Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

22 novembra 2017

5 pleťových krémov na zimu

bioekologika

Ruky ochránime rukavičkami, krk teplým šálom a uši zakryjeme hrejivou čiapkou...ale čo naša tvár? je najviac exponovaná, teda vystavená vonkajším vplyvom, a vplýva na ňu chlad, mráz, sneh, dážď, vietor či nadmerná vlhkosť, ktoré sprevádzajú jesenno-zimné obdobie. No a k tomu všetkému, nesmieme zabúdať ani na intenzívne slnečné lúče, obzvlášť počas lyžovačky na horách. Naša pleť ani nemusí byť citlivá či precitlivená, aby reagovala na tieto podnety, a preto je najvyšší čas preklepnúť si kozmetické poličky v kúpeľni a starostlivosť obohatiť o výživnejšie a hutnejšie pleťové krémy. Nie náhodou sa nazývajú ochranné krémy proti chladu a vetru, pretože práve toto je ich primárna funkcia. Vybrali sme 5 z nich, ktoré boli pre tieto pleťové účely doslova stvorené :)

1. DULCIA ochranný krém proti vetru a chladu

Ochrana pleti, vhodná aj pre detičky, sa skrýva v tomto hustom kréme. Už pri prečítaní INCI zložiek pleť spieva :), veď posúďte – ružová voda, makadamiový olej, avokádové maslo, včelí vosk, kakaové maslo, bambucké maslo, mandľový olej alebo lecitín. No proste, samá skvelá surovina pre zdravú a ochránenú pleť. Krém ľahko a rýchlo preniká do pokožky, chráni pleťové bunky pred poškodením a vďaka včeliemu vosku vytvára ochranný film, ktorý udržiava aktívne látky z krému v pleti. Tento krém je bez obsahu vody v zložení. 

2. LAVERA BASIS Sensitive univerzálny krém

Takisto veľmi hutný a výživný krém vhodný aj pre citlivú pleť, ale v podstate pre každého člena rodiny. Je skutočne univerzálny, dá sa použiť aj na pleť, ako aj na telo. Základ tvorí sójový olej, bambucké maslo a mandľový olej, ale v zložení je tiež aj ružová voda, lecitín, hamamelová voda alebo medovková voda. Poskytuje pleti prírodný UV filter a zamatovú hebkosť. Výhodou je väčšie balenie, má až 150 ml. 

3. LOGONA 24h vitamínový pleťový krém BIO avokádo

Hydratovať, vyživiť a ochrániť – to je heslo tohto multifunkčného krému. Základ tvorí avokádový olej, ktorý obsahuje vitamíny C a E, ale aj nenasýtené mastné kyseliny. Bohaté zloženie ukrýva poklady ako hroznový olej, bambucké maslo, mandľový olej, aloe vera, granátové jablko a extrakt z hnedej riasy. Vhodný aj ako denný a nočný pleťový krém. Jeho špecialitkou je schopnosť pomáhať redukovať tmavé kruhy pod očami a tiež revitalizovať pleť. Čo sa v zime náramne hodí :)

4. SO'BiO étic Ochranný krém na zimu pre citlivú pleť

Ochráni a upokojí, tento výživný krém ulahodí suchej a citlivej pleti najmä v nepriaznivom počasí. Vďaka včeliemu vosku vytvára ochranný film, ktorý zabraňuje pokožke začervenať a vysúšať sa. Obsahuje nechtík lekársky, ktorý je doslova všeliekom na kožné problémy, hojí a regeneruje pokožku, ale aj marhuľový olej, med, extrakt z vanilky a aloe vera. 

5. WELEDA COLDCREAM ochranný krém pre suchú pokožku

Coldcream je ďalšou možnosťou, s ktorou v zime nič nepokazíte. Hutný a výživný, ochráni pleť včelím voskom, mandľovým a arašidovým olejom. Môže sa použiť aj na ruky, lakte či suchú pokožku kolien alebo hocikde, kde je pokožka namáhaná chladom. Takže hor sa na hory, užívať si zimné radovánky :)


Nie je tajomstvom, že tieto krémy sú plné olejov a masiel, majú hutnejšiu konzistenciu a o niečo dlhšie sa preto, i celkom logicky, vpíjajú do pokožky. Lenže iba tak, dokážu ochrániť pokožku od začervenania a vysušenia od mrazu. Viaceré obsahujú:
Avokádový olej – s vysokým obsahom vitamínu E a omega-3 mastných kyselín, čím znižuje zápal a pomáha k správnemu fungovaniu pleťových buniek. Je to superzjemňujúci pleťový olej a vhodný aj na suchú a ekzematickú pleť. 
Mandľový olej – je bohatý na vitamín E, mastné kyseliny, proteíny a minerály. Je hypoalergénny, ľahko sa vstrebáva, chráni pred oxidatívnym stresom a poškodením pleti vplyvom UV žiarenia. 
Bambucké maslo – sa hrdí obsahom vitamínov A, E a F, ktoré sa postarajú o zdravie pokožky. Výborne hydratuje suchú pleť, pôsobí protizápalovo a upokojuje svrbenie. 
Včelí vosk – dokáže na pleti vytvoriť ochrannú bariéru, zjemňuje a omladzuje pleť. Pôsobí protizápalovo, antibakteriálne a zabraňuje tvorbe kožných infekcií. 

...a to už je poriadna prírodná nádielka pre pohodové zimné dni :) Používate takéto pleťové krémy v zime aj vy? Máte aj iný typ, dajte nám vedieť do komentára...

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

4 komentárov:

  1. Uz som uvazovala, ze si nejaky na zimu zaobstaram a rozhodujem sa prave medzi tym od Dulcie a Sobio etic :) Ktory mas najradsej ty?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala som aj Logonu, ale v starsej edicii a uz je teraz vynovene zlozenie. Weleda je fakt hutná a zasa fajn hlavne v sete s balzamom na pery Everon, ale prave teraz aj ja pokukujem po tom od SoBio etic, takze asi ten :) Lulu

      Odstrániť
  2. Cold Cream som nemala, no Skin Food od Weledy mi zatiaľ postačuje. Je tiež dosť hutný a dlho sa vstrebáva, ale ráno sa vďaka tomu zobúdzam s pocitom fakt vyživenej pleti. Poradí si dokonca aj so suchými šupinkami na pleti.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiez nie sme zastankyne toho, ze kozmetiku treba stale striedat. Ved, ked nieco pleti vyhovuje, netreba hladat nieco len preto, ze sme to este nevyskusali. A Skin Food je samozrejme na zimu tiez vhodny. V porovnani cold cream so skin food, je ten cold je asi este o nieco hutnejsi, ale inak pocas zimy oba celkom dobre plet ochrania aj vyzivia.

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates