Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

30 mája 2017

5 kombinácií na bylinkové naparovanie tváre

bioekologika

Naparovanie tváre, postup a jeho výhody sme si popísali už v predchádzajúcom článku a sľúbili sme, že čoskoro uverejníme aj niekoľko receptov, ktoré budú určené pre každý typ pleti. Najlepší dôvod, prečo používať naparovanie tváre je jeho účinok na pokožku a v neposlednom rade zaváži i fakt, že je to skutočne lacný spôsob ako ošetriť svoju tvár prírodnou cestou. My sme si ho zamilovali najmä preto, že pokožka po naparovaní je neskutočne jemná a vypnutá. Netreba sa obávať, táto metóda je perfektná aj pre citlivú pleť, pretože koncentrácia aktívnych látok je nižšia ako pri lokálnom pôsobení produktov určených na ošetrenie pokožky. Pozor si však treba dať na teplotu vody a unikajúcej pary a prípadne aj na vzdialenosť tváre od misky s vodou. Jednoducho každý si musí nájsť spôsob, ktorý mu najviac vyhovuje bez ohľadu na typ pleti. Základom každej z nasledujúcich kombinácií je však pocit pohody a relaxu, nič by vás nemalo rušiť alebo obmedzovať pri naparovaní. Vyhraďte si svoju chvíľku a užite si relax ako vo wellness hoteli. 
Množstvo použitých byliniek a rastlín je veľmi individuálne, najlepšie je aplikovať pravidlo všetko s mierou. Ak vám vyhovuje viac, pridajte si, ak menej, odoberte. A nezabudnite, že pravidlo menej je viac, platí aj pri frekvencii-1 naparovanie do týždňa bude určite stačiť, maximálne 2-krát si naparovanie môže dovoliť výrazne mastná pleť. 

Kombinácie vhodné na naparovanie tváre: 


1. HARMANČEK – RUŽA
Upokojujúce, relaxačné a skutočne šetrné pôsobenie aktívnych látok z harmančeka a ruže, ktoré sú známe zjemňujúcimi účinkami i na jemné vrásky okolo očí a zmierňujú opuchy pod očami. Vhodné nielen pre suchú a citlivú pleť. 

2. IBIŠTEK - BAZALKA
Ibištek skvele čistí pokožku a odvracia poškodenie pokožky vplyvom slnečných lúčov. Bazalka má adstringentné a protizápalové účinky, a preto je táto kombinácia vhodná najmä pre mastnú a problematickú pleť.

3. NECHTÍK – KOREŇ PÚPAVY
Nechtík je všeobecne známy ako skvelý prostriedok na hojenie a regeneráciu pokožky, taktiež pôsobí protizápalovo a koreň púpavy dopĺňa túto kombináciu účinkami na otvorenie pórov, ich vyčistenie a dopĺňa potrebnú hydratáciu. Je vhodná pre každý typ pleti. 

4. BOBKOVÝ LIST – LEVANDUĽA
Levanduľa je jednou z najobľúbenejších ingrediencií v kozmetike, čo sa týka starostlivosti o pokožku. Má upokojujúce, protizápalové a antiseptické účinky a v spojení s bobkovým listom bojuje proti voľným radikálom. Výborná voľba na poškodenú a suchú pokožku. 

5. ROZMARÍN – KLINČEK
Úžasná vôňa, ktorú si určite zamilujete – prenikavá, svieža a jemne drevitá. Klinčeky stimulujú, pôsobia protizápalovo a antimikrobiálne, zatiaľ čo rozmarín zjemní pleť, dodá výživné látky a omladí jej vzhľad. Najmä pre problematickú a normálnu pleť. 

Každá z byliniek alebo rastliniek má špecifické účinky na rôzny typ pleti. Treba si vybrať tú správnu, ktorá sa postará o doplnenie hydratácie, či upokojí pleť a účinkuje na vyrážky alebo zápaly na tvári. Mohlo by sa zdať, že podľa týchto receptov je naparovanie vhodné najmä pre pleť, para z byliniek však urýchli liečbu nosových dutín, pomáha pri prechladnutí a ešte jeden bonus, naladí myseľ upokojujúco, či povzbudzujúco podľa toho, ktoré bylinky použijete. V niektorých prípadoch môže byť takýto naparovací efekt dvojnásobný alebo aj trojnásobný. Takže smelo do naparovania, ani v lete sa mu netreba vyhýbať, svoje výhody má počas celého roka.  

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)



bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates