Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

10 decembra 2017

RECENZIA: mydlo Carbone a pleťová maska Whow SOAPHORIA

bioekologika

Moja pleťová starostlivosť je doslova a dopísmena rutina (podľa Krátkeho slovníka slovenského jazyka to je remeselná šikovnosť, zručnosť a obratnosť nadobudnutá dlhoročným cvikom), ktorú opakujem denne ráno a večer. Áno, často sa mi nechce, ale zároveň aj áno, vždy sa prinútim odlíčiť, dočistiť a hydratovať pleť, nech už je čas alebo situácia akákoľvek. Po x rokoch, keď som si k tejto pravidelnej činnosti cestu iba nachádzala, som neskôr pochopila, a aj na výsledkoch videla, že takto to je pre moju pleť najlepšie. Poľavenie z denného pleťového programu sa mi vie veľmi rýchlo vypomstiť v podobe vyrážok a bolestivých, zapálených miest, a preto už radšej neriskujem. Už pár týždňov mi spoločnosť robia aj čistiace mydlo Carbone a pleťová maska 3-2-1 Whow slovenskej značky Soaphoria, takže je najvyšší čas si o nich povedať viac :)
Už ste možno postrehli, že nie som veľký milovník tuhých mydiel, ale pokiaľ ide o čistenie pleti, predsa len sme väčší kamaráti. Čistiace mydlo Carbone je tmavo sivé, čo sa mne veľmi páči, a výrazne vonia po čajovníkovom oleji (čo je vlastne známa rastlina Tea Tree). 
Ak nie ste fanúšikom tejto vône, môžete mať trošku problém, lebo v mydle je fakt výrazná, ale ja čajovníkovú silicu používam bežne a vôbec mi neprekáža. Na dotyk je mydlo pevné a nerozpadáva sa po niekoľkých použitiach, čo fakt oceňujem, lebo nemám rada mydlá, ktoré sa rozpijú a akoby “zgélovatejú“. Po umývaní tváre ho preto odkladám na mydelničku, aby dobre preschlo a používam zasa neskôr. Pení dobre - primerane a dobre sa ním umýva tvár, ostáva čistá a zmatnená. Na vyrážky pôsobí hojivo, respektíve urýchľuje ich hojenie a následnú regeneráciu pokožky. Najprv som ho používala denne 2 razy, ale postupne po pár dňoch bola moja pleť veľmi vysušená a napnutá, a tak som musela prejsť na režim 1 až 2 razy do týždňa - ako taká extra večerná starostlivosť. Večerná preto, lebo pred spaním si zvyknem dávať na pleť najčastejšie olej a vtedy necítim takú napnutú a vysušenú pokožku. 


Trošku som sa čudovala, že moju mastnejšiu pleť dokáže dosť výrazne vysušiť, a najmä preto, lebo som v jeho popise na internete našla, že je vyrobené na báze bambuckého masla, s ktorým mám len dobré skúsenosti. A potom som si uvedomila, že na obale mydla v zložení nie je žiadne bambucké maslo, ale kokosový olej a práve ten nemôžem používať dlhodobo, lebo pleť mi po ňom ostáva vysušená. Čo ma ale prekvapilo ešte viac, je nesprávna informácia o zložení produktu ?! v popise na internete, nech som prešla niekoľko slovenských či českých e-shopov alebo stránku výrobcu, skoro nikde som nenašla správny popis. Ale česť výnimkám, lebo bolo zopár takých, ktorí popis len neskopírovali :) Jednoducho, v tomto mydle žiadne bambucké maslo nenájdete. Mydlo s aktívnym uhlím +-110g, stojí 4 – 4,90 € a je vegánske a bez palmového oleja. 

V každom prípade, je mydlo Carbone je určené pre zmiešanú a problematickú pleť, pleť s akné a nadmernou produkciou kožného mazu. Je vhodné na tzv. hĺbkové prečistenie pleti, bez pocitu mastnoty, s tým, že by malo preventívne pôsobiť na tvorbu akné. Obsahuje čajovníkový olej, ktorý je dobre známy prostriedok v boji so zápalmi, akné, vyrážkami, pôsobí antisepticky a pomáha hojiť zápalové stavy na pleti. Ďalšou nemenej dôležitou zložkou v mydle je aktívne uhlie, ktoré zasa dokáže absorbovať nečistoty a nadbytočný kožný maz a obsahuje také účinné látky ako vitamíny A, E, K, P, minerálne soli, kyselinu listovú a organické a nenasýtené mastné kyseliny. No a ďalší bojovník za krásnu pleť v zložení je rakytníkový olej, plný vitamínov a antioxidantov, ktorý podporuje hojenie. 


Svoju pleťovú starostlivosť som doplnila aj pleťovou maskou s aktívnym uhlím 3-2-1 Whow. U mňa je v zásade jedno, či používam práškové alebo už namiešané masky, všetky mám rada :)) Táto je prášková, stačí jej použiť asi tak 1 čajovú lyžičku a vymiešať ju spolu s vodou, kvetovým hydrolátom, olejom, ale aj rastlinným mliekom alebo naopak jogurtom alebo medom. Ja radšej používam redšie suroviny a redšiu konzistenciu potom ľahšie nanášam aj na pleť. Nechám pôsobiť tak 10 minút, ale môže byť aj o niečo málo dlhšie na pleti. Maska vyschne a zatuhne, takže sa neľakajte. Klasicky ju umyjem vodou, najlepšie to ide aj s pomocou hubky, a pleť potom ošetrím krémom a pod. Pleť je viditeľne čistejšia, hebkejšia, póry sú o niečo zmenšené a nie tak výrazné na pohľad. Používam ju iba 1 raz za týždeň a inak bežne čistím pleť gélom alebo mydlom a niekedy aj peelingom. 

Je to skvelý doplnok práve k mydlu Carbone, pretože oba kúsky obsahujú aktívne uhlie, ale maska ešte aj biely íl kaolín, mleté ovsené vločky, prášok z embiliky lekárskej a oxidy zinku bez nanotechnológie. Tieto látky kombinujú protizápalové a antibakteriálne účinky a podporujú hojenie vyrážok a akné, takže opäť vhodné najmä pre zmiešanú a problematickú pleť. Maska Whow má asi 20 g, stojí 6 – 6,90 € a je vegánska a bez palmového oleja.

Poznáte kozmetiku s aktívnym uhlím? Aké sú vaše skúsenosti? 

pozdravuje vás Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

2 komentárov:

  1. Problem s roznymi verziami zlozenia je preto, ze Soaphoria meni zlozenia vyrobkov skoro ako ponozky. Vadi mi to, lebo sa neda spolahnut na to, ze vyrobok mi bude sediet aj v druhom baleni. S mydlom som bola spokojna, no moja verzia nebola celkom prirodna. Ale vraj tie dve - tri zlozky planovali nahradit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne to vadi aj mne a nebavi ma to kontrolovat, takze zo Soaphorie si len maloco kupujem opakovane. S mydlom (resp. s touto jeho verziou) som vsak spokojna, akurat ho nemozem pouzivat denne, ale to mi az tak neprekaza.

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates