Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

30 septembra 2019

Nízko sacharidová diéta pre ženy KetoFit

bioekologika

Diéty a ideálna postavička sa akosi zvyknú riešiť najmä pred začiatkom letnej sezóny. Znie to ako klišé, ale v lete je predsa len našu postavičku vidieť o poznanie viac ako pod vrstvami zimného oblečenia. Byť vo forme, ale nezáleží na ročnom období. Je jedno, či je leto, či zima, na ideálnej hmotnosti by sme si mali dať záležať po celý život. 
Asi každý z nás rieši svoju hmotnosť. Niekto chce schudnúť, iný chce pribrať, len málokto je naozaj spokojný s tým, kde sa zastaví ručička na váhe, respektíve koľko ukáže displej. K redukcii hmotnosti nás niekedy donútia rôzne zdravotné ťažkosti a niekedy len snaha zmestiť sa do svojich obľúbených nohavíc. Tak či tak, hmotnosť netreba brať na ľahkú váhu :)
Niekedy je až zvláštne ako nám život ponúka do cesty presne tie riešenia, nad ktorými aj sami uvažujeme. Už je to pár mesiacov dozadu, čo sme začali objavovať princípy KETO diéty. Vyhľadávali si informácie a rôzne recepty a pripravovali sa na to, ako sa budeme navzájom v tejto zmene stravovania podporovať. A po nejakom čase, celkom nečakane, nám prišla ponuka z ketofit.sk ohľadom spolupráce. 

Keďže sme už nejaké informácie vyhľadávali, jej princíp nám nebol neznámy. V skratke sa pokúsime zhrnúť dôležité body, aby ste vedeli, o čo vlastne ide a či je to diéta vhodná aj pre vás. 

Čo je Keto diéta a KetoFit produkty


  • Keto diéta je vyvinutá špeciálne pre ženské telo vo veku 18-66 rokov
  • Ide o proteínovú = bielkovinovú diétu 
  • Klesne glykemický index potravy
  • Produkty KetoFit vyvinuli českí odborníci na produkty pre vrcholových športovcov
  • Sú schválené pre celú EÚ
  • Spĺňajú legislatívne podmienky plnohodnotnej náhrady stravy
  • S ich konzumáciou sa stráca telesný tuk bez pocitu hladu
  • Športovanie nie je podmienkou efektívneho chudnutia
  • Súčasťou sú teplé jedlá
  • Garantované vrátenie peňazí pri nespokojnosti s výsledkami

Trošku sme pátrali aj potom, kde sa vlastne samotná keto diéta vzala a čo má byť jej prínosom. Vynašiel ju harvardský profesor George L. Blackburn, ktorý chcel zistiť stav, kedy ľudský organizmus spaľuje prednostne uložené tuky a zachováva pri tom svalové tkanivo. V tomto prípade tak redukcia hmotnosti prebieha na úkor uložených tukových zásob a zachováva sa svalová hmota. Organizmus sa nachádza v stave ketózy, čo je prirodzený biologický stav, kedy sa do tela dostáva množstvo proteínov a znižuje sa príjem sacharidov. Do stavu ketózy sa organizmus dostáva už po 2-3 dňoch, takže výsledky sú viditeľné už po relatívne krátkom čase.

Ak diétu porušíte a dáte si niečo pod zub, čo nepatrí do keto jedálnička (napríklad klasický rožok), stav ketózy sa ukončí a jeho naštartovanie bude trvať zase 2-3 dni. Čiže, logicky už žiadne sladkosti, slané pochutiny, limonády, pečivo, údeniny...ale ani zemiaky či niektoré druhy ryže.  



Na webe ketofit.sk nájdete podrobné informácie o diéte, o jej princípoch, o tom, čo dostanete, keď si objednáte konkrétny balíček a redukčný plán. Rovnako tam nájdete skúsenosti žien, poradňu, recepty no a samozrejme aj produkty KetoFit, ktoré vám uľahčia celý proces zmeny stravovania, pretože sú namiešané a vyrobené s extra nízkym obsahom sacharidov. Bežne pri diétach musíte počítať s kalóriami a inými výživovými hodnotami, presne vážiť suroviny, plánovať nákupy a aj samotné varenie. Pri týchto produktoch všetky takéto starosti odpadajú. Plus, máte na výber zo širokej ponuky príchutí jednotlivých smoothies, kokteilov, polievok, omeliet...

Balíčky s redukčnými plánmi (SOFT, OPTIMAL, MAXI, MAXI PLUS) si môžete vybrať podľa aktuálnej potreby, koľko kg chcete/potrebujete schudnúť. Napríklad, keď si objednáte balíček na 3 týždne, dostanete 105 porcií jedla na každý deň. Nákupom získavate tiež zákaznícku podporu na internete alebo po telefóne a pripomienkové SMS.  

Ako to už býva, nájdu sa aj nejaké mínusy...
Úprimne musíme zároveň poznamenať, že nevidíme len pozitíva, a že isté negatíva sa z nášho pohľadu prehliadnuť nedajú. 

Nie je vhodná pre každého. Vždy musíte zvážiť svoj zdravotný stav a konzultovať ho s ošetrujúcim lekárom. 
V prvých dňoch sa môže prejaviť únava, nesústredenosť a problémy s trávením. Ide o nový režim, na ktorý si organizmus musí zvyknúť. 
Po ukončení diéty je rizikom prechod na “bežnú stravu“. Keto diéta má fázu chudnúcu a stabilizačnú. Tá stabilizačná fáza je tvorená 3 jedlami KetoFit a 2 jedlá si musíte pripraviť sami. Ideálne by mali byť bielkovinové a bez sacharidov. 
Ako rýchlo stav ketózy nastane, tak rýchlo ho viete aj ukončiť. Treba poctivo sledovať svoju stravu - tento problém s balíčkami KetoFit odpadá.  
Veľa proteínov zo živočíšnych zložiek. Rozhodne to nie je strava pre vegetariánov a  vegánov.
Obaly a obalový materiál. Ak ste zvyknutí nakupovať väčšinu potravín v bezobalových obchodoch, toto nebude pre vás.

Napriek týmto niekoľkým negatívam, pozitíva prevládajú a keto diéta prináša reálne výsledky. Ak vás zaujal tento spôsob stravovania, už teraz môžeme prezradiť, že pripravujeme recenziu vybraných produktov KetoFit. Už čoskoro sa tak dozviete viac aj o tom, ako samotné produkty skutočne chutia alebo ako sa pripravujú. Zostaňte naladení...

✍🏻 by Veve & Lulu

zdroj foto: pexels.com

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates