Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

13 februára 2019

RECENZIA: Rozmarínové vlasové tonikum WELEDA

bioekologika

Máte radi rozmarín? Myslím najmä jeho chuť a vôňu, pretože poznám ľudí, ktorí ho v jedle doslova odmietajú, pretože je príliš intenzívny a keď ho zacítia v kozmetike, tiež sa netvária dvakrát nadšene. Ja som ich presným opakom. Uznávam, nie do každého jedla sa hodí, a doteraz vidím tie pohľady nad mrkvovou polievkou s rozmarínom u nás doma...  (aj tak sa všetka zjedla!) a pokojne by som ju uvarila opäť, len asi pre iné “publikum“. Bylinky všeobecne sú moje hobby a rozmarín patrí na vrchné priečky môjho bylinkového rebríčka ako v záhrade, tak v kuchyni a rovnako aj v kozmetike :)
Keďže je to už nejaký čas, čo sa opäť akosi intenzívnejšie ozvala moja atopická, chronicky suchá, podráždená, svrbivá pokožka hlavy a na rozmarínové vlasové tonikum som dostala niekoľko pozitívnych odporúčaní, bol to asi signál v pravý čas, aby som ho vyskúšala aj ja. A bola som viac ako zvedavá. 
Rozmarínové vlasové tonikum WELEDA je totiž určené na dennú starostlivosť o pokožku hlavy, odstraňuje pocit svrbenia, priaznivo pôsobí proti tvorbe lupín, udržuje vlasy hebké, lesklé a urýchľuje ich rast. Je to taká, takmer zázračná, vlasová “vodička“, s ktorou môžete vlasy posilniť, dodať im pevnosť a zdravý vzhľad a naviac ešte aj ozdraviť problémovú pokožku hlavy. Možno, keby svoje skúsenosti a zhrnutie z používania vyženiem až do extrému, vlasové tonikum by si podľa mňa mal zaobstarať vlastne každý. Prečo? Pretože aj keď vás netrápi žiaden vlasový problém alebo problém s pokožkou hlavy, aj tak si nájde uplatnenie. A čo som si všimla za tých niekoľko týždňov používania? Že moje vlasy už asi bez rozmarínového tonika nebudú vedieť žiť :) 



Tu je niekoľko výsledkov...rýchlejšie rastú, nie o desiatky centimetrov, ale zmenu vidno, tiež to, že pomáha rozčesať vlasy, dodať im nádherný lesk, hodvábny pocit na dotyk, jemne nadýchaný a prevzdušnený objem, celkovo vlasy posilňuje a menej aj vypadávajú, a to predsa chce každý. Aby mal vlasy zdravé na pohľad i na dotyk, no nie? Najviac ma teší, že aj moja pokožka hlavynie je extrémne suchá a popraskaná, nesvrbí, menšie zapálené fľaky sa rýchlejšie hoja a aj na pohľad je koža zdravšia a v lepšej kondícii. Pôvodne hlava plná chrást a odlupujúcej sa kože, je opäť takmer pokojná a s ňou som pokojnejšia aj ja, ešte tak ustrážiť zbytočný stres a nepodľahnúť občasným stravovacím prehreškom a verím, že môj atopický ekzém so svojou akútnou fázou znovu zaspí dlhým spánkom :) Okrem rozmarínového tonika som do boja nasadila ešte zopár iných zbraní silného kalibru, ale o tých ešte napíšem viac niekedy nabudúce... 

Tonikum používam tak, že ho aplikujem po umývaní vlasov do presušených, ale ešte stále vlhkých vlasov. Fľaštička zo skla má vo vrchnej časti taký patent, ktorým si môžete do dlane nakvapkať, či lepšie povedané naliať tonikum a potom ho votrieť do vlasov a na pokožku. Chce to trochu cviku, aby ste neliali zbytočne veľa alebo mimo dlane, ale dá sa to naučiť. Je jedno, či ho používate ráno alebo večer, môžete ho pokojne používať každý deň a stačí ním jemne premasírovať pokožku hlavy a potom votrieť po dĺžke vlasov. Dôležité je, že tonikum sa neoplachuje, stačí nechať vlasy prirodzene vyschnúť a je hotovo. Takže netreba na nič čakať a ani opätovne umývať vlasy, čo výrazne šetrí čas. Väčšina vlasových produktov podobného typu od iných značiek sa totiž oplachuje, ale Weleda to vymyslela takto :)  



Myslím, že ak aj nemáte problémy s pokožkou hlavy a chcete si tonikum kúpiť takpovediac iba na vlasy, pokojne ho používajte aj na pokožku, iba jej to prospeje. Jemná masáž totiž prekrví vlasové korienky, stimuluje ich a zároveň sa tým zlepší aj kvalita vlasov. Zloženie tonika nie je dlhé a obsahuje pre vlasy viac ako pozitívne rastlinné zložky:

  • Výťažok z chrenu, ktorý podporuje rast vlasov, redukuje ich vypadávanie, zvyšuje prietok krvi v pokožke a zásobuje vlasové kutikuly. 
  • Výťažok z rozchodníka obsahuje antioxidanty, ktoré chránia vlasy a pokožku pred poškodením a tiež má protizápalové účinky.  
  • Rozmarínový olej, ktorý podporuje prekrvenie pokožky, bráni vypadávaniu vlasov, podporuje ich rast a pôsobí protizápalovo. 

Ale obsahuje aj alkohol, čo som si všimla až po nákupe v naureus.sk a pôvodne som si myslela, že mi bude prekážať na podráždenú pokožku hlavy, ale doteraz som ani raz nezaznamenala, že by ma pokožka štípala. 

Neverili by ste, ale toto rozmarínové vlasové tonikum sa vyrába už od roku 1921!!! čiže už takmer 100 rokov ho môžu ľudia používať takmer po celom svete...tak tomu hovorím legendárny produkt :) Čo asi nebude prekvapením, je fakt, že príjemne vonia po bylinkách a spoznáte aj samotný rozmarín, aj keď podľa mňa skôr ľahučko v náznaku. Vlasové tonikum100 ml, zloženie je VEGAN, certifikované NATRUE a stojí približne 11,49 €.

Inak, ak by vás to zaujímalo, na vlasy farbené hennou nemá rozmarínové tonikum žiaden negatívny vplyv na farbu, takže ho bez váhania môžem odporúčať asi naozaj každému :)

✍🏻 by Veve

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

2 komentárov:

  1. Nevyhovovalo mi davkovanie a flasticka, tak som si ho preliala do rozprasovaca a aplikovala takym sposobom. Produkt ma vsak nezaujal az tak, aby som si ho kupila i v dalsom baleni.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne práveže prišla táto fľaštička taká klasická, s podobnou som sa stretla už aj pri iných výrobkoch. Ja som naopak veľmi spokojná a určite si kúpim ďalšie balenie. Toto tonikum ma zachránilo od neustálho svrbenia atopickej pokožky na hlave a musím povedať, že aj môj chlap rád používa túto fľaštičku :)

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates