Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

15 mája 2017

RECENZIA: 24h zmatňujúci pleťový krém BIO Grapefruit od SANTE

bioekologika

Zvykne sa hovoriť, nenechaj sa oklamať prvým dojmom, no nech si vraví kto chce, čo chce, prvý dojem býva dôležitý a vytvorí nám obraz či už o človeku alebo o filme, knihe, hudbe a zvykne v nás ostať dosť dlhú dobu. A keď ide o kozmetiku, poznatky z prvého dojmu bývajú častokrát celkom prekvapivé. Nie vždy sa síce splní, to čo čakáme, ale aspoň mňa Zmatňujúci pleťový krém BIO Grapefruit prekvapil, a vôbec nie nepríjemne. Práve naopak, úplne si ma získal. Dalo by sa povedať, že popis krému bol celkom odvážny, veď sľuboval redukciu kožného mazu, zmatnenie pleti, vyváženie mastnejších partií pleti a zmiernenie viditeľnosti rozšírených pórov. Všetko, čo zmiešaná pleť ponúka a vlastne všetko, čo nikto s týmto typom pleti nepovažuje za príjemné. No čo už, zmierila som sa s tým, že moja zmiešaná pleť si pýta špeciálnu starostlivosť, ale tento krém nezaostáva za očakávaniami a aj jej ju dostatočne dopraje. 

Hneď po rozbalení krabičky som sa tešila, ako vyskúšam práve tento krém na tvár. Typ zmiešanej pleti mi už niekoľko rokov robí vrásky na čele a dosť často hľadám a mením značky i výrobky. Ak mi aj nejaký čas vyhovujú, nevydrží to dlhodobo a zasa sa pozerám po niečom novom, a tak nejako mi pri pátraní do oka padol aj tento krém. Je to celkom novinka v Sante ponuke, myslím, že niekedy koncom minulého roka bol uvedený na trh a trošku som pátrala aj po zahraničných recenziách, ktoré dopadli celkom pozitívne, takže som sa tešila, kedy ho konečne vyskúšam. A teda ako som bola spokojná ja? Čuduj sa svete, tento krém si vás získa na prvé použitie a ovoňanie, ktoré majiteľky mastnejšej a zmiešanej pleti nadchne a musím napísať, že u mňa pretrváva aj po niekoľkých týždňoch používania. 
Stačil maličký kúsok z tohto krému rozotrený na pokožke a v tom momente som zacítila intenzívnu vôňu grapefruitu. Veľmi príjemnú, sviežu a takú, čo vás nakopne aj keď vonku prší alebo máte proste blbý deň. Intenzita vône postupne zoslabne, ale je príjemná aj po dlhšom čase. 
Čo sa týka konzistencie, zmatňujúci krém má veľmi jemnú a trošku gélovitú štruktúru, ktorá sa takmer okamžite zapracuje do pokožky a zanechá na nej veľmi hebký film. Väčšinou ho používam ráno na čistú pleť, lebo pleť okamžite po nanesení nielen hydratuje, ale hlavne skutočne zmatňuje. Síce netrpím nejakým výrazným leskom pleti a prehnanou produkciou kožného mazu, hlavne na nose a lícach počas dňa lesk vystupuje a nestačí mi pri korekcii vizáže opakovane použiť iba púder. S týmto krémom však zmatnenie vydrží až do popoludnia, rozumie si aj s make-upom či BBkrémom a odkedy ho používam, nezvyknem si dávať bázu pod make-up. Na večer ho používam len veľmi výnimočne, ale to skôr preto, že v noci moja pleť znesie aj nejaký hutnejší krém, prípadne olej. 


Po niekoľkotýždňovom používaní som presvedčená, že okrem zmatnenia, naozaj pomáha pleti sa očistiť a zlepšiť jej celkový stav. To, či po pravidelnom používaní uvidíte rozdiel v zmenšení pórov akosi neviem 100% posúdiť. Póry sa síce nezanášajú tak rýchlo ako s inými krémami, ale viditeľné sú podľa mňa viac menej rovnako. O zmiznutí ich viditeľnosti, respektíve ich zmenšení, som nebola presvedčená ani na začiatku, takže to som ani neočakávala, ale možno niekto spozoruje lepšie účinky aj v tejto oblasti. Pravda je, že sú čistejšie na pohľad a že vyrážky sa tvoria menej často ako tomu bývalo predtým.
A keďže som chcela vedieť, čo na tento krém povie Veve ako hrdá majiteľka sucho-suchej pleti, požičala som jej ho a pokúsim sa jej pocity zhrnúť. Aj u nej totiž krém vynikal najmä v zmatňujúcom efekte, ktorý bol výrazne viditeľný ihneď po natretí a aj na suchšej pleti pôsobil celkom príjemne, najmä nos a čelo boli na pohľad matnejšie. Čo sa týka hydratácie, pleť nebola napnutá, ale dlhodobejšie používanie (aspoň niekoľko týždňov) by pravdepodobne nebolo dostačujúcich len s týmto krémom ako s dennou a zároveň aj nočnou starostlivosťou, keď však večer Veve používala svoj obľúbený hutnejší krém, nebol žiaden problém ani s nadmernou tvorbou šupiniek. Pleť mala jemnú a tiež si krém rozumel aj s make-upom, ktorý bežne používa rovnako skôr výživnejší. 

Zaujímať by vás tiež mohlo, že je to VEGAN výrobok, bez gluténu a bez laktózy, má na pleťový krém klasických 50 ml a jeho cena je okolo 8,50 €. A už sa konečne dostávam aj k jeho zloženiu. Z názvu je jasné, že krém obsahuje extrakt z grapefruitu. Ten v tomto prípade pôsobí ako prirodzený konzervant a najmä ako látka, ktorá je plná vitamínov a antioxidantov a tiež špeciálnych esenciálnych fytonutrientov ako sú lykopén, beta-karotén a bioflavonoidy. Sú to síce jazykolamné názvy, ale dosť podstatné. Všetky sa podieľajú na zdravom fungovaní kožných buniek. A aby toho nebolo málo, významný obsah vitamínu C chráni bunky pred predčasným starnutím. Grapefruit ako taký pôsobí antisepticky, zabraňuje tvorbe vyrážok, zápalov a eliminuje rozmnožovanie baktérií na pokožke. No a tá druhá dôležitá látka v zložení sa volá Evermat™, je to patentovaná zložka vytvárajúca efekt zmatnenia pleti vďaka kôre zo stromu Enantia Chlorantha. O tejto zložke som sa dočítala, že medzi jej naj účinky patrí pomoc pri regulácii produkcie mazových žliaz a to sa zmiešanej pleti zíde vždy. Je skvelé, že pri prírodnej kozmetike vždy objavím nejaké nové zložky a rastlinky, ktoré som doteraz vôbec nepoznala. Podľa môjho názoru je krém, čo sa týka zloženia, výborne “poskladaný“, pretože obsahuje aj hroznový olej, extrakt z hamamelu a z hnedej riasy, ktoré sa používajú na hydratovanie a prečistenie pleti. 


Čiže môj celkový a kompletný pocit z tohto krému je, že mi sadol ako uliaty. Ľahučký krém je vhodný aj na letné obdobie, ja som ho začala používať už v zimnom období a nemala som problém s tým, že by málo hydratoval. Klasicky mávam pravidelne okolo úst suché kútiky, ale na ich odstránenie mi väčšinou nestačí ani bambucké maslo alebo iné hutné prírodné maslá, takže tento problém mu nepripisujem. Ak ste aj vy majiteľmi zmiešanej a mastnej pleti, myslím, že vám bude krém od Sante vyhovovať. A nezatracovala by som ho ani pre suchšiu pokožku, bez problémov by som ho odporúčala v teplejšom ročnom období, prípadne ho doplnkovo kombinovala s hydratačnejšou starostlivosťou počas chladnejších dní.

pozdravuje vás Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

2 komentárov:

  1. zaujal ma, ked dominam od 100% pure, a nezabudnem na neho dovtedy tak skusim :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ak mas zmiesanu plet alebo sklon k masteniu sa niektorych casti tvare, to by som urcite odporucila vyskusat ;-) Lulu

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates