Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

08 augusta 2017

RECENZIA: Umývací krém Lavaerde Pačuli LOGONA

bioekologika

Neviem ako vy, ale ja nepatrím k nadšencom leta. Nie som kategoricky proti, ale keď teploty stúpajú, vzduch je vlhkejší ako osuška v kúpeľni a keď si moje inak celkom rovné vlasy robia niečo ako trvalú po svojom :) viem, že je zle. Len horko - ťažko zvládam fungovať a moja pleť je na tom rovnako. Ako šibnutím čarovného prútika sa na nej objavia vyrážky a drobné zápaly, ktoré bolia a svrbia zároveň. Vtedy na pleti neznesiem skoro nič a predsa práve vtedy potrebujem špeciálnu starostlivosť. Čisteniu pleti a hydratácii sa venujem denne a v tomto smere u mňa neexistuje žiadne poľavenie – platí zásada vždy odlíčená, vždy čistá a vždy hydratovaná. Moja zmiešaná pleť si aj napriek tejto “otrockej“ starostlivosti často robí, čo sa jej chce a nevyhýba sa ani prejavom hodným pubertálneho veku. Kto by nechcel vyzerať tak o 15 rokov mladšie? Lenže v tomto prípade je to iné. Skôr by ma zaujímalo, kto by chcel vyzerať, že má akné, aj keď už -násť rokov nemá tak desaťročie. A preto v letnom období spúšťam zvláštnu operáciu za krajšie a dospelejšie vyzerajúcu pleť :) Momentálne mi v tom výrazne pomáha Umývací krém Lavaerde Pačuli od značky LOGONA. 
Možno ste už počuli alebo aj použili lávovú zem zvanú aj Lavaerde, Ghassoul alebo Rhassoul. Stále ide o to isté, len v inom názve, ale je to vlastne ílovitý minerálny prášok pochádzajúci z oblasti okolo Maroka (známy tiež aj ako marocký íl) a vznikol vulkanickou a geotermálnou aktivitou. 
Vyskúšať ho, ma láka už nejaký čas najmä preto, že je určený hlavne na mastnú a problematickú pleť, pretože vraj dokáže odstraňovať nadbytočný kožný maz, detoxikovať a očistiť pleť do hĺbky. Mojim ušiam to znie tak lákavo, že nebol dôvod mu odolať. Ako aj iné íly, aj tento sa vyznačuje výraznou absorpčnou schopnosťou, ale to si v praxi až tak neoveríte, pretože umývací krém je už namiešaný a stačí ho len vytlačiť a aplikovať. Jeho konzistencia nie je príliš riedka, a preto sa nerozteká hneď ako ho vytlačíte, ale pekne drží tvar a dá sa pohodlne rozotrieť bez námahy. Pripomína bahnovú masku alebo zábal, len tento krém vonia výrazne po bylinkách a najviac by som v tom identifikovala asi levanduľu. Rozhodne vôňa je to príjemná a neobvyklá a tí, ktorí majú problém s levanduľou by sa jej tiež nemali báť, pretože nie je iba čisto levanduľová. Pred použitím si krém rozmiešam s čistou vodou alebo kvetovou vodou na takú konzistenciu, akú práve potrebujem, pretože tak sa najjednoduchšie používa. Vyskúšala som ho na pleť ako masku, na telo ako zábal a na vlasy tiež ako masku a zábal v jednom :) Má toľko možností ako ho použiť, že ak si ho zaobstaráte, určite ho budete vedieť využiť. 

Umývací krém na pleť

Mne sa najviac jeho účinky páčili na pleti a našla som aj jednu veľmi pozitívnu vec, ktorá sa týka vlasov. Ale najprv sa vrátim k pleti, pretože je to perfektná čistiaca maska. Krém pačuli nanášam na navlhčenú pokožku a nechám pôsobiť tak 10-15 minút. Keď zaschne, umyjem vodou, aplikujem tonikum, krém alebo olej a je hotovo. Pleť je po umývacom kréme neskutočne hebká, vyhladená, zmatnená, jednoducho to, že je vyčistená je fakt viditeľné. Teraz v letnom období však moja pleť doslova trpí vyrážkami a drobnými zápalmi, po pár použitiach sa našťastie prejavili aj detoxikačné účinky lavaerde, takže sa postupne dostáva do normálu. Vyrážky miznú rýchlejšie, hojenie nie je tak dlhé ako bývalo a neostávajú mi malé jazvičky. Používam ho na pleť 1-krát do týždňa a v ten deň si pleť aj opeelingujem a “nahodím“ ešte aj hydratačnú masku, aby bola špeciálna letná “kompletka“. Krém má miernu tendenciu pleť vysušovať, ale to beriem úplne normálne, je výrazne čistiaci, takže pleť ostane ako vygumovaná, bez zbytočného mazu :)

Umývací krém na vlasy

Čo sa týka vlasov, nemám s nimi nejaký výrazný problém typu lupiny alebo ekzém na vlasovej pokožke a pod., ale krém pačuli predsa prekvapil jedným skvelým výsledkom, Mám pomerne husté vlasy, keď však strácajú sviežosť a objem počas dňa, zvyknú sa spájať do pramienkov a vyzerať ako neučesané. Už nie sú tak ľahké ako po umytí a osušení a postupne počas dňa spľasnú, čo mi dosť prekáža. Na vlasoch si dávam špeciálne záležať a vždy hľadám najmä šampón, kondicionér a vlastne aj akýkoľvek iný prípravok na vlasy, ktorý by sviežosť a ľahkosť vlasov udržal najlepšie po celý deň. Úplne nečakane sa však objavil umývací krém pačuli a príjemne ma prekvapil. Nie je to náhrada klasického šampónu na denné použitie, skôr ako maska, ale rovnako ako na pleť, aj na vlasy sa rozmieša s vodou, nanesie na vlasy a pokožku, nechá pôsobiť 10-15 minút a umyje sa. Stačí ho použiť raz za týždeň, lebo opäť sa prejavujú najmä jeho vrodené čistiace schopnosti a môže nastať aj mierne vysúšanie. Pokým som nepoužívala umývací krém pačuli, zvykla som bežne pre ľahšie rozčesávanie používať kondicionér, ale po umytí s týmto krémom si raz do týždňa zvyknem dať na vlasy hydratačnú kúru alebo masku, aby neostali na pocit tvrdšie. Po tejto extra starostlivosti sú však vlasy sú jemné, mäkké, od čistoty vŕzgajú :) a dostávajú novú energiu a ľahkosť, čo sa najlepšie prejavuje práve na tom, že sa mi netvoria nepekné pramienky pospájaných vlasov v účese a že ich vzdušnosť pretrváva. Našťastie :))

Umývací krém na telo

No a posledné použitie, ktoré som vyskúšala je použitie na telo. V prípade, že trpíte suchou, svrbivou pokožkou a máte časté ekzémy alebo iné kožné problémy, je vysoko pravdepodobné, že si túto starostlivosť budete užívať. A prečo? Pretože toto je pán čistič, ktorý odstraňuje špinu, nečistotu a maz, krásne pokožku vyhladí a upokojí, zápalové stavy rýchlejšie ustupujú a krajšie sa regenerujú. A ak máte extra citlivú pokožku, Logona má tiež riešenie, existuje totiž aj umývací krém Kaolín, ktorý je absolútne bez parfemácie a ničím nedráždi. 


Umývací krém Lavaerde Pačuli200 ml, čo sa možno nezdá veľa, ale tým, že sa nepoužíva denne, nemíňa sa rýchlo. Je vegan, absolútne bez tenzidov, aj tých prírodných, takže vôbec nepení a treba ho rozmiešať s vodou, aby sa dal používať. Obsahuje viaceré esenciálne oleje a okrem prášku lavaerde aj také skvelé látky ako extrakt z Neem-u a samozrejme aj olej pačuli. Neem je dobre známy svojimi antibakteriálnymi účinkami a pozitívne pôsobí na zápaly, akné, ekzémy či psoriázu a dermatitídu a dopĺňa a podporuje ho pačuli, ktoré rovnako pozitívne vplýva na rôzne kožné problémy a ochorenia, podporuje hojenie rán a jazvičiek po akné. Kombinácia, ktorú problematická pleť nemôže odmietnuť a aspoň nevyskúšať, teda podľa môjho názoru :)

pozdravuje vás Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

2 komentárov:

  1. Skvelé a naozaj multifunkčné využitie pre umývací krém :-) Nám sa tiež veľmi osvedčil, a ako maska na pleť je Lavaerde výborné riešenie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tou maskou musím len súhlasiť, ako masku toto lavaerde tiež odporúčam aj všetkým známym, ak hľadajú niečo účinné na detoxikáciu pleti, Lulu

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates