Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

24 októbra 2018

RECENZIA: Čistiaca pena Sensitiv 3 v 1 ALVERDE

bioekologika

O čistení pleti sa zvyknú každoročne písať mnohé a mnohé články, či už na internete alebo v tlačených magazínoch. Napriek tomu, ruku na srdce, koľké z nás si jednoducho povedia, že som unavená...nechce sa mi...urobím to o chvíľku, len si trošku oddýchnem... Asi každá z nás zažíva stavy, keď popoludní alebo večer príde neskoro z práce, zo školy, z nákupu alebo z nejakého stretnutia a vtedy je zvyčajne čistenie pleti to posledné, čo treba urobiť ako prvé :) Lenže pravda je, že bez tohto otravného čistenia nebude pleť krásna len tak pre nič–za nič. A táto nedisciplína sa takmer vždy prejaví nepríjemnými opakovanými vyrážkami, upchatými pórmi, malými a bolestivými zápalmi alebo unavenou a ochabnutou pokožkou. 
Zvykli sme si, že ani v stave takmer 100% únavy, lenivosti a polobdelého vnímania, nevynecháme čistenie, odlíčenie a hýčkanie pleti všakovakými prírodnými pokladmi. Pre nás to je totiž rozmaznávanie do slova do písmena. Nie je nič príjemnejšie a oslobodzujúcejšie, ako si po náročnom dni umyť a zotrieť make-up a špinu, ktorá sa za celý deň usadila. 

Aktuálne nám s tým už nejaký ten piatok pomáha aj čistiaca pena Sensitiv 3 v 1 od Alverde. Čistiace peny máme v obľube a to aj napriek tomu, že Veve má pleť suchú až extra suchú. Možno nie každému s podobným typom pleti peny vyhovujú, pretože nie sú konzistenciou také šetrné, hutné, olejové a maslové ako odličovacie mlieka, ale keď si dáte námahu, môžete nájsť penu, ktorá je vhodná aj pre citlivky a sušienky :) Presne taká je pena Sensitiv od Alverde. K spokojnosti zvláda pleť vyčistiť, jemne odstrániť prebytočný maz a aj odlíčiť. Dokonca je určená aj na odstránenie vodeodolného make-upu či na očný make-up, a síce v princípe funguje, neodporúčame ju však používať denne na tieto partie. Pretože oči a pokožka okolo nich je fakt jemnučká a citlivá, a na odlíčenie očí existuje tak veľa produktov, že túto penu si pokojne nechajte na čistenie tváre a krku a dobre vám poslúži. Na oči radšej vyskúšajte niečo jemnejšie, krémovejšie, olejovejšie, micelárkové alebo iné...


Napriek tomu pena funguje výborne. Pleť je čistá a osviežená, ráno po zobudení stačí množstvo z 1 napumpovania, pri odličovaní skôr 2 stlačenia. Stačí trochu potriasť, tekutina sa zmení na jemnú, krémovú penu, ktorá drží tvar a nerozpúšťa sa. Po navlhčenej tvári sa dobre rozotiera a napriek pravidelnému používaniu sa nemíňa extra rýchlo. Čo celkom potešilo, je príjemná vôňa peny, pretože je celkom svieža, trošku citrusová a bylinková, ale veľmi jemná. A ešte viac potešujúce je, že pleť nie je po jej použití napnutá, podráždená, ani nepáli. 



Čistiaca pena Sensitiv 3 v 1 alverde obsahuje extrakt z hamamelu (pôsobí antisepticky a osviežujúco), extrakt z harmančeka (pôsobí protizápalovo), koreň zo sladkého drievka (pôsobí upokojujúco), ale aj vitamín E (silný antioxidant). Na druhom mieste sa v zložení nachádza aj alkohol pochádzajúci z organického poľnohospodárstva, napriek tomu sme necítili, že by na pleti nejako škodil. Ak máte naozaj extra precitlivenú pleť a viete, že vám kozmetika s jeho obsahom nerobí dobre, tak toto jednoducho nebude vaša prvá voľba. Na druhej strane, cena Sensitiv peny od Alverde je fakt dostupná a podľa nás sa dá kvalitou porovnať aj s kúskami za 10 či viac €. Čo môžete očakávať, ak sa pre ňu predsa rozhodnete? V plastovej fľaši s pumpičkou sa ukrýva 150 ml tekutiny, s vegánskym zložením, NATRUE certifikátom a priaznivou cenou okolo 3 €. Kúpite ju v DM drogérii alebo v e-shope mojadm

pozdravujú vás Veve a Lulu 🍂

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

2 komentárov:

  1. Jej, peny Alverde mam rada. I ked pre mna je lepsia verzia s limetkou a jablkom. Clanok mi pripomenul, ze by som sa mala zastavit v DM :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasíme :) alverde pena si pozornosť zaslúži. Za priaznivú cenu ide o vydarený výrobok.

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates