Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

06 februára 2018

RECENZIA: Zmatňujúci minerálny púder – talc free SANTE

bioekologika

Od tej doby, čo som postupne prichádzala na kúzlo púdrov ukrytých v milých kompaktných baleniach, už uplynulo veľa času. Vystriedala som celú paletu druhov a odtieňov, z ktorých nie všetky boli ideálne, ale niekedy som bola tak spokojná, že mi bolo ľúto, keď niektorý z nich prestali vyrábať. Väčšinou však v kabelke nenosím “plný kozmetický arzenál“, skôr len nevyhnutnú výbavu prežitia :) medzi ktorú výsostne patrí aj púder a najlepšie keď je aj so zrkadlom vnútri balenia, čo je pre mňa veľmi praktická záležitosť. Bez neho sa mi používa oveľa komplikovanejšie a to mu už uberá body na mojej stupnici spokojnosti. Lenže napriek všetkým mojim skúsenostiam, muselo prejsť relatívne dosť času, aby som sa odvážila skúšať aj práškové verzie púdrov, nielen ich vylisovaných kolegov :) Jeden z tých posledných, objavených, práškových púdrov je však minerálny púder matte bez mastenca alebo bez talku od SANTE. 
Balenie práškových púdrov ma fascinovalo už od detstva. Vždy, keď som videla malú nádobku so šróbovacím uzáverom a jemnou labutienkou vo vnútri, predstavovala som si prinajmenšom primabalerínu, ktorá sa chystá na svoje vystúpenie a týmto púdrom už len doladí svoj vzhľad k dokonalosti. Pre mňa bol tento typ balenia taká malá posvätná vec, pri ktorej som radšej zatajovala dych, aby som prášok nevyfúkla a nepoškodila ho. 
Ale každý raz vyrastie, a stalo sa to aj mne :) a potom si poklady, ktoré v detstve len obdivoval, môže aj sám kúpiť. Trvalo mi síce trošku dlhšie nabrať odvahu, ale radosť a nadšenie z prvých balení práškových púdrov pretrvala a momentálne sa tak už nejaký čas vytešujem aj z tohto krásavca od SANTE. 

Na rovinu, ak hľadáte púder z dôvodu zjednotenia a zmatnenia pleti, ale neočakávate nejakú mega kryciu nálepku, dajte mu šancu. Je ideálny pre mastnejšiu pleť, pretože dokáže krásne zmatniť a zakryť lesknúce sa miesta a darí sa mu to celkom prirodzeným spôsobom. V podstate ho na pleti ani necítim a je to celkom príjemné, pretože sa ani nebojím, či si ho náhodou z tváre nezotriem alebo nerozšmuhujem počas dňa. Pri nanášaní stačí malé množstvo nabrať na štetec a veľmi jemne akoby rozprášiť po pleti a postará sa o to, aby ste sa neleskli a aby pleť bola zjednotená a upravená. Mne to teda ide lepšie so štetcom a úplne najlepšie to ide, keď je pleť hydratovaná. V tomto smere bolo v zásade jedno, či som mala na pleti olej alebo krém, podstatné je, aby sa hydratačná zložka vsiakla a potom sa minerálny púder nanášal ľahšie a aj výsledok bol krajší. No a keďže krajšie ukáže, keď je pleť hydratovaná a nie vysušená, myslím, že môže vyhovovať aj suchému typu pleti, pretože ten sa bez krému či oleja nezaobíde tak či tak. Netreba sa ho obávať, ono zasa to zmatnenie neublíži ani suchšiemu typu, púder skôr vytvára jemnučkú a hebkú pleť a nezvýrazňuje ani suché šupinky či jemné vrásky. Ak máte na pleti nejaké vyrážky, určite použite aj korektor, samotný práškový púder by to nevybavil k vašej spokojnosti, takže bude potrebovať pomoc :)



Rada ho používam ráno pred odchodom do práce, kedy je každá sekunda k dobru, ale pracuje sa mi s ním pohodlne a viem, že žiadne nezhody nehrozia :) Čo sa týka výdrže, mám ho na pleti od rána až pokým neprídem domov z práce viac-menej bez zmeny, pre istotu stále so sebou nosím aj niektorého zo spomínaných kompaktných kolegov, ale v podstate taký momentálne používam iba zriedkavo. Jedine tak na nose sa zvykne púder rýchlejšie vytratiť z tváre. Väčšinou mi stačí len tento práškový a s výsledkom som spokojná. Ak má niekto problém s nadmernou produkciou kožného mazu, pravdepodobne sa bude musieť upraviť aj počas dňa, ale to už každý sám najlepšie pozná. Ja mám odtieň 01 LIGHT BEIGE, teda ten svetlejší, druhou možnosťou je ešte odtieň 02 SAND, ktorý je o niečo tmavší. Balenie je plastové so šróbovacím uzáverom, pod ktorým sa ukrýva také viečko s malými dierkami, cez ktoré sa dá naberať prášok – teda minerálny púder. Pred prvým použitím je na ňom ešte nálepka či fólia a po jej odstránení je už plne pripravený poslúžiť :) Ešte stále som pri jeho používaní opatrná, nerada by som ho vysypala alebo vyfúkla na podlahu či stôl, takže niekedy pri nanášaní vyzerám ako archeológ, ktorý s absolútnou presnosťou a jemnosťou oprašuje nájdený artefakt, ktorý zmení dejiny ľudstva :) ale postupne sa zlepšujem, čo musím neskromne poznamenať. V prenášaní v kabelke mu nič nebráni, len ho treba dobre zavrieť.


Ako vyplýva z názvu, je bez obsahu talku – mastenca, ale zato v zložení nájdete sľudu, kaolín, jojobový olej, extrakt z granátového jablka či extrakt z rozmarínu. Minerálny púder12 g, je bez gluténu a laktózy, certifikovaný NaTrue, VEGAN, neobsahuje karmín a stojí 9,10 €, čo je podľa mňa priaznivá cena za výrobok tohto typu. 

A ako to máte vy, používate radšej práškový alebo tuhý púder na pleť? Stále mi praktickejšie prídu tie tuhé, ale zasa práškové majú svoje výnimočné čaro. Dajte mi vedieť do komentára, budem sa tešiť na každý jeden :)

pozdravuje vás Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

4 komentárov:

  1. Mne tuhé nejako nevedia zmatniť pleť. Okrem jedného od Alverde, ale ten zase vyzeral dosť neprirodzene. Ja používam už výlučne len práškové púdre. Najradšej mám biele, lebo tie sa perfektne prispôsobia mojej farbe pleti a nehrozí oxidácia čiže zmena farby v priebehu dňa. Inak ako by si označila podtón púdru - ružový alebo skôr žltý?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si zase len na tie práškové postupne zvykám, ale tento mi vyhovuje. A podtón ide do ružova, radšej si vyberám také púdre, lebo moja pleť je dosť svetlá a tie žlté odtiene na mne pôsobia hrozne :)

      Odstrániť
  2. Ja mám rada sypké minerálne pudre.Chcem si ho objednať ale mám problém s odtieňom či 01-light sand alebo 2-sand nie sú zobrazené farby odtieňov.Nechcem veľmi tmavý ani svetlý biely.Pouzivam väčšinou taký stredný odtieň 2.
    Môžte mi poradiť prosím, ktorý sa k tomu môjmu odtieňu približuje farbou či 01-light beige alebo 2-sand.01light beige je taký stredný odtieň alebo veľmi svetlý?
    Ďakujem za odpoveď

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na stránke www.idunnashop.sk kde som tento púder objednávala je obrázok, na ktorom celkom vidno farby odtieňov. Mne tá 01 vyhovuje po celý rok, ale myslím, že keď bežne používate stredný odtieň, tak 02 by Vám mohla vyhovovať lepšie. Nevyzerá, že je to veľmi tmavý odtieň, ale zase je o poznanie tmavší ako 01, lebo ten je naozaj pre svetlé typy. Ja by som zvolila 02 SAND.

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates