Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

21 mája 2018

RECENZIA: BIO intímna pena s brusnicami BIOTURM

bioekologika

Existujú mnohé miesta a situácie, pri ktorých sa cítime akosi cudzo a neisto. Najmä nové udalosti, ktoré ani trošku nepredpokladáme, nám robia isté obavy. Ale snažíme sa osobnostne rozvíjať a čoraz častejšie sa presviedčame a povzbudzujeme, aby sme ich brali ako výzvu, na konci ktorej bude niečo pozitívne. Nerady meníme zabehané veci (veď načo aj, keď dobre fungujú), ale maličkými krôčikmi akceptujeme zmenu, keď vidíme jej potenciál. Rovnako je to aj s kupovaním a skúšaním kozmetiky či oblečenia. Keď sme spokojné, neuvažujeme o zmene, ale keď nás zaujmú dovtedy nepoznané veci, chceme sa im dostať na zúbok a byť 100% presvedčené, že do tejto zmeny pôjdeme :)
A veľmi podobne a podrobne sme postupovali aj pri výbere BIO intímnej peny s brusnicami od BIOTURM. Najprv si ju kúpila jedna z nás a keďže s ňou bola viac ako spokojná, už ju máme obe :)
Overené informácie v tomto prípade výrazne uľahčili rozhodovanie o kúpe tohto kúska. Že ide o citlivú oblasť je jasné už z určenia tejto peny. Intímne partie potrebujú absolútne odlišnú kozmetiku akú bežne používame na telo. Mala by mať iné pH, v ideálnom prípade by mala byť neparfemovaná a tiež aj vhodná pre extra jemnú a citlivú pokožku. A keď toto všetko zvládne k vašej spokojnosti, určite vyberiete dobre, tak ako aj my :)

Úplne najdôležitejšia vec pri výbere BIOTURM intímnej peny bol fakt, že obsahuje aj brusnicový extrakt respektíve šťavu z brusníc. Asi ste si všimli, že brusnice sa objavujú v reklamách a produktoch, ktoré sú určené na problémy s močovými cestami. V prvom rade ide o to, že majú protizápalové účinky a v druhom rade, obsahujú silný antioxidant proanthocyanidín, ktorý bráni množeniu baktérií. A oboje znie celkom využiteľne, lebo menšie problémy s močovými cestami nás z času na čas potrápia počas celého roka. Takže sme aspoň mohli overiť teóriu v praxi :) čo sa nakoniec ukázalo ako veľmi užitočné testovanie. Samozrejme, iné je jesť či piť brusnice alebo šťavu z nich a iné je, keď je zakomponovaná v zložení kozmetického produktu. Čo sa však dalo odpozorovať, bolo zistenie, že problémy s močovými cestami sa nám v poslednom čase našťastie akosi vyhýbajú. Určite za to nemôže iba BIOTURM intímna pena, ale k našim bežným a už zaužívaným zvykom a opatreniam (konzumácia vhodných potravín a výživových doplnkov, preferovanie bavlneného a priedušného oblečenia, vyhýbanie sa situáciám a miestam, kde by sme mohli prechladnúť) sme pridali aj používanie intímnej peny s brusnicami a efekt sa dostavil. Výraznú váhu fungovania pripisujeme aj tomu, že pena podľa výrobcu obsahuje vysokú koncentráciu lakto-intenzívneho komplexu tvoreného kyselinou mliečnou, ktorá zase zachováva prirodzené pH pokožky. O kyseline mliečnej sa dá povedať, že je kľúčová pre intímnu ochranu, pretože udržuje pH kyslé a tým bráni množeniu patogénov. Toto nízke pH prispieva k rovnováhe medzi dobrými a zlými baktériami a udržiava zdravú vaginálnu mikroflóru. V BIOTURM intímnej pene sa spojili dva účinné komplexy látok a vytvorili tak skutočne pozoruhodný produkt pre intímnu hygienu :)



Pena nie je parfemovaná, čo je vzhľadom k citlivej pokožke intímnej oblasti skutočne vhodné. Napriek tomu, nie je bez vône. Prirodzene vonia ovocne po brusniciach a jemne sa kombinuje so sladkou vanilkovou vôňou, za čo zase môže extrakt z vanilky. Okrem nich sú v zložení aj extrakt z ibišteka, bergamotový olej, extrakt z čučoriedok, extrakt z jablka alebo extrakt z malín, černíc, hrozna a marhúľ. Skoro ako recept na nejaké smoothie alebo letný ovocný dezert :) ale vo výsledku vonia nevtieravo a príjemne. Pení primerane, čo vlastne znamená, že pena hneď neopadne, ale drží svoj tvar a dobre sa rozotiera po pokožke. Má jemne “naružovelú“ farbu a stačia jej tak 2 pumpnutia na jedno použitie. Inak pumpička funguje bez problémov a celý produkt sa dá aj prenášať, takže ani pri cestovaní sa nevylieva a nie je na obtiaž :) Čo sa týka používania, nezaznamenali sme vôbec žiadne podráždenie, začervenanú pokožku, svrbenie, pena je s pokožkou absolútne kompatibilná - skôr dokáže podobné príznaky upokojiť. Používa sa ako klasický sprchový gél či mydlo, nanesie sa a dobre umyje. 

Určite intímnu penu môžeme odporúčať aj pre veľmi citlivú pokožku, dokonca BIOTURM má v ponuke aj intímny holiaci krém či intímnu masť s brusnicami, ktoré by skvele doplnili intímnu starostlivosť. Pena má objem 250 ml, certifikát BDIH, cruelty free, nie je vegan (to ten lakto-intenzívny komplex) a stojí približne 12,95 €.

Poznáte kozmetiku značky Bioturm? Toto je prvý výrobok, s ktorým sme sa my stretli, no zrejme nebude posledný... 

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates