad na konáriky prehýbajúce sa pod letkami drobných vtáčikov. 


Snežienky sú neodmysliteľný symbol jari, takí prví bojovníci vychádzajúci zo studenej zeme, ktorí ohlasujú príchod teplejších dní. Vedeli ste, že táto jarná kráska je celá jedovatá. A aj napriek tomu sa využíva vo farmaceutickom priemysle pri výrobe liekov ovplyvňujúcich mozgovú činnosť. Obsahuje totiž alkaloid galantamín, ktorý má priaznivé účinky na liečbu demencie alebo alzheimerovej choroby. Aj takto môže poslúžiť nenápadná malá rastlinka pre zdravie človeka. 



...vzduch sa pozvoľne prehrieva...slnečné lúče sú intenzívnejšie...úsmevy okoloidúcich sú častejšie...aj takto v posledných dňoch nepochybne cítime, že jar je tu. Užívajte si aj vy, čo najkrajšie jarné dni! 

Veve a Lulu, baby s bioekologikou :)


bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates