Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

15 apríla 2018

RECENZIA: Prírodná kozmetika CALTHA

bioekologika

Na našom blogu ste sa už mohli zoznámiť s dvomi produktami z českej dielne prírodnej kozmetiky CALTHA. Zaujímavosťou je, že slovo caltha pochádza z latinčiny a znamená záružlie, takže kto má rád výrazne žlté a lesklé kvety, môže si túto kozmetiku pomyselne spojiť aj s týmto jarným kvietkom :) Inak značka pochádza z Moravy a vo svojom produktovom portfóliu má pleťové, telové, ale aj vlasové produkty a môžete si vyberať z bohatej ponuky druhov, vôní a účinkov. V balíčku od Calthy sme okrem pleťového medovkového krému – recenzia tu a mandarínkového šampónu – recenzia tu našli aj niekoľko vzoriek a malé mätové mydielko. Skúšaniu sa nevyhli ani oni a tu je naša menšia recenzia ku každému z nich. 

Mydlo Škorica - Med

Je dôkazom toho, že aj malý kúsok mydielka dokáže veľké veci :) Určené na hydratáciu a výživu, pre všetky typy pleti, no podľa nás najmä suchšia pleť si ho veľmi obľúbi. Veľmi dobre pení a prečistí pokožku, až tak, že vám po jeho použití zostane taký ten vŕzgavý pocit ako dôkaz absolútnej čistoty. Pleť ostáva jemná, vyhladená, čomu pomáhajú aj maličké čiastočky škorice. Inak, keď sme pri vôni, my škoricu môžeme a toto mydlo vonia skutočne veľmi intenzívne ale príjemne škoricovo. Pokojne ho môžete používať na tvár aj na telo, ale predsa len na tvári sme si všimli, že dokáže s vyrážkami a drobnými zápalmi zatočiť celkom rýchlo, takže používanie na pleť určite odporúčame ešte o kúsok viac :) Upokojí svrbenie, podráždenie a pleť ostáva vyrovnanejšia. Ale zase na telo je podľa nás vhodné napríklad pri celulitíde, lebo celkom výrazný prehrievajúci pocit sme veru na pokožke cítili. Mydlo okrem škorice a medu obsahuje aj kakaové maslo a včelí vosk, pokožku zbytočne nevysúša, zato hydratuje a chráni, ale pleťový krém by ste po jeho použití nemali vynechať :)

Tuhý šampón ORECH

Je určený na tmavé vlasy a pomáha pri vypadávaní vlasov a ekzéme. Tento šampón je vyrobený z orechového výluhu, ktorý sa už roky používa práve pri problémoch s vypadávaním vlasov. Keďže orech zvykne vlasy jemne zafarbiť, určite je vhodnejší pre brunetky, lebo už po pár použitiach sme si všimli, že vlasy jemne tmavnú. Vonia ako svieža kombinácia citrónu a medovky, dobre pení a jednoducho sa nanáša na mokré vlasy. Ostávajú čisté, hydratované, pôsobí až ako balzam, pretože po jeho použití ide rozčesávanie ozaj ľahko a vlasy sú uhladené a nie rozlietané. Teraz po zime vlasy pekne oživil. Podľa popisu je vhodný najmä pre kratšie vlasy, obsahuje zmydelnený olivový, kokosový, jojobový a ricínový olej, a preto opatrne treba narábať s jeho množstvom. Ak použijete zbytočne veľa, vlasy ostanú zaťažené, ale keď sa naučíte, koľko ho použiť, určite si všimnete pekný lesk a celkové posilnenie. Keďže neobsahuje vodu, jeho pH je zásadité a v kombinácii s tvrdou vodou asi bude lepšie použiť aj kyslý oplach na vlasy, ktorý pH vráti k prirodzene kyslému a vlasy neostanú na pocit aj dotyk trochu zaťažené. Keď ho vyskúšate, uvidíte, čo vám bude najviac vyhovovať. Pre nás to nie je šampón na denné použitie, ale ako extra starostlivosť pre vlasy tak 1-2 x za týždeň vyhovuje bez výhrad.

Pleťový krém Ryžový s Q10

Vhodný pre suchú a zrelú pleť, pomáha bojovať proti vráskam. Má veľmi jemnú konzistenciu, je o niečo tekutejší ako medovkový krém, a napriek tomu dokáže pleť viac ako dostatočne hydratovať dlhý čas. Rýchlo sa vstrebáva, takže nanášanie make-upu nie je žiaden problém, pleť zjemní, vyhladí a takto hebká ostáva i niekoľko hodín po nanesení. Žiaden mastný či lepivý pocit nečakajte, je to ľahký krém, ale dostatočne výživný. Jeho zloženie je plné zaujímavých a cenných prírodných látok. Ryžový olej, ktorý hydratuje, regeneruje, okrem toho obsahuje skvalén a dokáže zabrániť procesu pigmentácie. Ďalej pupalkový olej so schopnosťami pomôcť vyhladiť vrásky a efektívne podporiť hojenie ekzémových procesov na pokožke. Alebo koenzým Q10, ktorý bojuje proti voľným radikálom a zvyšuje obranyschopnosť pokožky. Čo je pre nás trošku ťažším orieškom na rozlúsknutie, tak to je jeho vôňa :) Je o niečo intenzívnejšia a sladšia, ako tie, na ktoré sme zvyknuté, ale napriek tomu, nemôžeme povedať, že sa nám nepáči. Keď sme uvažovali ako ju popísať, padali od nás tieto slová: taká výrazne sladká, niekde tam cítim aj pomaranč, ale akoby tam bolo aj niečo korenené, také vianočné :) V každom prípade je sladšia a intenzívnejšia, ale v konečnom dôsledku nám to pri kréme neprekáža. 

Bylinné mydlo BIO MÄTA

mätová vôňa vás jednoducho dostane :) V kúpeľni, na poličke alebo v skrini, kdekoľvek si ho necháte položené, budete o ňom vedieť, lebo rozvoniava do diaľky. Vôňa je svieža, výrazná a pre mätových nadšencov môže byť toto mydlo vítaným darčekom. Rozhodne skvele pení, vytvorí príjemnú krémovú konzistenciu, ktorá sa ľahko rozotiera po navlhčenej tvári. Nevysúša pokožku a zanecháva ju znateľne jemnú na dotyk. Povedali by sme, že aj mierne chladí, ale nie je to nejako výrazné. Celkovo pleť osvieži a dostatočne vyčistí aj zanesené kožné póry. Je určené najmä pre mastnejšiu pleť s akné, ale nie je problém ho používať ani ak máte suchšiu a citlivú pleť, vyskúšali sme to za vás :) Mydlo je vyrobené metódou za studena a na vrchnej strane je ozdobené jazmínovým kvetom. Fakt príjemné spestrenie kozmetickej výbavy alebo pekný, dizajnový darček pre blízkeho človeka. 


Ktorý z výrobkov prírodnej kozmetiky CALTHA vás zaujal najviac alebo ktorý už používate a odporúčali by ste ho aj nám? Napíšte nám do komentu, budeme sa tešiť.

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates