Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

13 júla 2018

RECENZIA: Bio pleťová opaľovacia kozmetika ALGA MARIS

bioekologika

ALGA MARIS je značka bio kozmetiky na opaľovanie, ktorú sme na blogu prezentovali už minulý rok. Vtedy sme používali sprej a telové mlieko na opaľovanie SPF50 a boli sme veľmi spokojné, čo napokon môžete zistiť aj z recenzie tu. Tento rok sme bez váhania lovili opäť vo vodách rovnakej značky a vyskúšali sme aj pleťový krém SPF50 a balzam na pery SPF30
Ochranný faktor 50 sa väčšinou ľuďom zdá až príliš vysoký a zbytočný. No ale predsa každý vie najlepšie sám, aký má typ pleti, farbu pokožky a či sa mu už po krátkom pobyte na slniečku nevytvárajú pigmentové škvrny a podobne. Pre nás je faktor 50-tka ideálny, pretože stále platí, že sme bledule najbledšie s citlivou pleťou, kde tu ekzém a kde tu aj tie nešťastné pigmentové škvrny, a na tomto sa nezmenilo nič od minulého roka :) no ak je vám privysoký, je tu ešte variant SPF30. 
Nič sa však od našej predchádzajúcej skúsenosti nezmenilo ani na kozmetike ALGA MARIS. Všetky jej produkty sú spoľahlivou ochranou pred UVA aj UVB lúčmi, obsahujú čisté minerálne filtre a nie sú vyrábané nanotechnológiou. Takže sme im dôverovali aj v otázke pleťových produktov. Hľadanie ideálneho krému na pleť je náročnejšie práve v prípade, keď ide o opaľovaciu kozmetiku. Totiž v porovnaní s ostatnou pleťovou starostlivosťou, je krémov s SPF faktorom stále o poznanie menej a pretože takýto krém chceme použiť pod make-up alebo BB krém, potrebujeme najmä nelepivú a rýchlo sa absorbujúcu konzistenciu. Okrem týchto dvoch výhod, má ALGA MARIS aj niekoľko iných. Napríklad výborne hydratuje pleť, je dostatočný aj pre výrazne suchší typ a zase vôbec neprekáža tomu mastnejšiemu. Neupcháva póry a pekne pleť zjemní a pripraví ju na spomínaný make-up alebo BB. Vďaka jeho konzistencii a zloženiu by sme ho vedeli v pohode odporúčať tak v lete ako aj na zimnú dovolenku na hory. Netreba ho dlho a namáhavo rozotierať, dokonca veľmi rýchlo sa vytratí aj belosť typická pre organické, minerálne opaľovacie prípravky. 


Súhrnne by sa dalo povedať, že ALGA MARIS pleťový krém SPF50 je vhodný pre rôzne typy pleti, je ľahučký, na pleti neprekáža a nelepí. Konkrétne krém s faktorom 50 nie je parfemovaný a je vodoodolný. Pleťový krém je v praktickom balení s airless dávkovačom, ktorý by mal vydolovať aj poslednú kvapku, čo s trochou nadsázky môžeme potvrdiť, pretože to tak fungovalo aj pri telovom mlieku z tejto značky. Okrem Alga-gorria® patentovanému komplexu antioxidantov a minerálnych filtrov, ktorý pochádza z červenej morskej riasy (Gelidium sesquipedale) a chráni pokožku pred slnečným žiarením a negatívnymi vonkajšími vplyvmi na ňu, obsahuje tento krém aj mix minerálnych filtrov, organického aloe vera, slivkového a slnečnicového oleja a aj vitamín E. Krém má 50 ml, je certifikovaný ECOCERT a má vegánske zloženie

ALGA MARIS Balzam na pery SPF30 je malá, milá a užitočná drobnosť, ktorú ocení hádam ktokoľvek. Je vhodný pre dieťa, ženu či muža, nemá nejakú špecifickú chuť alebo vôňu, takže vyhovovať by mohol naozaj každému. Balzam je dostatočne hutný až krémový a na perách vytvára skutočne účinnú ochrannú bariéru pred UV lúčmi. Pre pery je doslova zázrakom, pretože ich na dlhú dobu zanecháva jemné a zvlhčené. A čo je hlavné, vôbec nelepí a odoláva aj pôsobeniu vody (napríklad pri plávaní). Ideálny určite najmä pre suché a popraskané pery, ktoré po pár použitiach doslova zahojí. Nemožno pri ňom hovoriť o bielom efekte, lebo má skôr krémovú farbu, ale na perách to neprekáža. 



Balzam15 ml a ECOCERT certifikát. Okrem Alga-gorria® komplexu, obsahuje aj minerálne filtre, jojobový a ricínový olej, včelí vosk, esenciálne mastné kyseliny a aj vitamín E. 

Oba výrobky nás rozhodne nesklamali a určite by sme si ich kúpili aj opakovane. Celkovo je pre nás značka ALGA MARIS veľmi pozitívna aj oranžovými obalmi, minimalistickým dizajnom a najmä účinkami. Majú vydarene skombinované zloženie produktov, ktoré sa oplatí vyskúšať. Pozdávajú sa aj vám, alebo ste niečo z ich ponuky už aj vyskúšali? 

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates