Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

22 júla 2019

RECENZIA: BIO telové mlieka HYDRO a ENERGY od SANTE

bioekologika

Pri pomyslení na neznesiteľne horúce letné dni a úmerne k tomu stúpajúci počet jedincov, ktorí nevábne páchnu od potu, si každý rok v predstihu zaobstaráme nejaké voňavé telové mliečko. Niežeby mlieko dokázalo eliminovať všetky pachové stopy okoloidúcich, ale výrazne nám pomáha prežiť prvých pár sekúnd, na ktoré by sme inak najradšej zabudli. Rovno by sme mohli na inkriminovanom mieste rozdávať deodoranty a myslíme, že aj tak by to nepomohlo. Niektorí ľudia ich asi nepovažujú za vec nevyhnutnú k životu (a to ani v lete). 
Aby toto nebol najodpornejší úvod recenzie v histórii kozmetických blogov, skúsime to vyvážiť tým, že telové mlieka sme si zaobstarali rovno 2. Každé svieže, voňavé a účinné, takže z tejto recenzie môže byť nakoniec aj veľmi podarený užívateľský tip, ako prežiť horúce dni bez ujmy na čuchových bunkách 
Je jasné, že v prípade telového mlieka nejde o deodoračné účinky, ale keď sa budeme baviť o vôni, tú tam už väčšina z nás očakáva. SANTE bio telové mlieka sme si vybrali vo variantách HYDRO uhorka a aloe vera a ENERGY citrón a dula. Výborne sa hodia práve na horúce letné dni, pretože HYDRO mlieko má dokonca aj chladivé účinky. Nie je to výrazné ochladenie, ktoré sa dá prirovnať ku kockám ľadu roztápajúcim sa na pokožke, ale mierne ochladenie až štipkanie mentolu zaručene pocítite :) 



Obe telové mlieka sú jemné, ľahké, rýchlo sa vstrebávajú, pokožku zanechávajú hebkú a voňavú. Dokonca, napriek tomu, že majú ľahkú konzistenciu, dokážu pekne hydratovať aj suchý typ pokožky. Nelíšia sa v ničom podstatnom, okrem vône a toho, že jedno obsahuje pokožku vypínajúci koenzým Q10 a druhé chladivý mentol. Nedá sa povedať, že jedno je hydratačnejšie alebo hutnejšie ako druhé, tie rozdiely sú skutočne minimálne. HYDRO telové mlieko by sme odporúčali po večernej sprche a ENERGY zas ráno na prílev energie a sviežosti na celý deň. Hodia sa aj po opaľovaní, pretože extrakt z dule zabraňuje vysúšaniu, aloe vera upokojuje podráždenia a extrakt z uhorky dopĺňa hydratáciu a zjemňuje pokožku.  

Čo sa týka vône, chladivé HYDRO telové mlieko je svieže a jemne sladkasté, v žiadnom prípade však nie je ťažké a pravdepodobne v ňom nezacítite ani uhorku a ani aloe vera. ENERGY telové mlieko je výrazne citrónové s kvapkou sladkej ovocnej vône, ale rovnako je to vôňa ľahká a veľmi príjemná. Na pokožke pekne drží, nerozkladá sa do nepríjemných bolehlavov. 



V tomto bode sa vlastne okľukou naspäť dostávame k úvodu a dôvodu, prečo v lete zvykneme používať najmä svieže voňavé telové mlieka. Pretože, keď už niekto zanechá v širšom okolí, napríklad v obchode, svoje pachové stopy potu, máme doslova po ruke a "po predlaktí" :) tieto voňavé zbrane ako najrýchlejšiu pomoc. Stačí si privoňať k pokožke a rýchle prekrytie zápachu je doslova záchranou v poslednej chvíli :) Nie všade totiž chcete len tak do vzduchu striekať svoj obľúbený parfém. Jednak to finančne pocítite, ak ho miniete za pár dní, a na druhej strane, na verejnom priestranstve asi budete vyzerať, mierne povedané, neznášanlivo a divne. Čo je síce viac otázka uvedomenia si situácie, ale povedzme si na rovinu, kto bude vyzerať čudnejšie nezainteresovanému okoliu? Vy, keď budete energicky okolo seba striekať parfém alebo nenápadný okoloidúci, hoc zanecháva smrad? Okrem toho, tiež nemáme v obľube pokožku, ktorá “vonia“ ako spálená od slnka a ošľahaná vetrom. Vieme, že niekomu toto vôbec neprekáža, ale my takýto letný stav riešime aj použitím voňavého telového mlieka. 

Obe mlieka od SANTE majú 150 ml, sú certifikované NATRUE, zloženie je VEGAN, stoja okolo 5 € a tak ako my, zakúpiť si ich môžete v eshope naureus.sk Možno by sa zdalo, že ide len o výsostne letnú záležitosť, ale tieto telové mlieka sa dajú pokojne používať po celý rok. Ak budete mať chuť na ovocné osvieženie, mrknite na ne :)

✍🏻 by Veve & Lulu

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

2 komentárov:

  1. To modré by som si kúpila. Mám slnečnú alergiu a preto vyhľadávam produkty s chladivým efektom. Ak v sebe obsahujú aloe vera tým radšej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mrkla som na zloženie a hneď na začiatku, teda na 5.mieste, je aloe vera, takže vyzerá, že by malo byť vhodné aj na tento problém. A keby si ho mala pred použitím v chladničke, to už by bol parádny chladivý efekt :) Veve

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates