Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

15 novembra 2017

RECENZIA: Mandľový krém na citlivú pokožku rúk WELEDA

bioekologika

S príchodom chladnejších jesenných dní automaticky dostanem chuť na mandle obalené v cukrovom sirupe a zapečené na plechu alebo na panvici. Teda nielen na ne, ale na túto konkrétnu pochúťku si fakt počas teplejších dní v roku vôbec nespomeniem. A že je to pochúťka, to mi môžete veriť, ako aj to, že medzi najzdravšie nepatrí :) ale stačí si dať zopár kúskov a ostatné pekne odložiť do zásoby na horšie časy. Aspoň, tak by to malo byť v ideálnom prípade...viete, čo tým myslím a asi viete, ako to väčšinou končí...ale nie o tom som chcela :) Skôr o tom, že dosť podobne je to aj s mandľovým krémom na ruky od Weledy, pretože tento krém je prudko návykový v tom najlepšom zmysle slova. 

Ak si ho zaobstaráte, dostane milú, ružovú krabičku, ktorá ukrýva, tiež ružový, poklad v plechovej tube. Nežné a pritom tak jednoduché balenie som si obzerala hodnú chvíľku a nevedela ho pustiť z ruky. Ale čo prišlo potom, ako som si krabičku rozbalila a vyskúšala krémik, to je na dlhšie rozjímanie :) a skúpa na slovo rozhodne nebudem, takže sa pripravte. Nemám rada krémy, ktoré nechávajú na pokožke mastný film, ktorý sa nie a nie vstrebať a je jedno či ide o krémy na tvár alebo telo. 
Často to znie ako klišé, keď sa v reklamných textoch dozvedáme, aké hebké, hydratované a ošetrené ruky môžeme mať - samozrejme bez lepivého pocitu. Lenže mandľový krém na citlivú pokožku rúk všetky tieto atribúty napĺňa do bodky a bez problémov k nim pridá aj také vlastnosti ako upokojenie podráždenej pokožky a zníženie pocitu jej napätia. 
Možno to znie neuveriteľne, ale skúste si predstaviť, že máte tak citlivú pokožku, že je nielen viditeľne začervenaná alebo opuchnutá, ale na dotyk svrbí alebo dokonca bolí... a vtedy potrebujete extra pomoc. Ak vás trápia podobné príznaky, jednoznačne siahnite po tomto kréme. Čo sľubuje, to plní, určite budete spokojní, to vám sľubujem zasa ja :)


Krém na ruky používam denne, ak nie, následky sú ihneď viditeľné v podobe suchej a napnutej pokožky a tomu sa chcem vyhnúť oblúkom. Doteraz som nemala problém so žiadnym bio/prírodným krémom, že by z neho ostal nepríjemný pocit na pokožke, ale s týmto Weleda mandľovým krémom v skutočnosti ani netuším, že ho mám na rukách – čo myslím pozitívne, to dúfam chápete :) Absolútne ľahká konzistencia a napriek tomu dostatočne ochraňuje pokožku pred vplyvom vonkajších podnetov. Nie je výrazne krémová, ale v žiadnom prípade ani vodová. Používala som ho v lete a aj teraz, keď už je chladno a vyhovuje mi stále rovnako. Zaradila som si ho medzi krémy na ruky, ktoré využijem najmä v kancelárii počas pracovného dňa, keď idem pracovať do záhrady, používam skôr hutnejšiu konzistenciu krému. A keďže tento je určený pre citlivú pokožku, bola som zvedavá najmä na tieto jeho účinky. Okrem chladného počasia dáva mojim rukám zabrať najmä práca vo vode (ako umývanie riadu či podlahy a pod.) a to preto, že nepoužívam ochranné rukavice. Áno, tento fakt si uvedomujem, ale proste to s nimi neviem tak dobre, ako bez nich :) No a práve preto, mám ruky po takejto práci vysušené, napnuté až ma bolia na dotyk alebo čo len menší pohyb prstov. Po nanesení mandľového krému všetky spomínané problémy ustúpia a užívam si pocit hebkých a akoby omladených rúk. A takúto starostlivosť jednoznačne odporúčam!


Čo sa týka vône, som nadšená, pretože je jemná a na prvé ovoňanie mi pripomína marcipán či už spomínané mandle v cukre. Mandľový krém samozrejme v zložení obsahuje mandľový olej na poprednej pozícii. Tento konkrétny olej získava Weleda z biologického poľnohospodárstva v spolupráci s družstvom Manan v Španielsku blízko Alicante. Ide o ekologickú mandľovníkovú plantáž s trvalo udržateľným pestovaním, kde sa mandle zbierajú ručne a jadrá sa za studena lisujú a filtrujú. Výsledkom je kvalitný, ekologický mandľový olej, ktorý je hodnotnou surovinou v kozmetike. Obnovuje ochranno-lipidový plášť pokožky, hydratuje, zjemňuje, vyživuje a upokojuje. No a okrem neho v zložení krému nájdete aj karagénan (výťažok z červenej riasy) alebo kyselinu mliečnu, ktorá hydratuje a podporuje prirodzenú, ochrannú bariéru pokožky. Mandľový krém je v plechovej tube, má 50 ml, je certifikovaný NaTrue, VEGAN, stojí 8,75 € a s pokojným svedomím ho odporúčam :)

pozdravuje vás Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

4 komentárov:

  1. Mandlovu liniu od Weledy mam rada, ale najviac asi pouzivam mandlovy olej a telove mlieko a zatial som este nevyskusala tento kremik na ruky, co urcite v zime napravim.
    Linda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mandlovy olej je skvely, a jeho intenzivnu vyzivu oceni asi kazdy typ pleti ci pokozky. A tento krem na ruky urcite vyskusaj :)

      Odstrániť
  2. Weledu mám veľmi rada, milujem ich Skin Food. Teraz som si kúpila aj kostacový hydratačný krém a zatiaľ mi vyhovuje. Skin Food však využívam hlavne v zime, pekne vonia a dá sa použiť fakt na všetko.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skin Food je aj moj oblubeny krem a rada ho pouzivam uz niekolko rokov od hlavy po paty :) rozhodne vo Welede je tych zaujimavych produktov este velmi vela.

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates