Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

17 júla 2017

RECENZIA: alverde MEN pleťový krém na 3-dňové strnisko

bioekologika

Pre niekoho obľúbené, pre niekoho úplne zbytočné a pre niekoho nutné zlo - aj tak to býva s holením tváre u mužov. A keďže alverde MEN pleťový krém je čisto mužská záležitosť a v podstate súvisí aj s holením, respektíve 3-dňovým strniskom tváre, nedalo sa inak, ako sa opýtať silnejšej polovičky na spokojnosť s týmto produktom. Lenže, možno to dobre poznáte, niekedy to ide ako z "chlpatej deky" a preto boli moje otázky presne cielené a mienené :) Ťažko sa dnes rozhodnúť, či je holenie vôbec populárne. Veď denne sa na ulici môžeme presvedčiť, že niektorí páni žiletky či strojčeky nevideli už týždne, ale ak váš partner patrí k tým zopár jedincom, ktorí ich úplne nezatratili, táto recenzia by ho mohla zaujímať. A pravdepodobne aj vtedy, ak sa síce holí, ale holenie ako také, je pre neho doslova utrpenie. 
Je mi jasné, že nie každý môže byť spisovateľom, ale táto recenzia by bez môjho zásahu dopadla asi takto... JA: "Čo hovoríš na ten nový krém, čo som kúpila minulý týždeň?" - a úspech už bol, že vôbec vedel o ktorom hovorím :)) - ON: "Fajn, dá sa." 3 slová, ktoré opísali, že krém je dobrý a že užívateľ je spokojný. Nič viac, nič menej. Proste spokojnosť.
Lenže, ja som chcela vedieť prečo a či je na ňom niečo, čo je úplne skvelé a niečo, čo zase nie je. Takže po viacerých mojich otázkach, tu mám zhrnutie z odpovedí. Ešte na úvod si však môžeme rozobrať popis z krabičky, pretože ide o prírodný pleťový krém na tvár a "fúzy", ktorý má hydratovať pleť, rýchlo sa vstrebávať a nezanechávať na nej nepríjemný, lepkavý film. Okrem toho je určený práve na 3-dňové strnisko, ktoré má zjemniť a zmäkčiť a zabrániť tak svrbeniu. 24-h hydratáciu a starostlivosť o pleť zabezpečuje pekné, prírodné zloženie, za pozornosť stojí najmä mandľový olej (Prunus Amygdalus Dulcis Oil), extrakt z guarany (Paullinia Cupana Seed Extract), ginko (Ginkgo Biloba Leaf Extract), kofeín, bisabolol a vitamín E. Kombinácia ako stvorená na povzbudenie, osvieženie a regeneráciu pleti a k tomu treba pridať aj protivráskovú a vypínajúcu kyselinu hyalurónovú. Takže tento krém zabezpečí viacero funkcií pre zdravé fungovanie pleti, dá sa používať rovnako na spomínané 3-dňové strnisko ako aj na čerstvo oholenú tvár. 


Naspäť k otázkam, odpovediam a záverom z nich :) Čo sa týka konzistencie krému, je pohodlne rozotierateľná, ľahučká až fluidovitá a pocitovo na pleti neťaží a neupcháva póry. Krém je určený pre každý typ pleti, ale pre extra suchú by asi nebol úplne dostačujúci, respektíve by nebol vhodný len na samostatné používanie. Inak mu nie je čo vytknúť. Síce možno neočarí suchú pleť, ale na mastnejšej dokáže zjednotiť T-zónu s ostatnými partiami pleti a možno vďaka tomu pôsobí, že je vhodnejší na používanie ráno, pri pravidelnej starostlivosti je však dostačujúci i na večernú “údržbu“ tváre :) Žiadne svrbenie ani nepríjemné reakcie ako začervenanie a štípanie neboli zaznamenané. Dokonca ani na čerstvo oholenú tvár, ktorá často býva podráždená a citlivá a potrebuje špeciálnu starostlivosť. Ale, keďže je hlavne určený na mierne zarastenú tvár, najviac som svoju zvedavú pozornosť zamerala na výsledky v tejto súvislosti. Po pár dňoch bez holenia skutočne nebolo strnisko tvrdé, nepichalo a nedráždilo tak ako bežne, čiže v tejto oblasti skutočne krém zafungoval a zmäkčil nielen pleť, ale aj "fúzy". Nedráždi ani v okolí očí, po použití je pleť hladká a jemná a ešte aj krásne prevoňaná. Vôňa je typická mužská, veľmi podobná k viacerým produktom mužskej bio a prírodnej kozmetiky. Skôr drevitá s citrusovými tónmi, celkovo je svieža a nie ťažká, takže cítiť ju budete, ale nie rušivo a to ani po dlhšom čase. 


Krém má 50 ml, vytláča sa z plastového obalu pomocou pumpičky, je VEGAN a NaTrue certifikovaný, čiže žiadne umelé farbivá, konzervanty, minerálne oleje,... a tiež ani žiadne použité nanočastice pri jeho výrobe. Kúpený bol v DM drogérii (stojí približne 3 €) a pokiaľ by ste si chceli alverde MEN starostlivosť doplniť, môžete si vybrať ešte aj umývací gél, pleťový peeling, hydratačný krém, fluid s Q10 a aj nejaké vlasové a telové produkty. Takže na záver môžem oficiálne a sprostredkovane tlmočiť spokojnosť s krémom, jeho účinkami, konzistenciou a aj s tým, že sa nemíňa rýchlo. A za mňa musím skonštatovať, že sa mi páčia tieto alverde obaly, lebo sú také výrazné a vôbec si ich v kúpeľni nepomýlim s tými mojimi kozmetickými zázrakmi :))

Používate, respektíve vaša polovička, nejaké produkty z alverde MEN? Ceny týchto vecičiek sú fakt priaznivé a konkrétne tento krém rozhodne stál za investíciu. 

pozdravuje vás Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

2 komentárov:

  1. Tato Alverde rada velmi pekne vonia. Sprchovy gel pouzivam aj ja :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj pre mna su casto niektore panske vone natolko lakave, ze by som ich najradsej aj sama pouzivala, najma ak maju taky ten drevito-citrusovy zaklad vone. A podobne ako ty, priznavam, ze ten sprchac alverde som tiez uz skusila pouzit :-)

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates