Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

24 júla 2018

RECENZIA: 100% Raw Bio Arganový olej PURITY VISION

bioekologika

Každý, kto má vo svojej kozmetickej zbierke organické, rastlinné oleje, vie, aké sú multifunkčné. Môžete ich použiť na tvár, na telo, na vlasy, pridať do pleťového krému či do masky a určite by ste našli ešte niekoľko iných možností. A napriek tomu, ste sa už možno viacerí, tak ako aj my, stretli s názorom pochybovačov, že veď olej na tvári mi bude príliš mastný a upchá mi póry a pleť nebude vôbec dýchať, vlasy budú zaťažené a to dokedy budem čakať, kým sa olej vstrebe na tele atď... Niekoho sa podarí presvedčiť, že sú to zbytočné obavy, niekoho však ani za svet :), ale hlavné je, aby ste vy sami boli spokojní a našli pre seba olej, ktorý bude vyhovovať vašim požiadavkám. My sme aktuálne testovali 100% Raw Bio Arganový olej od Purity Vision a o výsledkoch si môžete prečítať. Pretože on nielen, že vyhovoval našim požiadavkám, bol ešte o kus lepší aj v tom, čo sme ani nečakali. 
Poďme pekne postupne :) Arganový olej sa zvykne nazývať aj tekuté marocké zlato alebo marocký elixír krásy a mladosti. Obsahuje totiž vysoké množstvo vitamínu E (tocopherol), esenciálnych mastných kyselín (vitamín F), karoténov, vitamínu A a všetky spolu majú priaznivé účinky na pokožku. Chránia ju, podporujú jej regeneráciu, spomaľujú starnutie, zlepšujú hydratáciu, pôsobia protizápalovo a antioxidačne. S týmto výpočtom vlastností sa naozaj ťažko hľadá iné pomenovanie ako elixír krásy a zdravia :)
Pred časom sme sa dočítali zaujímavý údaj, a to že výroba 1 litra arganového oleja trvá viac ako 20 hodín ručnej práce a aj to je jeden z dôvodov, prečo je taký cenený. Konkrétne bio Arganový olej od PURITY VISION je lisovaný za studena z orechov stromu Argania Spinosa a vyrába sa v manufaktúrach, ktoré zamestnávajú prevažne ženy, čím získavajú lepšie postavenie v spoločnosti, pravidelný príjem a zabezpečujú vzdelanie svojim potomkom. Tieto manufaktúry sú ukážkovým príkladom Fair Trade podnikov. 

Keď sme sklenú fľašku arganového oleja držali v rukách po prvýkrát, uvedomili sme si, že má iný systém dávkovania, ako ten, na ktorý sme boli zvyknuté. Doteraz sme vyskúšali oleje, ktoré sa nalievajú priamo z fľašky alebo majú vo vrchnej časti taký kvapkací uzáver alebo majú vo vrchnáku priamo zabudované kvapátko. Prisahali by sme, že to kvapátko bolo pre nás favoritom, čo sa týka aplikácie, až kým neprišiel tento arganový olej a jeho systém dávkovania, ktorý býva pri niektorých pleťových krémoch alebo fluidoch. Jednoducho stlačíte a pumpička vám nadávkuje taký objem, aký potrebujete. A funguje skvele, pretože nestrieka do strán a nemáte tak všade okolo olejnaté bodky, ide ľahko a najmä, nemusíte sa strachovať, či kvapátko trafíte naspäť do fľašky a či ju náhodou pri tomto manévri neprevrátite, čo sa nám už neraz takmer stalo s inými olejmi (najmä krátkozrakí nositelia dioptrických okuliarov budú vedieť o čom je reč). Takže tu, vďaka pumpovaciemu systému, získal arganový olej PURITY VISION prvé objavené extra body spokojnosti :) A keby ste si chceli odliať alebo ho primiešať do masky (čo inak ide aj pumpovaním), vrch sa dá odskrutkovať a hotovo. Má ešte aj takú ochrannú čiapku – poistku, aby ste si z neho nechtiac nevytlačili hocikedy, keď práve nepotrebujete, takže pokojne sa s ním dá aj cestovať. 



Ďalšie plusové body prišli hneď s jeho účinkami na pleti. Arganový olej sa považuje za multifunkčný zázrak aj čo sa týka typológie pleti. Normálna, mastná, aknózna, suchá, zrelá, poškodená...nech vás trápi akýkoľvek z týchto problémov, určite vyskúšajte a už po pár použitiach budete spokojní. Na pribalenom letáku alebo na stránke Purity Vision nájdete viacero podrobne rozpísaných tipov a postupov ako použiť tento olej a nielen na pleť, ale aj na telo, vlasy alebo aj na lámavé nechty. Naša blogová dvojica teda otestovala olej najmä na problémy zmiešanej a suchej pleti. Nedá sa povedať, že jednej z nás vyhovoval viac ako druhej, pretože jeho multifunkčnosť je až zarážajúca. 

Výsledky by sa dali zhrnúť aj takto... pre suchú pleť je to miláčik, dostatočne pleť hydratoval, zjemnil a akýkoľvek náznaku ekzému alebo bolestivých a svrbivých zápalových ložísk dokázal upokojiť, zmierniť napätie a citlivosť pokožky. Doslova blahodárny balzam, ktorý účinkuje aj v prípade, že suchosť vašej pokožky je v takých medziach, že po umytí tváre sa nemôžete ani zasmiať, pretože máte pocit, že sa vám tvár roztrhne. Na zmiešanú pleť treba oceniť najmä jeho nemastnú konzistenciu, ako aj to, že jeho komedogénny faktor je 0. Pleť vôbec nezaťažuje, krásne hydratuje práve tie miesta, kde to treba a zase v lesklejšej T-zóne dokáže vyrovnať produkciu kožného mazu a celkovo pokožka na tvári vyzerá tak jednotne. Akékoľvek vyrážky sa tiež darilo hojiť rýchlejšie s jeho pomocou, najmä keď sme si kvapku oleja aspoň 2-3 minútky jemne masírovali na konkrétnom mieste a potom ho rozotreli po celej tvári. 


Toto nie je prvý arganový olej, s ktorým sme sa doposiaľ stretli, no obidve sme sa zhodli - a veľmi premýšľame ako to slušne povedať a pomenovať, ale niektoré predchádzajúce, čo sme mali, doslovne smrdeli. A tým smradom myslíme niečo na spôsob prenikavého, štipľavého, kyslého zápachu, ktorý sa dá prirovnať ku kôpke, ktorú nechá psík po venčení. PURITY VISION arganový olej môžete ovoniavať do nemoty a nič, len príjemná, jemne oriešková vôňa, ako keď si oriešky chcete nasekať do koláča a tým sa jemne pomliaždia. No a to je ďalší plusový bod v jeho prospech, a s týmto voňavým sme hádam ani nerátali po predchádzajúcich skúsenostiach s inými značkami.

Arganový olej je svetlejšej farby, rýchlo sa vstrebáva do pleti (najmä keď použijete ružovú vodu alebo iný hydrolát) a zanecháva ju hebkú a rozžiarenú. A všimli sme si ešte jednu vec, keď si pri rozotieraní po tvári prejdete aj po perách, zostanú hebké, nevysušujú sa a nepraskajú. Takže ďalšia možnosť ako ho využiť. Okrem toho, určite ho skúste aj na končeky vlasov, odporúčame vmasírovať do ešte navlhčených vlasov a nechať pôsobiť, koľko len chcete. Môžete ho potom umyť alebo nechať vo vlasoch voľne uschnúť. Arganový olej si môžete kúpiť v 2 veľkostiach, 30 ml a 100 ml balenie, stojí približne 9 €  a obsahuje len 100% Bio Arganový olej/Argania Spinosa Kernel Oil. 

Táto recenzia je z tých dlhších, ale keď existuje toľko výhod a možností, ako arganový olej použiť, inak sa ani nedalo. Takže ďakujeme všetkým, ktorí ju dočítali až do konca :)

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates