Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

24 novembra 2018

RECENZIA: Telové mlieko Bio Mlieko-Med LAVERA

bioekologika

Každý deň v roku si môžeme nájsť dôvod na radosť. Napríklad, asi všetci sa tešíme na svoje narodeniny alebo na nejaké významné výročie, to však obyčajne býva len jeden jedinečný okamih. Dnes, celkom symbolicky, môžeme s radosťou povedať, že Vianoce sa nezadržateľne blížia a zostáva nám už len mesiac. Pre niekoho stresujúca informácia, pre nás to znamená to najkrajšie a najmagickejšie obdobie v roku. Niežeby sa nám stres vyhýbal, ale snažíme sa ho minimalizovať ako to len ide a preto si tieto dni chceme užiť naplno. Nielen jeden vybraný okamih, ale celé predvianočné obdobie. 
Ako to robíme? Obklopujeme sa všetkým, čo Vianoce pripomína...svetielka, vence, sviečky, ozdoby, dekorácie, pečenie, vianočná hudba i filmy... toto všetko vyčaruje správnu vianočnú atmosféru a povestnou čerešničkou na torte sú v predvianočnom čase vône. Vône korenín, ihličia, pomarančov, orieškov, vanilky a medu...tie sú pre nás najkrajšie a nevieme im odolať. 
A práve sladučký med sa stal najdôležitejším spoločníkom uplynulých dní, konkrétne aj v telovom mlieku Bio mandľové mlieko a med LAVERA. Že je to eňo-ňuňo voňavá záležitosť vôbec nepochybujte, rozplývame sa od prvého ovoňania a rovnako zakaždým, keď si nájdeme príležitosť privoňať. Sladká a výrazná medová aróma je nasledovaná len veľmi jemne a nenápadne v škoricovo-mandľových tónoch. Jednoducho, dokonalé spojenie. Z medových kozmetických produktov, ktoré sme už kedy vyskúšali, je toto tá najkrajšia. Nie je prvoplánová a nie je ťažká. Vieme, že to je dosť relatívne tvrdenie, niekto jednoducho sladšie vône neznesie, a síce aj my máme radšej tie svieže, napriek tomu, konkrétne táto medová od Lavery nás “dostala“ :)



Cennou ingredienciou tohto telového mlieka je med v čistej organickej kvalite. Med spolu s mandľovým mliekom v zložení stojí nielen za sladkastou vôňou telového mlieka, ale najmä za jeho skvelými hydratačnými účinkami. Nie je asi žiadnym prekvapením, že liečivé účinky medu veľmi ocení najmä suchá a šupinatá pokožka, ktorú med nielen ošetruje a vyživuje, ale veľmi pozitívne zlepšuje aj jej dlhodobejšiu hydratáciu, upokojuje podráždené oblasti a celkovo posilňuje odolnosť pokožky. Zaujímavý je aj pôvod tejto medovej zložky, ktorá pochádza výlučne od včelára Ralfa Berghana. Jeho malé rodinné včelárstvo, nachádzajúce sa v oblasti Severné Porýnie-Westfálsko, poskytuje pre medový rad výrobkov Lavera (sprchový gél a telové mlieko) výlučne samozberaný organický med z okolitej krajiny.   

Konzistencia telového mlieka je niekde uprostred, nie je tekutá a nie je ani výrazne hutná. Skôr je v nej poznateľné bambucké maslo a preto je mlieko mierne hustejšie až krémové, ale rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva žiadny pocit mastnoty. Pokožka je krásne hebká, rozžiarená a dlho vydrží hydratovaná. Na suchej pokožke totiž najlepšie vidíte, či vám telové mlieko stačí, pretože už po pár hodinách cítite, že nepruží a je vysušená. S týmto mliekom sa nič také nestalo od večernej sprchy až do rána bieleho :) úprimne povedané, takú hydratačnú silu sme nečakali, ale zase o to, je to pozitívnejší poznatok. Inak je určené pre normálnu až suchú pokožku a z našich poznatkov, stačí aj ukážkovým sušienkovým prototypom :)



Počasie sa už skutočne ochladilo (konečne pripomína nastupujúcu zimu) a to znamená aj dôkladnejšiu starostlivosť o pokožku. Možno tiež patríte k jedincom, ktorým ostáva po každom pobyte na chladnom vzduchu začervenaná, akoby “vyštípaná“ od mrazu, je výrazne suchšia a zhrubnutá. Nič príjemné na dotyk a ani na pocit. Je napnutá, až bolí a pravidelne ju treba premastiť niekoľkokrát počas dňa. Alebo sa vám stáva, že po sprche sa na nej objavia drobné červené fľaky ako reakcia na tvrdú vodu. Oba javy sú nám dobre známe, ale s týmto telovým mliekom sa následky riešia oveľa príjemnejšie. Po natretí takmer okamžite ustupuje svrbenie, pokožka zmäkne a vyzerá zdravšie. Najlepšie uvidíte, keď vyskúšate :) Nájdete ho v e-shope naureus.sk, ktorý nám toto telové mlieko poskytol na testovanie a vďaka spolupráci sme mali možnosť spoznať všetky jeho benefity.

Keď sa pre telové mlieko Bio mandľové mlieko a med LAVERA rozhodnete, v plastovej tube sa nachádza 200 ml, je NATRUE certifikované, nie je vegánske (ale ten sladučký med je taký skvelý aj pre pokožku), stojí približne 7,50 € a jeho vôňa vás bude sprevádzať doslova celé hodiny od “namazania“.

Ak patríte ku skupine ľudí, ktorým v novembri slovo Vianoce nespôsobuje husiu kožu, zaobstarajte si toto telové mlieko a budete ich tak mať po celý rok :) Spolu s kamarátom sprchovým gélom s Bio mandľovým mliekom a medom budú tou najlepšou dvojicou na predvianočný čas a zároveň sú aj skvelým tipom na darček...aspoň podľa nás. A vlastne by nás zaujímalo, či máte radi med v kozmetike a či si čakanie na Vianoce spríjemňujete aj takouto voňavou starostlivosťou? 

pozdravujú vás Veve a Lulu 🎄

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates