Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

18 januára 2019

RECENZIA: Utierky a exfoliačné tampóny CHEEKY WIPES

bioekologika

Občas sa mi pri nákupoch stáva, že mi v hlave prebieha menší sociologický a psychologický výskum. Sledujem ľudí, ako sa správajú, čo nakupujú a zbežne si všímam asi aj v akom množstve. Nerobím to preto, aby som niekoho súdila, to vôbec nie. Viem, že ak má niekto plný vozík, neznamená to, že si takýto nákup môže dovoliť týždeň čo týždeň, ale zase sú aj takí, ktorí to práve takto robia úplne automaticky. Pri nedávnom nákupe som si však všimla, že viacero rodičov malo vo vozíkoch maxi balenia vlhčených utierok pre deti spolu s obalovou plastovou nádobou. Naoko to je akcia výhodná, pretože dostanete napríklad 320 utierok + ten "boxík" za zvýhodnenú cenu. 
A prečo naoko? Pretože finančne to vychádza priaznivo, lenže na mieste je otázka...čo si za tú cenu spotrebitelia vlastne kupujú? Konvenčné vlhčené utierky sú vyrobené z jemnej buničiny a sú napustené mixom chemických látok, ktoré majú pokožku očistiť, ošetriť a aj dezinfikovať. Mnohé z látok v zložení týchto utierok však nesú zdravotné riziká a nežiaduce vedľajšie účinky. Pomerne často sa v zložení týchto vlhčených utierok nachádza fenoxyetanol (môže vyvolať akútnu dermatitídu), metylizotiazolin (považovaný za kontaktný alergén), PEG zlúčeniny (môžu byť kontaminované karcinogénmi), ale aj také parfémy – vonné látky, ktorých pôvod nepoznáme a môžu dráždiť pokožku. A v neposlednom rade si treba uvedomiť ekologickú stránku, pretože treba zohľadniť materiál, zloženie a rozložiteľnosť konvenčných vlhčených utierok. 
V spolupráci s e-shopom www.littleones.sk by sme vám aj preto chceli predstaviť produkty, s ktorými určite nezaťažíte životné prostredie a v konečnom dôsledku ani svoju peňaženku. Ide o ekologické a opakovane použiteľné bambusovo-plyšové utierky pre deti a tiež aj exfoliačné odličovacie tampóny CHEEKY WIPES. Ide o britskú značku, ktorá vznikla už pred viac ako 10 rokmi a ponúka ekologické a prateľné produkty ako odličovacie tampóny, utierky z rôznych materiálov, dámske vložky, prsné vložky, ale aj kokosový olej, esenciálne oleje alebo boxy vhodné na uskladnenie a prenos týchto utierok...

Utierky Bambus a jemný plyš – Blue Dragonfly

Tieto vysoko absorpčné utierky sa, logicky aj podľa názvu, skladajú z dvoch materiálov. Biela strana je bambusová viskóza a modrá so vzorom je plyšová. Na dotyk je utierka veľmi jemná, mäkká, dobre sa ohýba a ľahko utiera pokožku. Oficiálne podľa popisu je určená na utieranie detských tváričiek, rúčok a dá sa použiť namiesto toaletného papiera. Vodou navlhčená utierka je skutočne užitočným pomocníkom a nielen pri detičkách. Poznáte to, stále majú špinavé a polepené prstíky alebo ústa „ušmudlané“ od jedla a vďaka utierkam Cheeky Wipes sa všetky tieto nehody pri jedle alebo pri hraní dajú odstrániť jednoducho a bezbolestne. Okrem toho, keďže biela strana je z bambusu, utierky majú aj prirodzene antibakteriálne vlastnosti. Po použití sa dajú oprať ručne alebo ich možno prať vo vrecúšku v práčke, čo je samozrejme ten pohodlnejší spôsob :) Odporúčaná teplota je v rozmedzí 30ºC 50ºC



Veľkosťou sú tak akurát. Štvorce majú 15x15 cm a v balení ich kúpite 25 kusov za 27,99 €, takže táto zásoba vám celkom dlho vydrží. Za nás rozhodne stoja za investíciu, pretože keď si spočítate peniaze minuté na dokupovanie bežných vlhčených utierok, ich spotrebu a aj na nie priaznivé zloženie, tieto ekologické utierky môžete používať opakovane niekoľko rokov a nevytvárate tak žiaden odpad. Bežne počas dňa sa dajú rýchlo preprať v rukách a opätovne použiť, ale ani po praní v práčke nestratili svoj tvar a jemnosť, takže je len na vás ako vám to bude vyhovovať. My sme ich “dospeláckym spôsobom“ vyskúšali aj na tvár, pri umývaní pokožky po odličovaní pleťovým mliekom a na dočisťovanie tváre po pleťovej maske a boli sme nadšené jemnosťou vlákna a tým, že pleť nijako nedráždili a neostala začervenaná. 

Exfoliačné odličovacie tampóny

Tampóny sú z dvojitej vrstvy bambusového froté a môžete ich kúpiť v bielej a čiernej farbe. Napriek tomu, že sú exfoliačné a majú premasírovať pokožku a pomôcť odstraňovať odumreté kožné bunky, vôbec nie sú hrubé ani drsné na dotyk. Odličovanie s nimi ide ľahko, možno ak máte citlivé oči, vyberiete si ešte jemnejšie, ktoré nie sú aj exfoliačné. Inak sú pevné a držia tvar, nerozťahujú sa, ale zároveň ich ľahko ohnete a krúžite nimi po pokožke. 

Najlepšie to ide, keď si ich namočíte do vlažnej vody a kvapnete si na ne odličovací olej alebo mlieko alebo na pokožku rozotriete vrstvu kokosového alebo iného oleja vhodného na odličovanie. Zopár krát premasírujete pokožku a zároveň odstránite make-up. Netreba použiť veľkú silu alebo doslova drhnúť pokožku, ide to ako “po masle“ a naozaj účinne. Maskara, očná linka, ale aj make-up sa pomocou oleja rozpustia a navlhčeným tampónom už len zotriete vrstvu. Samozrejme opakovať treba, pokým nie je tampón čistý a potom ho stačí preprať ručne alebo klasicky vo vrecku v práčke. 


Okrem toho je exfoliačný tampón skvelou pomôckou pri odstraňovaní zvyškov pleťovej masky a najmä ílovej, pretože tá zvyčajne býva drsnejšia a zaschne až na piesok :) S navlhčeným tampónom to však ide ľahko a bezbolestne. V balení nájdete 10 kusov tampónov veľkosti 8 cm a kúpite ich za 10,99 €

Utierky aj tampóny Cheeky Wipes sú skladné, opakovane použiteľné, ekologické, vydržia aj niekoľko rokov, šetria životné prostredie a peňaženku...no čo viac si priať? Pokiaľ vás zaujali nájdete ich v e-shope littleones.sk

✍🏻 by Veve & Lulu 

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates