Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

27 júna 2018

RECENZIA: Čistiace pleťové tonikum 2 v 1 WELEDA

bioekologika

Pri väčšine produktov, ktoré nesú meno 2 v 1 alebo 3 v 1 alebo aj viac v 1 :) sa najprv zamyslíme, ktorý z ich účinkov by mal byť ten hlavný a či ten hlavný vôbec existuje. Iste, je nám jasné, že tieto produkty sú myslené možno skôr na cestovanie alebo pri športovaní, kedy do tašky hodíme šampón a sprcháč v 1 a potom ho môžeme použiť po plávaní alebo po cvičení vo fitku. Pre tento účel sú viac ako vhodné, pretože šetria miesto a minimálne dve záležitosti takto vybavíme 1 produktom. To, je ale skôr v prípade na občasné používanie a nie na každý deň, po celý rok. Stáva sa však, že natrafíme aj na multifunkčný pleťový produkt, ktorý ale chceme používať denne, napríklad na čistenie a odličovanie pleti. Pri ňom je skutočne zaujímavé a podstatné, ako bude fungovať v režime dennej záťaže. A o jednom z takýchto pleťových kúskov, si niekoľko postrehov môžete prečítať :)
V prvom rade je nutné poznamenať, že pre nás nie je čistenie pleti žiadnym otravným krokom pleťovej starostlivosti, to skôr naopak, veľmi si to užívame. Bavia nás rovnako toniká, mlieka, gély, peelingy, masky, či čistiace peny (hoci tie peny majú pomyselne asi najviac plusových bodov)
Čistiace tonikum 2 v 1 WELEDA spojilo 2 produkty v jednej fľaške. Mimochodom, fľaška je to veľmi pekná. Je z tmavého, modrého skla, je pevná, je ťažšia, ale dobre sa drží a nešmýka sa v dlani. To 2 v 1 konkrétne v tomto prípade znamená, že ide o tonikum a odličovač make-upu. V čom sa však líši od tonika a od odličovača? Tonikum si asi nezvyknete oplachovať z tváre, však? Ale pri tomto sa to odporúča, rovnako ako to, že ho treba pred použitím pretrepať a hlavne sa vyhýbať okoliu očí. Prečo, to zistíte aj sami, ak náhodou odličovací tampón posuniete ďalej, než ste plánovali :) 



Vo fľaške sa ukrýva mliečna emulzia jemne žltej farby, ktorá je redšej konzistencie, ale aby ste si jej nevyliali na tampón príliš veľa, na to je v jej vrchnej časti umiestnený otvor, s ktorým sa dá bez problémov nakvapkať. Odporúča sa tampón navlhčiť vodou a potom nakvapkať toto tonikum. Potom už len jednoducho prechádzať po tvári a tým ju zároveň čistiť, ako aj odličovať. Oboje ide veľmi dobre a spoľahlivo. Pleť sa krásne vyčistí, zmatní, nevysuší a aj odlíči. Najviac prekvapujúce bolo zistenie, že pokožka ostáva jemnučká a zároveň rozžiarená. Rozhodne toniku nemožno uprieť čistiacu silu, pokojne je to dostatočná náhrada za čistiaci gél alebo mydlo a po dlhšom a pravidelnom používaní môžete dokonca spozorovať, že pleť je čistejšia, aj čo sa týka nepopulárnych čiernych bodiek, ale aj, že prípadné vyrážky sa hoja rýchlejšie. Je jedno, či tonikum budete používať ráno alebo večer, to už je na vás :) nezabudnite si však pleť opláchnuť čistou vodou alebo môžete urobiť ešte extra kúsok a použiť kvetový hydrolát. Odporúčali by sme napríklad rozmarínový alebo hamamelový, aby sa vône spolu “nebili“ a aby sa tieto produkty adekvátne doplnili, keďže tonikum je vhodné najmä pre normálnu a zmiešanú pleť. Suchej však nijako neuškodilo, neobjavilo sa ani výrazné pnutie alebo šupinatenie. 


Inak vôňa, keď už sme pri nej, je celkom výrazná a intenzívna. Skôr citrusová s jemnou horkosťou byliniek, najmä levanduľového a rozmarínového charakteru (toto už asi lepšie nevieme opísať :)) Pre niekoho môže byť tonikum až príliš parfemované, dokonca aj výdrž vône na pokožke má slušnú. Nám sa však páči, pretože je osviežujúca a najmä ráno je to príjemné povzbudenie tak pre pleť, ako aj pre čuchové bunky. V zložení okrem čistých éterických olejov a iných látok nájdete aj extrakt z koreňa kosatca nemeckého, či destilát z hamamelu virgínskeho. Tie spolu pleť vyčistia, pôsobia proti zápalom a dodávajú jej hydratáciu. Výsledkom je skutočne rozmaznaná pleť, ktorá sa po pravidelnom používaní doslova rozžiari :) 

Čistiace tonikum 2 v 1 je certifikované NATRUE, jeho objem je 100 ml a cena je 12,95 €. Nemusíte sa báť objemu, 100 ml je celkom dosť a vydrží dlho aj pri dennom používaní, pretože stačí naozaj iba pár kvapiek. A keďže je také multifunkčné, ušetrí vám miesto aj v dovolenkovej batožine :) 

Máte radi produkty s viac účinkami v jednom? V dovolenkovom období sa nám zdajú veľmi praktické, čo myslíte? 

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates