Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

28 júna 2019

RECENZIA: Jemný šľahaný peeling TVOJA KOZMETIKA

bioekologika

S letnými dovolenkami sa už roztrhlo vrece a viacerí balia o sto šesť :) A to prináša tradičný problém, ako by mala vyzerať ideálna batožina. Očakávame, že by mala byť, čo najľahšia a zároveň by v nej malo byť všetko, čo v nej mať chceme. Čo sa týka kozmetickej výbavy, ide o naozaj špeciálnu kategóriu hlavne pri balení na cesty. Záleží nám na tom, aby sa kozmetika nevyliala, aby nebola v ťažkých obaloch no a potom je tu ešte obmedzenie s jej objemom pri preprave.
Pred pár týždňami sme začali na vlastnej koži spoznávať telový peeling slovenskej značky Tvoja kozmetika, ktorá vyrába čisto prírodné produkty. Nevieme, či máte vo zvyku baliť si do kozmetickej taštičky na cesty aj telový peeling, konkrétne s týmto kúskom sme sa presvedčili, že je to priam nevyhnutné. Je to jedna z tých kozmetických lahôdok, na ktoré si pokožka ľahko navykne a ťažko bez nej zaobíde.
Telový peeling používame viac-menej celoročne 1-2 krát za týždeň. Nebolo to tak vždy, ale postupne sme si tento typ produktov tak obľúbili, že sa stal pravidelnou súčasťou našej telovej starostlivosti. Častejšie sa nám peelingovať darí v letnom období a robíme to najmä preto, že v lete pokožka vplyvom slnečných lúčov hrubne a rýchlejšie sa vysuší. Peelingom sa nenásilne odstráni vrstva odumretých kožných buniek, pokožka sa prekrví a vyzerá krajšie a pevnejšie


Tvoj jemný šľahaný peeling je skutočne zaujímavý kúsok. Je to peeling, a teda sa od neho očakáva, že bude mať čiastočky, ktoré zvládnu pokožku premasírovať a zároveň podľa názvu sa očakáva, že bude tak jemný, že pokožka ostane hebká a bez podráždenia. Nesplniteľné? Čo by nie, zvládne to absolútne s prehľadom. Jeho špecialitou je ešte aj fakt, že je to šľahaný peeling (z našľahaného bambuckého masla) a teda jeho konzistencia je krásne vláčna až takmer krémová. Akurát v tom "kréme" nájdete peelingové čiastočky z jemnej morskej soli z Mŕtveho mora. 

Tak, ako je na peelingu napísané, používame ho vždy po sprchovaní ako posledný krok očistnej rutiny, pretože pokožka je vtedy navlhčená, peeling sa po nej príjemne kĺže a nešúcha ju na sucho. Stačí použiť malé množstvo, premasírovať, potom opláchnuť teplou vodou a osušiť sa. Výsledkom je okamžite zamatovo hebká pokožka, pekne vyživená a spevnená. Dokonca na obale je uvedená informácia, že po použití netreba pokožku krémovať, pretože je už dostatočne premastená peelingom. Večne suchá a šupinkatá pokožka na tele, s ktorou viac - menej bojujeme obe po celý rok, nebola úplne stotožnená s týmto vyjadrením, ale len do chvíle, kým peeling po prvýkrát nevyskúšala :) A na tom sme sa zhodli rovnako, že následné krémovanie fakt nie je nevyhnutné a že aj bez použitia telového mlieka ostáva pokožka mäkká, pružná, nepne a nesvrbí. Pozor si dajte, ak máte drobné ranky alebo odreniny, soľ z peelingu by ste v nich mohli zacítiť. 



V názve tohto peelingu je uvedená aj Marhuľa a Medovka, konkrétne sa tým myslí marhuľový olej a medovková silica. Čo sa týka vône, prevláda medovkovo svieža až citrónová aróma, ale celkovo je to príjemná, energizujúca vôňa, ktorá povzbudí zmysly. Zloženie peelingu je naozaj zaujímavé, pretože okrem soli z Mŕtveho mora, bambuckého masla a vyššie spomenutých 2 zložiek, v ňom nájdete napríklad aj mrkvový olej či mleté orechové škrupiny. Mrkvový olej je totiž známy vysokým obsahom betakaroténov, ktoré sú pre pokožku prospešné hlavne v letnom období, kedy ju priamo vystavujeme slnečným lúčom. Ide vlastne o antioxidant, ktorý chráni pokožku pred voľnými radikálmi, fotooxidáciou, poškodením a pomáha jej regenerovať sa. A okrem toho, mrkvový olej tiež dodáva krásnu a sýtu farbu tomuto peelingu. 

Najmä teraz v letnom období je Tvoj telový peeling perfektnou vecičkou, ktorá jemnou masážou pomáha pokožku udržať pevnú a hladkú a tiež pomáha zachovať jej opálený vzhľad. Na konzistencii peelingu sa nijako nepodpísali ani prvé neznesiteľne horúce dni a aj napriek značnému obsahu masla a olejov v zložení, peeling sa netopí a drží konzistenciu nemennú. Balenie má 100 ml a v e-shope tvojakozmetika.sk ho kúpite za 5,90 €, ale existuje aj väčšie 300 ml balenie, a to už vám vydrží poriadne dlho. Do batožiny z neho stačí trochu odobrať do malej nádobky, napr. z kozmetickej vzorky, v pohode ho v nej prenesiete a toto množstvo vám vystačí približne na 2 použitia, čo za dovolenkový pobyt bude tak akurát. A ešte nás napadol ďalší užívateľský postreh, ktorý vás môže zaujímať, najmä ak sa obávate mastnej vane. Žiadnu mastnotu a kĺzanie vo vani sme nezaznamenali ani pri jednom použití a ani oranžové zafarbenie :)

✍🏻 by Veve & Lulu


bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates