Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

05 augusta 2017

3 TOP letné BIO šampóny pre každého

bioekologika

V lete sa vždy o niečo viac potíme vplyvom horúcich teplôt a potí sa tak aj pokožka hlavy, čo sa prejaví aj na vlasoch. A preto hľadáme ľahké šampóny, ktoré ich jemne očistia a dodajú objem, ale aj ochránia pred vysúšaním. Toto leto sme si obľúbili najmä tieto 3 šampóny, ktoré môžeme odporúčať pre rôzne typy vlasov a ich problémov. Je nám jasné, že nie každému budú všetky z týchto šampónov vyhovovať :) ale za pokus nič nedáte, nestoja majetok a sú dostupné vo viacerých eshopoch a predajniach. A ak by vás zaujímalo, že či sú zoradené podľa pomyselného umiestnenia, asi vás sklameme, zoradili sme ich čisto abecedne, nič viac :)

1. LAVERA šampón VOLUME HAIR PRO pre jemné a slabé vlasy

Na čo je určený je jasné z názvu, ale hlavne oceníte, že vlasy nezaťaží, sú voľné, vzdušné a majú prirodzený objem. Je to šampón vhodný na každodenné použitie, obsahuje cukrové a kokosové tenzidy na šetrné umývanie a dodáva vlasom lesk a pevnosť. Okrem toho chráni pri tepelnej úprave vlasov, stimuluje rast vlasov a pôsobí antistaticky. Hlavné je, že čo sľubuje, to aj plní. Vlasy sú čisté, neelektrizujú a nevysúšajú sa. Veľmi dobre pení, tak krémovo a nepotrebuje k tomu veľké množstvo, takže napriek menšiemu objemu nemizne z kúpeľne rýchlosťou blesku. Šampón obsahuje výťažky zo zeleného čaju, pomaranča a chmeľových kvetov a špecialitku v podobe keratínového komplexu zloženého z redkvičky, kukurice, pšenice a sóje. Má 200 ml, jeho zloženie je VEGAN, je NaTrue certifikovaný a stojí okolo 5 €.

2. SANTE šampón GLOSS pre objem a lesk vlasov

Opäť veľmi jemný a šetrný šampón na každodenné použitie určený aj pre poškodené a slabé vlasy. Toto je jeden z tých šampónov, ku ktorým sa opakovane vraciame aj po vyskúšaní XY nových značiek a druhov. Šampón dobre pení, umýva nečistoty a vlasy ostávajú hebké, hladké, dobre sa rozčesávajú a zanecháva takú akoby ochrannú vrstvu ako z kondicionéru. Presvedčiť vás tiež môže jeho príjemná vôňa, najmä cítiť pomaranče a niekde v pozadí aj kokos. Obsahuje aloe vera, pomarančový olej, kokosový extrakt a betaín (extrakt z červenej repy, ktorý viaže vodu a má výrazné hydratačné účinky) a inulín (polysacharid pre hydratáciu vlasov a vlasovej pokožky). Je vhodný pre celú rodinu a nielen preto, že táto SANTE rada sa nazýva FAMILY :) ale v pohode ho môžu používať aj deti. Má 200 ml (dostupné sú aj verzie 500 ml a 950 ml), jeho zloženie je VEGAN, certifikovaný BDIH, NaTrue, Cruelty Free a stojí okolo 4 € - teda to menšie balenie. 

3. URTEKRAM šampón SEVERSKÁ BREZA pre suché vlasy

Ako inak, je vhodný na každodenné použitie a keďže je na suché a poškodené vlasy, skvele ich regeneruje a hydratuje. V lete sú vystavené nadmernému teplu a pôsobeniu slnka, čím sa poškodzujú a potrebujú extra starostlivosť. Tento šampón patrí rozhodne k tým, ktoré to zvládnu. Vlasy sú hebké, vyživené, vzdušné, dobre sa rozčesávajú a neelektrizujú, nelámu sa. Už po prvom použití sme vedeli, že s ním budeme kamaráti. Má veľmi jemnú, sladko-bylinkovú vôňu, ktorá neruší, gélovitú konzistenciu a dobré penivé schopnosti :) Upokojuje svrbenie vlasovej pokožky a hydratuje ju. Obsahuje aloe vera,  extrakt z brezy a prasličky pre regeneráciu vlasov. Má 250 ml (dostupné aj 500 ml balenie), jeho zloženie je VEGAN, certifikovaný ECOCERT a Leaping Bunny, stojí okolo 5,80-6,00 € v menšom balení. 


Pre ukážku šampóny vyzerajú takto, akurát Laveru sme mali ešte v zelenom obale, ale tento fialový je už vynovený. Všetky z nich sú cenovo dostupné a všetky s pokojným svedomím môžeme odporúčať v podstate ako rodinné. Keďže nám ich prešlo rukami či skôr vlasmi už niekoľko, toto sú také stálice z množstva, na ktoré si spomenieme hneď ako si niekto pýta radu, čo by mal vyskúšať. Nedá nám však neupozorniť na to, že ak ste doteraz používali konvenčné šampóny, len veľmi ťažko oceníte účinky tých prírodných. Vlasy sú po tých konvenčných zvyčajne ešte plné silikónov a iných škodlivých látok, takže im treba dať čas, aby sa detoxikovali a až potom sa naplno prejavia prírodné šampóny. My by sme tieto už nemenili ani za svet :)
Aké prírodné šampóny používate vy alebo ktoré sú vaše NAJ? 
Napíšte nám komentár a radi sa tipmi inšpirujeme. 

pozdravujú vás Veve a Lulu  ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

2 komentárov:

  1. Ten od Sante som mala, bol v pohode aj ked nejake vyraznejsie ucinky som nespozorovala, ale takisto mi neskodil. Urtekram sampony som mala v inych verziach, su mi velmi sympaticke, ale zial po case som musela prestat pouzivat, lebo obsahuju coco sulfaty a tie mi drazia vlasovu pokozku. Momentalne pouzivam hlavne sampuchy v kombinacii s logona lavaerde kremom, kedze sa mi rychlo mastia vlasy. To sa mi osvedcilo najviac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. K týmto šampónom sa Veve aj ja tak priebežne vraciame, sú to takí naši obľúbenci :) patria k tým cenovo dostupným, dajú sa používať opakovane, ale určite je dobré po čase šampón prestriedať. Ak ti robia problémy coco sulfáty, tak tie žiaľ obsahuje aj lavera aj sante :( Z Urtekramu sme mali aj ten bez parfemácie a tiež ružový a zatiaľ sme žiaden problém nemali, ale inak práve dokončujem aj recenziu na ten lavaerde krém od Logony. Ten mne napr. viac vyhovoval na pleť, ale aj na vlasy je fajn :) Lulu

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates