Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

30 júna 2018

Tie skoré letné rána

bioekologika

Máte radi ráno, respektíve ranné vstávanie? Už je to raz tak, že niekto je skôr nočná sova a niekto zase ranný škovránok a nie je na tom nič zvláštne. Každý z nás vie, ako to má a veľa na tom nezmení :) pretože len veľmi ťažko by sme svoje vnútorné hodiny a rytmy pretvárali tak ako sa nám páči. My patríme skôr k tým škovránkom, ranné vstávanie nie je pre nás žiaden problém (samozrejme, že nie sme žiadne superhrdinky a bývame unavené, len v našom prípade to nie je skorým ranným vstávaním) a pokojné rána si doslova vychutnávame. To však platí len za predpokladu, že majú potenciál byť skutočne pomalé a presne podľa našich predstáv

Keby sme sa bavili o našom obľúbenom ročnom období, vôbec by sme sa netajili, že leto to rozhodne nie je. A napriek tomu, tie letné rána majú čosi do seba. Sú také skoré, také svetlé a také príjemné. Pomaly sa predierajúce slnečné lúče si cez záclonu hľadajú cestičku do izby, otvoreným oknom vetrík privieva radostné štebotanie vtáčích obyvateľov blízkych stromov a kríkov a keď sa k tomu pridajú prenikavé voňavé tóny kvitnúcej bazy, zdá sa, že deň nemôže byť zlý. 

Letné rána sa môžu niesť na pohodovej vlne pozorovania, počúvania a uvedomovania si jedinečnej blízkosti a spätosti s prírodou. Sú to tie neobyčajne obyčajné maličké chvíľky, keď si aspoň na okamih uvedomíme, že život je malina. Že stačí myslieť pozitívne, hľadieť dopredu a veriť, že tento deň a tento okamih určia našu cestu. Všetko je zaliate ligotavým zlatistým svetlom, v kvapkách rosy sa na tráve odzrkadľujú vzdialené kvety a za ideálnych podmienok je vzduch ešte trochu osviežujúci a príjemný. 
Nie, toto nemôže byť uponáhľaný čas.
V tomto jedinečnom časovom úseku sú myšlienky a činy pomalé a rozjímavé.
Sú o nás, o živote, o radosti, o spoznávaní.
A aj také môžu byť skoré letné rána

Majú iný rytmus, ktorý nabíja energiou. Veď v pokoji si pripraviť raňajky a vykročiť do nového dňa s úsmevom na perách, sa dá práve v letnom období o niečo krajšie aj vďaka ich nezameniteľnej slnečnej nálade. 
Ako si letné rána užívate vy?

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

zdroj foto: pexels.com

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates