Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

23 júna 2022

E-BOOK: Spánok Snov

bioekologika

Spánok sa považuje za absolútne nevyhnutnú súčasť nášho života. Pochopiteľne, každý z nás je iný a každý z nás má naň iné nároky. Kvalita spánku aj jeho dĺžka sa počas života menia a je to celkom prirodzené. Pravdou však zostáva fakt, že prespíme asi 1/4 svojho života, čo rozhodne nie je zanedbateľné. Určite sa teda zhodneme, že všetci potrebujeme spať, ale čo je najdôležitejšie, potrebujeme spať naozaj kvalitne.

Zdá sa vám, že načo sa zo spánku robí taká "veda"? Veď nie je nič jednoduchšie ako si ľahnúť do postele a zaspať. Lenže, nie pre každého je rýchle zaspávanie a spánok samozrejmosťou. 

Naše telo nám dáva rôznymi spôsobmi najavo, že niečo nie je v poriadku. Neustále nám vysiela signály, ktoré nás upozorňujú, čomu by sme mali venovať zvýšenú pozornosť. Keď sa dobre nevyspíme, môžeme na sebe pozorovať celý rad následkov v podobe zlej nálady, straty energie, zníženej koncentrácie, čo môže v ťažších prípadoch vyústiť až do depresívnych nálad a smútku. Príznakov je veľa a je nemožné ich ignorovať. Ak trpíte týmito problémami alebo máte vo svojom okolí niekoho, pre koho je táto téma aktuálna, venujte pozornosť e-booku, ktorý vám chceme predstaviť.

Spánok snov, to je názov e-booku, ktorý vám chceme dať do pozornosti. Jeho autorkou je Janka, spánková a vzťahová koučka. Možno Janku poznáte z jej blogu, ak nie, choďte sa k nej pozrieť, načerpáte tiež inšpirácie z oblasti kozmetiky, kníh, ale aj osobného rozvoja.

Pokiaľ ide o problémy so spánkom e-book je jej autorským dielom, v ktorom popisuje svoje skúsenosti s problémami so spánkom a zároveň vysvetľuje dôvody, prečo sa to deje, ponúka techniky ako zaspať, ako by mala vyzerať spánková hygiena a rozoberá, ktoré netradičné faktory môžu vplývať na náš spánok. Našťastie, my dve so spánkom problémy nemáme, ale s pokojným svedomím vám e-book po prečítaní môžeme odporúčať. Janka nám ho poskytla na výmenu za túto recenziu, a napriek tomu, že netrpíme nespavosťou, našli sme v ňom veľa užitočných tipov a odporúčaní, ktoré môže aplikovať naozaj každý a presvedčiť sa, že aj malé detaily rozhodujú. Najužitočnejšie rady človek dostane od niekoho, kto si podobnými problémami prešiel a našiel cestu, ako sa s nimi vysporiadať. V tomto prípade, sa môžete spoľahnúť, že Janka vie, o čom píše a na základe jej skúseností a výsledkov v e-booku si utvoríte predstavu, čo vás čaká, ak si s ňou dohodnete napríklad aj konzultáciu. Kontaktovať ju môžete viacerými spôsobmi

Ruku na srdce, koľkí z nás majú večer pred spaním v rukách mobilné telefóny a sledujú dianie „social“ až do vyčerpania. A pritom, hoci nás to unavuje, spánok neprichádza alebo výrazne trpí jeho kvalita a následne aj naše výkony v nasledujúci deň. Rovnako týmto spôsobom na spánok a psychiku vplývajú negatívne informácie z domova a zo sveta, tragické filmové alebo knižné príbehy, nevhodná strava ale aj neskorý odchod do postele. Riešenia a odpovede ako sa dopracovať k zdravému spánku, aký režim si nastaviť a ktoré faktory vo svojom živote sledovať, aby sa spánok zlepšil, na toto všetko sa zameriava e-book Spánok Snov. Ak sa chcete v živote posunúť a pokúsiť nájsť cestu k zdravému spánku, spolu s Jankinými skúsenosťami a svojou vôľou, môžete opäť objaviť hodnotu spánku. No a ak sa vám aktuálne nedarí, nezúfajte, oddýchnite si, dovoľte si načerpať silu a naštartujte pozitívne myslenie.

Spánok je na jednej strane prirodzená potreba, na druhej je plný tajomstiev, ale do veľkej miery ho máme vo svojich rukách. Sami si vytvárame podmienky pre kvalitný spánok a tým do istej miery ovplyvňujeme aj svoj zdravotný stav. Ak nechcete problémy so spánkom riešiť iba medikamentmi alebo sa chcete pokúsiť obmedziť ich dávky na minimum, ak chcete spánok čistý a plný energie, e-book Spánok Snov je pre vás ideálny.


Originálny názov: Spánok snov
Autor: Janka Bašistová
Vydavateľstvo: Biankanotes by Janka
Žáner: psychológia, motivácia, rozvoj osobnosti

Na záver pridávame aj zopár zaujímavých faktov o spánku. Niektoré sú všeobecne známe a iné možno aj trochu prekvapujúce alebo zábavné:

  • Asi 15 % populácie je námesačných.
  • Niektorí ľudia majú sny len v čierno - bielej farbe.
  • V novej posteli sa môže predĺžiť čas spánku. 
  • Nikto nespí počas celej noci bez prerušovania. 
  • My ľudia, sme jediní cicavci, ktorí vedome dokážu oddialiť spánok, aj keď ho telo potrebuje.
  • Spánok posilňuje imunitu. 
  • Zaspávanie by malo ideálne trvať 10 - 15 minút. 
  • Jedna noc bez spánku má na náš organizmus rovnaký vplyv ako stav opitosti. 
  • Počas spánku majú ženy viac emotívne sny alebo trpia na nočné mory, na rozdiel od mužov.


✍🏻 by Veve & Lulu
zdroj foto: pexels

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates