Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

05 septembra 2017

DIY levanduľovo-kokosový telový peeling

bioekologika

Telový peeling je jedna z vecí kozmetického sveta, ktorej buď "prídete na chuť" alebo to bude pre vás absolútna zbytočnosť a strata času. Nedávno sme už na blogu písali, že naša cesta k tomuto produktu tiež mala svoje úskalia, ale dnes sú z nás kamaráti a v našich kúpeľniach telový peeling rozhodne nechýba. A keďže si ho rady vyrábame doma, naposledy sme vyskúšali ďalší z množstva receptov, a konkrétne s jemne exotickým kokosovým olejom a aromatickým levanduľovým esenciálnym olejom. 
Vonia trochu ako leto, trochu ako dovolenka a trochu ako slnečné provensálske lány kvitnúcej levandule pohojdávajúce sa vo vetre. A k tomu sa pridávajú smotanovo-kokosové tóny orecha, ktoré lákajú ovoniavať a ovoniavať … :)

Na prípravu levanduľovo - kokosového peelingu budeme potrebovať:

3-4 PL jemného kryštálového alebo trstinového cukru
1 PL šípkového oleja
2 PL mierne zmäknutého kokosového oleja
3 kvapky levanduľového esenciálneho oleja
1 ČL sušených kvetov levandule

Kokosový olej najprv zmiešame s cukrom (čím jemnejšie kryštáliky, tým menej budú drhnúť pokožku) a potom postupne pridávame šípkový olej, levanduľovú esenciu a nakoniec aj sušené kvietky levandule. Tento peeling pôsobí nielen na pokožku, ale vďaka levanduľovému oleju aj mierne aromaterapeuticky a môže pomôcť napríklad s bolesťou hlavy alebo upokojiť po stresujúcom dni. Pokožka ostane hebká a ochránená jemným olejovým filmom, ktorý nelepí a neškodí ani oblečeniu. 


Pri dôkladnom miešaní sa dokonca vytvorila mierne mliečna akoby pena a celý peeling vyzeral tak nadľahčene. V horúcich dňoch, keď sa kokosový olej v ňom úplne roztopil, vyzeral peeling, a aj bol, tekutejší, ale po stuhnutí bol zase pripravený na použitie :) Samozrejme, dá sa skladovať v chladničke, ale potom je o poznanie tvrdší a horšie sa naberá na prsty v sprche, lenže zase teplá voda ho dokáže rýchlo zmäknúť, takže to nakoniec ani nie je tak výrazný užívateľský problém. Jednoducho ho vyskúšajte a sami budete najlepšie vedieť, aký vám najviac vyhovuje. 

A nezabudnite sa pochváliť, ako sa podaril vám alebo čím ste si ho vylepšili. Budeme sa tešiť :)

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates