Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

04 decembra 2019

5 eko udržateľných tipov na vianočné darčeky

bioekologika

O vianočných darčekoch by sa dali napísať tisíce slov. Najčastejšie by tieto príbehy boli o náročnom výbere podliehajúcom množstve kritérií, o cenovom limite, ktorý je tak ľahké prekonať a tiež o tom, aké je to nakupovať ich na poslednú chvíľu. 
Nakupovať vianočné darčeky bez plánu a bez predstavy, ale nie je najlepšia stratégia :) to už asi dobre viete. Každý rok všetci riešime aj tak to isté. Čo? Komu? Za koľko? Kde to kúpime? A či vôbec stihneme?
Možno ste už s výberom začali pred niekoľkými týždňami, možno si to aj napriek skúsenostiam z rokov minulých necháte na poslednú chvíľu. Máme však pre vás niekoľko tipov, ktoré ako dúfame, inšpirujú a zároveň aj potešia. Vybrali sme 5 tipov na eko udržateľné darčeky zo slovenskej alebo neďalekej produkcie. Niektoré sú nám známe, no niektoré sme objavili len nedávno, takže sme sa zároveň inšpirovali aj my samé :) 

M - Factory

Slovenská značka ekologických, sójových sviečok M - Factory si vás získa na prvý pohľad. Nádherný, čistý dizajn, na ktorom sa vyníma medený nápis VIANOČNÁ ROZPRÁVKA. Sviečky sú odlievané ručne do sklenených dózičiek, ktoré sa dajú uzatvárať a uchovávajú tak vôňu. 
V tejto kolekcii je na výber z 8 vôní - CRÈME BRÛLÉE, HORÚCA ČOKOLÁDA, JABLKOVO - ŠKORICOVÁ ŠTRÚDĽA, KARAMELOVÉ CAPPUCCINO, ĽADOVÉ BRUSNICE, SNEHOVÁ VLOČKA, TATRANSKÁ JEDLIČKA a VIANOČNÉ MEDOVNÍCKY. 


Vianoce sú jednoznačne o vôňach, ktoré nám zostávajú v pamäti dlhé roky. Isto si aj teraz viete pripomenúť čarovnú vôňu vianočných koláčikov alebo neodmysliteľnú vôňu čerstvého ihličia. M - Factory vám sójovými eko sviečkami spríjemní magický vianočný čas a chladné zimné večery. Vyberte si pre seba tie naj. 

Stolárstvo Konrád

Stolárske výrobky z masívu alebo drevotriesky s dôrazom na kvalitu a tradície. Aj tak by sa dala priblížiť táto slovenská značka. V ponuke nájdete interiérové aj exteriérové výrobky, od podšálok, cez podnosy, misky, dosky až po písací stôl či detskú/manželskú posteľ. 


V oficiálnom texte k produktu drevenej misky Macko je napísané, že "Pre svoj hravý dizajn a prevedenie je macík super "spoločník" pre deti, menšie aj väčšie." A my by sme sa veru potešili, keby sme túto drevenú misku dostali pod stromček aj v našom odrastenom veku :) Čiže sme presvedčené, že detičky musia mať radosť z tohto darčeka skutočne obrovskú. Dokonca si môžete vybrať variant dreva dub alebo jaseň. 

Slowlandia

Každý z nás už určite videl nejaký oscarový film, ale jedli ste už oscarové mandľové maslo? Ak nie, máte skvelú príležitosť ochutnať ho vďaka slovenskej značke Slowlandia. V roku 2018 získalo ich mandľové maslo najuznávanejšie potravinárske ocenenie Great Taste Award a odmenené bolo rovno najvyšším ocenením, teda 3 hviezdičkami


Náš vianočný tip je síce už vyskladaný balíček pre ženu, ktorý obsahuje Slowtellu, dražované orechy v čokoláde, jahody sušené mrazom a BIO Prosecco, ale určite k nemu nezabudnite kúpiť aj spomínané mandľové maslo :) Získate tak orechový, ovocný a hravý balíček, ktorý poteší ženu každého veku.

Abreadbag

Pestovanie ľanu má na Slovensku naozaj veľmi dlhú históriu, s čím súvisí aj jeho spracovanie a vyrábanie odevov a domáceho textilu. Ľan je úžasný materiál, ktorý je trvácny, pevný, priedušný, pomáha regulovať pocit tepla a chladu, je vhodný aj pre alergikov, je ekologický (pri pestovaní nepotrebuje hnojivá alebo postreky) a tiež je prirodzene antibakteriálny


Možno sa vám zapáčia ľanové obrusy, zástery, vrecká na pečivo, košíky, tašky, posteľná bielizeň alebo osušky. Nech si vyberiete čokoľvek, získate slovenský ľanový výrobok značky Abreadbag, ktorý vás poteší kvalitou aj originalitou. A hoci ľan je súčasťou našich tradícií, krásne sa hodí aj do dnešnej modernej doby. 

Waidzeit

Pri tejto značke by mali zbystriť najmä milovníci dreva a hodiniek. Waidzeit je rakúska značka vyrábajúca minimalistické nadčasové kúsky v športovo - elegantnom štýle. Väčšina dreva na ich výrobu pochádza z rakúskych Álp a lesov v strednej Európe a aj finálne spracovanie prebieha v Rakúsku. Zaujímavosťou je tiež to, že drevené hodinky sa dajú gravírovať, takže obdarovaný môže na nich mať aj venovanie. 

zľava doprava - dámske hodinky OLAF a BARRIQUE a pánske hodinky MAXIMILIAN a CHRONOGRAPH

A ak by ste hodinky predsa len nevybrali, v ponuke výrobkov Waidzeit sú tiež drevené motýliky, slnečné okuliare alebo náramky, niektoré vyrobené z recyklovaného dreva, napríklad predtým slúžilo aj ako sud na whisky. 

Vybrali ste si? Veríme, že sme inšpirovali a niektorý z tipov sa objaví aj pod stromčekom vašich najbližších. 

✍🏻 by Veve & Lulu

zdroj foto: pexels a stránky výrobcov

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates