Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

24 septembra 2019

RECENZIA: BIO suchý telový olej OCÉANE

bioekologika

Francúzska značka Laboratoires de Biarritz má v ponuke samé zaujímavé produkty a niekoľko z nich sme už aj vyskúšali. Napríklad bio kozmetika na opaľovanie ALGA MARIS z francúzskeho laboratória v Biarritz je naša najobľúbenejšia a pravidelne nám robí spoločnosť už niekoľké leto. Filozofia a vývoj tejto značky sa do veľkej miery odvíja od podmorského života a jeho ochrany, a preto niet divu, že suchý telový olej má názov OCÉANE. Po prečítaní si popisu v eshope, nás veľmi lákalo vyskúšať ho, ale nielen kvôli jeho názvu. 
Tak sa zdá, že ukradnúť si chvíľku času pre seba je v tomto období čoraz náročnejšie. Mať pevne vyhradený čas, ktorý patrí len sebe samému je ideálom, ktorý sa ani nám nedarí plniť tak, ako by sme si predstavovali. Ale občas nastane okamih, kedy si môžeme dopriať niečo ako beauty/spa/wellness chvíľku. 
A v týchto jedinečných okamihoch, ktorých by sme kľudne prijali viac, sa asi tak ako väčšina žien rady rozmaznávame kvalitnou kozmetikou z kvalitných prírodných zložiek. Telový olej OCÉANE presne taký je. Prekrásne zloženie plné organických olejov (veď koniec-koncov je to olej, však), ktoré je ideálne na tvár, telo aj vlasy sa jednoducho nedá prehliadnuť.



Na tomto oleji je zaujímavých hneď niekoľko vecí. Po prvé, ide o tzv. suchý olej, čo vlastne znamená, že je to olej, ktorý má ľahkú konzistenciu, nemastí, nelepí pokožku a rýchlo sa vstrebáva. Väčšinou takýto olej ocení najmä mastnejšia a aknózna pokožka, ale samozrejme je vhodný aj pre suchší typ. 

Po druhé, obsahuje mix cenných organických olejov, dobre známy slnečnicový olej, ale aj špeciálnejšie oleje ako konopný, ľaničníkový a slivkový olej. Všetky tieto oleje sú plné omega 3, 6 a 9 mastných kyselín, vyživujú a regenerujú pokožku. Dokážu zlepšiť štruktúru pokožky, posilniť jej ochrannú bariéru, chrániť ju pred vysušovaním, spomaľujú jej starnutie a rovnako tak účinkujú aj na vlasy. Sú bohaté na obsah vitamínov a minerálov potrebných pre zdravú stavbu štruktúr a všetky tieto oleje sú vhodné aj na citlivú pleť. Rovnako tak dobre poslúžia pri psoriáze, ekzéme, dermatitíde, ako aj na akné a rosaceu. Jednoducho, toto zloženie v Biarritz skutočne "vychytali" a my sme sa už len pri jeho študovaní tešili, kedy olej Océane konečne vyskúšame. 

Trošku sa k zloženiu predsa ešte vrátime, pretože kým konopný či slivkový olej sú viac-menej známe, ľaničníkový olej asi všeobecne známy nie je, možno skôr v zdravej výžive. Je to olej, ktorý sa lisuje zo semien ľaničníka siateho a je stabilnejší ako ľanový olej. Je zdravý pre srdce a cievy a obsahuje vysoké množstvo vitamínu E. V kozmetike je cenený práve preto, že pokožku udržuje pružnú a pevnú, vyživuje ju a má protizápalové účinky. Dokáže upokojiť svrbenie, začervenanie a zjemniť suché a zhrubnuté miesta. 

Ďalšia zaujímavá a nie celkom známa zložka je Crithmum Maritimum Extract alebo aj morský fenikel. V tomto oleji nie je náhodou, pretože úzko súvisí s podmorským životom a filozofiou značky pri pobreží Biarritz. Morský fenikel má výrazné detoxikačné vlastnosti, energizuje a omladzuje pokožku. Dokáže pomáhať čistiť uzavreté kožné póry, dopĺňa kolagén, urýchľuje regeneráciu buniek.



No a do tretice, je multifunkčný. Od hlavy po päty, môžete ho použiť ako pleťový olej, po kúpeli alebo sprche na telo a tiež aj ako vlasový zábal alebo len do končekov vlasov. Na pokožke je neskutočne príjemný, rýchlo sa vstrebe a nezanechá pocit mastnoty. Rovnako tak funguje na tele, pokožka ostáva hebká a pružná, nevysušuje sa. Skvele sa osvedčil ako starostlivosť po opaľovaní (čo si v našom prípade predstavte skôr ako pobyt "na slnku" v záhrade alebo pri športovaní, vedome sa nikdy nevypekáme - to sme už spomínali viackrát). Vlasom dodáva lesk a pevnosť, nevysušujú sa a nelámu. Používame ho vždy na navlhčenú pokožku alebo vlasy. Ideálny je aj na cesty, pretože šetrí miesto v batožine alebo na kúpalisko, kedy si po sprche môžete natrieť tvár aj telo a máte hotovo. 

Keď vám povieme, že vôňa suchého oleja Océane je očarujúca, nebudete si vedieť predstaviť, aká vlastne je. Lenže ona je naozaj očarujúca! Je to vôňa radosti, pohody a letných dní, keď vás nič neťaží na duši, len si užívate pokojné chvíľky bez starostí a bez toho, aby ste neustále hľadeli na hodinky. Možno je trochu sladšia, ale je príjemná a nie príliš silná. A napriek tomu, že obe máme radšej svieže a citrusové tóny, táto nás dostala :) Je tak originálna, že ju nevieme priradiť k niečomu, čo by sme už ovoňali.  

BIO suchý olej Océane je vo fľaške zo skla s pumpičkou, ktorá funguje perfektne a rozprašuje olej bez problémov, objem je 100 ml, zloženie je VEGAN, certifikované ECOCERT, kúpite ho v e-shope idunnashop.sk a stojí 19,50 €

Verte, že každá jedna kvapka vám prinesie radosť a úžitok, podľa nás túto kúpu neoľutujete. Pretože suchý olej Océane je absolútnym odkazom na miesto, kde vzniká táto jedinečná kozmetika. 
Tiež sa vám radosťou rozžiaria očká, keď nájdete kozmetiku, knihy alebo dekorácie s morskou tematikou? 

✍🏻 by Veve & Lulu

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates