Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

06 júna 2017

RECENZIA: Ružový krém na ruky URTEKRAM

bioekologika

Občas by sa recenzie dali zhrnúť do niekoľkých výstižných viet o tom, či výrobok funguje alebo nie a hneď by bolo jasné, či si ho kúpiť alebo nie. Lenže pár viet žiadnu recenziu recenziou nerobí :) a preto k ružovému krému na ruky značky Urtekram, s ktorým som inak bola veľmi spokojná, pripojím ešte niekoľko podrobnejších viet. Zdalo by sa totiž, že o kréme na ruky nie je čo veľa písať, ale aj mňa samú prekvapilo, čo všetko si pri jeho používaní možno všimnúť. Neviem ako vy, ale ja sa radím k pravidelným a nadšeným užívateľom krémov na ruky. Zaradila by som sa k nim, aj keby nechcem, pretože moje ruky sa stále s niečím „hrajú“, rýpu sa v zemi na záhrade, upratujú, vyrábajú alebo kúzlia v kuchyni. Jednoducho dostávajú zabrať typickými domácimi prácami a úprimne veľmi im nepomáham, lebo ochranné rukavice nie sú pre mňa to pravé orechové. Na svoju obranu musím jedným dychom dodať, že im viem tvrdú prácu odplatiť skvelou prírodnou starostlivosťou, napríklad i takou, akú im doprial ružový krém na ruky Urtekram. 

Začnem jeho vôňou, pretože ak by ste čakali, že s týmto krémom na ruky si kúpite voňavú ružovú záhradu, poviem vám rovno, že nebude to celkom tak. Ale aby ste vedeli, čo máte čakať a neboli vopred a zbytočne sklamaní, skúsim vôňu opísať podrobnejšie. V tomto kréme o tie ruže predsa len ide! V prvom momente to síce nie je typická vôňa ruže (a tým nemyslím umelo parfemované výrobky), a aj keď po ružiach krém vonia, výrazne v ňom prevláda olej z pelargónie - teda muškátu. Vysvetlenie je jednoduchšie než by sa zdalo, v zložení sa nachádza organický pelargonium graveolens oil, čo je vlastne esenciálny olej Geranium muškát. A ten má na svedomí nielen vôňu, ale aj hojivé a protizápalové účinky na pokožku, používa sa aj na malé ranky a popáleniny či pri nervovom vypätí.
Takže, ak by ste sa s vôňou predsa netrafili úplne podľa gusta, geranium vám to vynahradí výrazne sviežou a kvetinovo-ružovou vôňou v náznaku. Prvotný dojem je teda skôr muškátový, ale po malej chvíľke sa zmení na jemnú ružovú vôňu, ktorá nie je rušivá. 
Ružový krém bez ruže však nie je hodný svojho názvu, a tak v jeho zložení nájdete aj organický extrakt z damašskej ruže. Okrem neho aj viacero hydratačných a výživných zložiek, ako mandľový olej, bambucké maslo, jojobový olej a tiež extrakt z aloe vera či vitamín E. Samé dobré lahôdky na suchú pokožku, ktorá potrebuje nielen hydratovať, ale tiež ochrániť. Takže, čo sa týka zloženia, Urtekram krém na ruky má všetko, čo si ruky budú pochvaľovať. 


Nemám rada lepkavé krémy na ruky, ktoré sa zle rozotierajú a ešte horšie vstrebávajú do pokožky. Ružový krém Urtekram je v tomto smere v úplne inej lige. Príjemná, ľahšia konzistencia sa pohodlne rozotiera, rýchlo sa vstrebe a pokožku nezanecháva vôbec mastnú či lepkavú. Skutočne hneď ako si ho natriete, akoby ho už ani necítite, čo myslím v dobrom, lebo vo výsledku nemáte “zaťažené“ ruky, ale sú krásne jemné a hydratované. Tento pocit bez zmeny vydrží do ďalšieho umývania rúk, ale aj po ňom sú ruky stále relatívne hebké a po pravidelnom používaní sa suchá pokožka stáva mäkšou a na pohľad ošetrenou. Ruky si krémujem niekoľkokrát denne aj v práci a tam je ružový krém ideálny, neobmedzuje pri kancelárskej alebo ručnej práci, nelepí a dobre účinkuje. Hneď po natretí je možná akákoľvek ručná práca, takže nie je potrebné čakať, pokým sa vstrebe. V noci a v zimnom období však uvítam výživnejšiu verziu, toto je pre mňa skôr ľahší letný krémik, ktorý príjemne vonia. 

Objem 75 ml ho radí stále ku kabelkovej verzii, ale zase nie takej, čo miniete ani neviete ako. Stačí ho málo, takže si jeho používanie celkom vychutnáte a určite na neho nezabudnete v záplave iných krémov. Má ECOCERT certifikát, je VEGAN, stojí 5,90 € a na výber je aj verzia krému aloe vera, severská breza, kokos či neparfemovaný vhodný pre alergikov. Ak by vás vôňa Urtekram ruže očarila, vedzte, že v tejto línii výrobkov je aj šampón, kondicionér, roll-on, sprchový gél, telové mlieko, telový peeling, tuhé a tekuté mydlo. Ružiam v kúpeľni môžete dať jasnú zelenú :) 

Poznáte značku Urtekram, prípadne ktorý ich produkt je váš najobľúbenejší? 

pozdravuje vás Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

2 komentárov:

  1. Z tejto ruzovej rady som skusala zatial deo roll on a bola som spokojna aj s vonou aj ucinkami. Aj tento krem som uz okukovala, ale ja som vyslovene maniak na kremy na ruky, takze niekedy mam v 1 miestnosti aj 2 :D takze nakupujem skor lacnejsie a vo velkom. Ale v buducnosti, ked budu nejake prasule navyse urcite vyskusam, to som si ista :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tymi kremami na ruky som na tom podobne, mam ich viacero a skoro vsade kde sa pohnem, takze striedam cenovo a druhovo pestre kusky :)) Inak, z Urtekramu som mala este ruzovy sampon, sice nebol zly, ale ani ma neoslnil, ale chcela by som vyskusat prave roll on, takze dik za tip.

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates