Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

02 mája 2018

RECENZIA: Jemná čistiaca pena s BIO hamamelisom WELEDA

bioekologika

Pri hľadaní ideálnej pleťovej starostlivosti sa väčšina z nás zapotí. My si ju vyberáme podľa niekoľkých kritérií. Podľa typu pleti, podľa toho, čo je v zložení produktu (tak aby nás to nedráždilo a pod.), podľa ročného obdobia a aj podľa toho, či chceme výrobok používať ráno alebo večer. Ale, keď sa zamyslíme, toto všetko je v podstate aj tak druhoradé. Ako základ pre výberový proces je to síce podstatné, ale bez pravidelného opakovania, čistenia a krémovania pleti je vo výsledku jedno, či máte vhodné produkty, keď ich nepoužívate správne. 
K našim obľúbeným pleťovým produktom patria aj čistiace pleťové peny. Používame ich takmer denne, kupujeme si ich opakovane a možno by ste boli prekvapení, ale v radoch prírodnej a bio kozmetiky je ich na výber celkom dosť. A jednou z tých novších na trhu je  jemná čistiaca pena s BIO hamamelisom WELEDA
Táto pleťová pena je vhodná pre normálnu a zmiešanú pleť. Stačí ju trochu potriasť, aby sa z tekutiny stala pena a potom 1 až 2-krát napumpovať. Toto množstvo je absolútne dostačujúce na celú tvár, tie 2 pumpovania sú už aj celkom dosť, takže sa nemíňa veľmi rýchlo. Pena má jemnú konzistenciu, ale netratí rýchlo svoj tvar a na pleti je viditeľná a citeľná. Nestáva sa, že po pár sekundách akoby na pleti nemáte nič, práve naopak, môžete s ňou pekne po tvári prechádzať krúživými pohybmi a stále cítite a vidíte bielu, jemne krémovú konzistenciu. Pumpička funguje skvele (možno pre niekoho nie až tak podstatná informácia), ale nám sa už niekoľkokrát stalo, že sa pumpičky na iných výrobkoch, iných značiek zasekávali a potom ostali otečené a špinili seba aj poličku. S touto však nie je ani najmenší problém, funguje ako má :)

Penu používame ráno alebo večer na navlhčenú tvár, ale zásadne sa vyhýbame okoliu očí. Jeden z dôvodov je ten, že sa to ani neodporúča, ďalší, že si to ani nevieme predstaviť, prečo by si vlastne niekto chcel vedome odličovať oči a maskaru takouto penou a posledný je ten, že v zložení sú aj látky pochádzajúce z esenciálnych olejov a tie môžu dráždiť tak citlivé partie ako sú oči a ich okolie. Áno, v zložení je aj alkohol, ale nie je ho ani cítiť a ani pleť nijako netrpí, nepáli a neostáva červená, a to penu v pohode používa aj citlivá a suchá pleť Veve :) Takže, predsudky voči nemu pokojne nechajte odznieť :)



Čistiaca pena by podľa oficiálneho popisu mala šetrne odstrániť nečistoty, make-up a aj nadbytočný kožný maz, bez následného vysúšania a výsledkom by mal byť svieži vzhľad. Nedá sa inak, ako so všetkým z uvedeného súhlasiť. Používame ju tak na odlíčenie, ako aj na čistenie pleti a v oboch prípadoch sa osvedčila veľmi dobre. Pleť na pohľad vyčistí,  jemne zmatní, opticky zmenší póry, na dotyk vyhladí, ale neostáva napnutá a suchá. Aj s odličovaním si vie poradiť k veľkej spokojnosti. Naozaj je po nej pokožka oveľa čistejšia a netreba už dočisťovať na niekoľkokrát. Ak patríte k nadšencom pleťových rituálov a starostlivosť o pleť si užívate v niekoľkých krokoch, pokojne môžete po pene použiť aj pleťové tonikum alebo čistiace tonikum a mlieko 2v1. Chybu neurobíte a doprajte jej len to najlepšie :) 

Čo je možno najzvláštnejšie v súvislosti s používaním tejto peny na tvár, je fakt, že vyhovuje nám obom rovnako. Asi ste už postrehli na blogu, že jedna z nás má zmiešanú a citlivú pleť a druhá suchú, ekzematickú a citlivú. Úplne rozdielne typy a úplne rozdielne potreby pre pleť. A napriek tomuto predpokladu, sme si ju obe obľúbili. Pre suchšiu pleť sa zvyknú odporúčať najmä jemnejšie čistiace pleťové mlieka, ale napriek tomu, pena je skutočne univerzálna aj pre suchšiu pokožku. Obsahuje destilát z BIO hamamelisu virgínskeho, ktorý čistí, upokojuje a ošetruje pokožku a extrakt koreňa ibiša lekárskeho, ktorý pôsobí protizápalovo, podporuje hojenie vyrážok a posilňuje kožné bunky. Čo sa týka vône, bez váhania ju môžeme zaradiť medzi intenzívne, svieže vône. Osviežujúca vôňa peny je tvorená citrusovými tónmi s jemnou horkosťou akoby pomarančovej alebo grepovej kôry a po chvíľke nastupujú aj jemne sladšie tóny s náznakom levandule. Nejaký čas vôňa ostáva na pokožke, ale postupne sa celkom prirodzene vytratí bez toho, aby sa rozpadla na niečo nepríjemné. A pokojne by sme ju odporúčali aj pre mužov, vlastne je to taká unisex vôňa :) Obal je pevný, plastový, bez problémov sa prenáša pri cestovaní. Objem peny je 150 ml,vegánske zloženie, certifikovaná je NATRUE certifikátom a stojí 10,95 €. 

Pre nás je to výborná čistiaca pena, ktorá skutočne dobre funguje a stala sa našim pleťovým miláčikom. Už ste ju vyskúšali alebo si ju plánujete zaobstarať? Pochváľte sa nám v komentároch :)

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates