Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

21 decembra 2017

RECENZIA: Telová kozmetika HARMONY s vanilkou LOGONA

bioekologika

Je viac ako isté, že na vanilkovej kozmetickej vlne budeme pokračovať aj touto recenziou. Vanilku v kozmetike môžeme a vo vianočnom a zimnom období doslova musíme :) takže nie je prekvapením, že podobne voňavých kúskov máme na poličkách viac. Tentokrát je to kompletná línia BIO telovej kozmetiky HARMONY dula a vanilka LOGONA, ktorá zahŕňa sprchový gél, telové mlieko a krém na ruky. Pokiaľ vanilku pokladáte za presladenú vôňu, ktorá nie je vášmu nosíku po vôli, ešte nezúfajte a čítajte ďalej. Kombinácia dule a vanilky je totiž sladkastá, ale aj sviežo-ovocná, tak trošku hrejivo zimná a letne osviežujúca zároveň. 
S názvom HARMONY sa úplne stotožňujeme, pretože táto línia je skutočne vyvážená a ľahko navodí pocit harmónie pre telo i ducha :) V kombinácii všetkých troch výrobkov nájdete výbornú pomoc pred nadmerným vysušovaním pokožky a to nielen v tomto zimnom období. 
Máme rady, keď sa vône príjemne dopĺňajú. Vanilku poznáme asi všetci, ale ako asi vonia dula, však? Nuž, dula je vlastne ovocie, ktoré sa nazýva aj zabudnutým ovocím našich babičiek a kedysi bol tento strom hádam v každej záhrade. Je to vlastne akýsi príbuzný jablka a hrušiek a nejako tak podobne aj vonia, čiže spolu s vanilkou je to prekvapivo nepoznaná súhra. Najprv sme presne nevedeli, akú vôňu očakávať, takže isté obavy sme mali, ale tá vôňa sa nám tak zapáčila, že ju stále spomíname a namotávame na ňu aj naše kamošky, čo nie je až taký problém, lebo po nanesení ju cítiť celkom výrazne aj niekoľko hodín na pokožke. S používaním tejto kozmetiky si doprajete také malé, luxusné momenty v kúpeľni, kde všetko ostane prevoňané a pokožka hydratovaná a hebká na dotyk. V podstate je jedno, aký typ pokožky máte, my sme výrobky odskúšali aj na suchej a citlivej, až na alergickej pokožke a nezaznamenali sme žiadny nepríjemný problém. Obsahuje prírodné, esenciálne oleje, takže ak viete, že toto je váš kameň úrazu (alebo niektorá iná zložka), logicky po nich nesiahnete, ale inak ich môže smelo používať ktokoľvek. 


Sprchový gél HARMONY 

...je veľmi fajn, nenašli sme na ňom žiadnu negatívnu vec pri používaní, primerane pení, pekne kĺže po pokožke, nevysušuje ju a je to jeden z tých sprcháčov, ktorý je aj výživný. Pri použití spolu s telovým mliekom si jeho vôňu na pokožke predĺžite celkom výrazne, čo je len pozitívna informácia :) Fakt nevieme, či je to tým extraktom z vanilky alebo dule, ale pokožka je po jeho použití jemnučká a vyhladená a nemá tendenciu stať sa suchou a svrbivou, čo určite ocenia aj tí, ktorí bojujú s ekzémami. Sprchový gél má objem 200 ml, certifikáty BDIH, NaTrue a VEGAN, kúpite ho za 6,95 €


Telové mlieko HARMONY

Telové mlieka máme fakt v obľube, takže krémovanie nie je pre nás žiadna námaha a strata času. Teraz v zimnom období si túto starostlivosť naša pokožka doslova pýta, lebo inak sa to hneď odrazí na jej stave. Telové mlieko nie je výrazne hutné, skôr ako ľahký telový krém, ale veľmi dobre a bez námahy sa rozotiera po pokožke a takmer okamžite sa aj absorbuje. Hydratačne je však viac ako dostačujúce aj pre suchý typ pokožky. Jeho vôňa je ešte intenzívnejšia ako vôňa sprchového gélu, takže spolu vytvárajú dobrú dvojku a predlžujú trvácnosť vône. V zložení nájdete hroznový, sójový, mandľový olej, bambucké a kakaové maslo, ale aj extrakty z hnedej riasy a samozrejme vanilku a dulu :) Telové mlieko má objem 200 ml, certifikáty BDIH, NaTrue a VEGAN, kúpite ho za 8,95 €


Krém na ruky a nechty HARMONY

Malá, milá a aj kabelková či nočnostolíková verzia tohto krému na ruky a aj nechty je vhodná aj v zimnom období, kedy sa ruky vysúšajú oveľa viac. Konzistenciou je jemný, o niečo hutnejší ako telové mlieko a rýchlo sa vstrebáva bez toho, aby boli ruky mastné. Dostatočne ich ochraňuje pred vysúšaním, čo sa nám v zimnom a mrazivom počasí zíde, pretože ruky vedia okamžite začervenať a na ich pokožke sa pri nedostatočnej ochrane vytvárajú zhrubnuté, drsnejšie miesta. Krém pekne sladko-ovocne vonia a obsahuje kokosový a hroznový olej, bambucké maslo a ako inak, aj vanilku a dulu. Krém na ruky má objem 50 ml, certifikáty BDIH, NaTrue a VEGAN, kúpite ho za 5,00 €

HARMONY telová kozmetika Logona môže byť podareným vianočným darčekom alebo len tak zimným kúpeľňovým spoločníkom pre všetkých milovníkov trošku sladších vôní, ale  zasa nemusíte mať obavy, nie je to prehnane sladká záležitosť :) takže pokojne sa, vďaka  ovocnej zložke, dá používať aj v letnom období. 

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates