Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

26 júna 2017

RECENZIA: Bio kozmetika na opaľovanie ALGA MARIS

bioekologika

Každý rok s napätím očakávame príchod letnej sezóny, čo v praxi u nás vyzerá tak, že sa snažíme vymyslieť plán ako prežiť horúčavy, nájsť možnosti ako sa efektívne schladiť a ako počas najhorúcejších dní robiť len to, čo je najnutnejšie. Nič viac, nič menej, ale povedzme si na rovinu, je to boj o prežitie. Aspoň pre nás, ktorým tropické leto v našich zemepisných šírkach vôbec nechýba. A keď si k tomu prirátame, že sme obe bledé a že aj zo zdravotných dôvodov sa slnku skôr vyhýbame, každý rok veľmi dôkladne zvažujeme výber kozmetiky na opaľovanie. Po niekoľkých nie uspokojivých pokusoch sme sa vo výbere ustálili a zo všetkých úloh, ktorým sme rôzne produkty podrobili, nám obom nakoniec najviac vyhovuje značka ALGA MARIS, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Pred 4 - 5 rokmi by bolo slovo VÝBER bio opaľovacej kozmetiky skôr utópiou, dnes sa situácia zmenila k lepšiemu a pomaličky pribúdajú aj nové značky s opaľovacou kozmetikou. Ale aj medzi týmito bio certifikovanými značkami si treba vedieť vybrať. Má UVA alebo aj UVB ochranu? aký SPF? čo je to v tom zložení? nemám na to alergiu? bude to dostatočná ochrana? a čo použiť pre moje bábätko? ...mnoho a predsa len zopár najdôležitejších otázok, ktoré blúdia mysľou každému z nás. Ak vás zaujíma ako sme vyberali my a ako sme spokojné, čítajte ďalej :)

Ako sme spomínali, obe sme bledé, a to teda doslovne - snáď aj porcelán je tmavší :) a nemusíme si tak nič závidieť, pokiaľ ide o odtieň pleti :) jednoducho "bledule" dušou aj kožou spriaznené :) obe sme citlivé na slnečné lúče, ktoré nielen že nám hneď “vytiahnu pehy“, ale rýchlo pokožka aj sčervenie, páli a to pritom vôbec nie je spálená, pretože nám na tieto prejavy v pohode stačí aj 10 minút na slnku. Takže opaľovaciu kozmetiku sme nakupovali ešte v apríli, aby sme boli skutočne dobre pripravené. 
Suma sumárum, hľadali sme veľmi efektívnu a vysokú ochranu s minerálnymi filtrami, bez nanotechnológie a samozrejme čisto prírodnú s certifikátom. Toto všetko a ešte viac sme objavili vo francúzskej značke ALGA MARIS. 
Ak ste sa s ňou doteraz nestretli, vedzte, že je to kozmetika vyrábaná na baskickom, francúzskom pobreží Biarritz a vznikla relatívne nedávno, konkrétne v roku 2010. Založil ju manželský pár, ktorý miluje oceán, surfovanie a skúmanie podmorského sveta v ich najbližšom okolí. A tak na základe intenzívneho vedeckého výskum uzrela svetlo sveta, o 2 roky neskôr, línia VEGAN, ECOCERT certifikovanej bio kozmetiky na opaľovanie ALGA MARIS, ktorej základnou zložkou je Alga-gorria® patentovaný komplex antioxidantov a minerálnych filtrov, ktorá pochádza z Červenej morskej riasy (Gelidium sesquipedale) a chráni pokožku pred slnečným žiarením a negatívnymi vonkajšími vplyvmi na ňu. Toľko k zaujímavostiam, poďme k užívateľsky podstatnému :)


Nás presvedčili opaľovacie mlieko a sprej SPF50 na celej čiare, aj z už vyššie spomínaných dôvodov. SPF ochranu zabezpečujú minerálne filtre vyrobené bez nanotechnológie, konkrétne ZINC OXIDE a TITANIUM DIOXIDE, ktoré fungujú ako zrkadlo a slnečné lúče odrážajú od pokožky, čím znemožňujú ich prenikaniu kožnými tkanivami. Ide o veľmi bezpečnú a efektívnu ochranu, toho pozitívneho však bolo oveľa viac a o všetkom sa ešte dozviete, len čítajte ďalej. Možno patríte k ľuďom, ktorí stále neveria, že bio opaľovacie prípravky nemusia nutne farbiť pokožku na bielo a tiež že ich netreba zapracovávať do pokožky niekoľko minút, kým povestný biely efekt zmizne. Ale s ALGA MARIS vaše tuhé presvedčenie narazí, o tom sme 100 % presvedčené :)) Absolútne žiadna biela farba, ktorá sa nie a nie votrieť do pokožky, žiaden nepríjemný lepkavý pocit, proste nič, čo by rušilo. Takmer ani neviete, že ste si ich aplikovali, už si len užívate nádhernú vôňu a účinky. A keď už sme pri vôni spreja (pretože mlieko nie je parfemované, takže ho pokojne môžu používať aj alergici s citlivou pokožkou), asi najpodobnejšie sa dá popísať ako exotická, kokosová aróma, v ktorej sa miešajú tóny kokosového orecha a kokosového oleja. Táto vôňa dovolenku nielen pripomína, ale chvíľami má také zázračné účinky, že stačí jeden nádych a už si predstavujete ako ležíte na deke alebo na pláži a nerobíte absolútne nič. Dokonca prvé sekundy po nanesení dostanete chuť niečo kokosové a sladké aj zjesť, čo je dosť nebezpečné – veď viete, zbytočné kalórie, leto, more, plavky... no chce to pevnú vôľu :)

ALGA MARIS bio mlieko na opaľovanie SPF50
ALGA MARIS bio sprej na opaľovanie SPF50
Čo sa týka ochrany pokožky, tiež treba pevnú vôľu v opakovaní natierania. Natierame sa poctivo niekoľkokrát denne a nezáleží na tom, či sme na dovolenke pri mori, niekde na Slovensku v prírode alebo aj pri práci na záhrade. Takže takmer platí rovnica, čím viac tým lepšie, ale zase to neznamená, že každú polhodinku, pred tým ako vyjdeme na priame slnko sa však zvykneme nakrémovať 15-20 minút vopred (aj keď pri minerálnych filtroch to nie je nevyhnutné) a potom každé 2 hodiny natierame opätovne, a aj vtedy, keď vyjdeme z vody postup opakujeme. Aj keď je táto kozmetika vodeodolná, je všeobecne známe, že žiadna značka a ani žiaden produkt takto označený nie je 100% vodeodolný - preto treba natieranie opakovať. ALGA MARIS kozmetika ochraňuje pred UVA aj UVB žiarením, dokonca mlieko aj sprej sú vhodné na tvár aj telo, takže si ich môžete pekne skombinovať na dovolenku pre celú rodinu. V ponuke je aj klasický pleťový krém, krém na opaľovanie pre detičky a dokonca aj balzam na pery s SPF ochranou, keďže Francúzi mysleli naozaj na všetko, ešte aj na fluid po opaľovaní :) 


Oba produkty (sprej a mlieko SPF50), ktoré používame majú perfektnú nelepivú konzistenciu a skvele hydratujú pokožku. Tá ostáva jemná, hebká, je na nej viditeľný ochranný olejový film, ktorý ale nemastí a vôbec neprekáža pri ďalších aktivitách ani neškodí oblečeniu. Jednoducho ochrana nielen pred slnečnými lúčmi, ale aj ochrana pokožky pred vysušením a popraskaním vplyvom pôsobenia slnečných lúčov. Okrem toho, skutočne dobre sa s nimi pracuje, obaly sú pevné, pumpičky a hadičky v nich fungujú skvele, sú založené na airless dávkovači, ktorý obsah vytláča tlakom vzduchu a chráni pred kontamináciou baktériami, oxidáciou a vysychaním. Skutočne hygienický a ekonomický obal, pretože jeho úlohou je tiež “vydolovať“ z vnútra takmer všetko do poslednej kvapky. Pred použitím je potrebné sprej dobre pretriasť. Sprej je síce tekutý, ale nejde o klasický opaľovací olej, keď si ho nastriekate na pokožku jeho konzistencia nie je príliš riedka a nestečie skôr ako by ste ho stihli rozotrieť. Vyzerá skôr ako mliečno-biela emulzia a zase mlieko má hustejšiu konzistenciu, trošku dlhšie sa rozotiera, ale pomerne rýchlo sa vstrebáva. 

Slovami na záver, s ALGA MARIS sme veľmi spokojné a pokojne túto značku odporúčame aj všetkým známym. Rozhodne stojí za vyskúšanie a možno už nebudete chcieť inú. Poznáte ALGA MARIS alebo používate inú značku kozmetiky pri opaľovaní? Dajte nám vedieť v komentároch, rady si ich prečítame. 

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

9 komentárov:

  1. O znacke som este nepocula, no vyzera podla recenzie dobre. Nevies poradit nejaky prirodny balzam na pery s SPF, ktory by nefarbil pery na bielo?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alga maris stojí sa vyskúšanie, obe ho používame už niekoľko mesiacov a môžem potvrdiť, že zatiaľ máme obe leto bez spálenia a pokožka je ochránená. Čo sa balzamu týka, to bielenie tam väčšinou je práve vďaka oxidom, ale podľa našich skúseností to nebýva je až tak výrazné a ide to rozotrieť do stratena. V tomto celkom vyhovuje tyčinková verzia od Lavera s SPF 10 alebo Alga maris má balzam na pery s SPF 30 v tubičke.

      Odstrániť
    2. S Laverou som minule leto spokojna nebola. Okrem bielej farby, sa mi zdala aj pomerne tvrda. Tento rok pouzivam EOS lemon drop s ochrannym faktorom 15. Pery nefarbi, na bezny den staci, no na celodenne pouzitie k moru a na hory hladam nieco s vyssou ochranou. Mozno ta Alga maris bude fajn.

      Odstrániť
    3. áno, tyčinková Lavera je taká tvrdšia, mne až tak jej belší povlak neprekážal, lebo si zvyknem na balzam naniesť aj lesk, ale k moru alebo do hôr by som asi volila radšej ten od Alga Maris. predsa, lesk na pery si nebudem dávať, keď idem plávať :) Lulu

      Odstrániť
  2. Dobry deň, teraz som to tu objavila. Chcem sa spytat kedze mam 2 rocne dieťa tak nechcem zbytocne kupovat 2 produkty zvlast prenho a pre seba. Ci Ci neviete ci ten detsky Alga Maris je vhodny aj napr. Na tvar dospeleho( ci farby na bielo a ci neupchava pory)? Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chcela by som sa tiez opytat ci naopak by bolo to mlieko alga maris spf50 vhodne aj pre 2 rocne dieta, ked nechcem používať krem.?

      Odstrániť
    2. Dobrý deň, v zásade by to asi vadiť nemalo a 2 ročné dieťa môže používať aj toto mlieko SPF50, pretože je určené tiež na citlivú pokožku a je bez akejkoľvek parfemácie, takže by to detskú pokožku nemalo podráždiť. Ale detský opaľovací krém sme veru neskúšali ani jedna a nevieme akú má konzistenciu, ako sa rozotiera a či neupcháva póry. Mlieko, ktoré sme aj recenzovali netreba dlho rozotierať a keď sa rozotrie naozaj dôkladne žiadne biele pozostatky na koži neostávali.

      Rovnako sme nemali problém s upchávaním pórov, veď opaľovacie produkty sa nepoužívajú ako náhrada za bežnú pleťovú kozmetiku, takže sú na pokožke/na tvári nanesené len určitý čas a potom je vhodné ich doma umyť. Oba tieto produkty, na ktoré sa pýtate však majú rozdielne zloženie, takže nepredpokladáme, že majú rovnakú konzistenciu, na základe ich zloženia si myslíme, že detský Alga Maris je o niečo hutnejší ako to telové mlieko.

      Skôr by sme sa prikláňali k tomu, že by sme si vybrali telové mlieko SPF50 a vyskúšali ho používať aj na dieťa či mu vyhovuje, pretože ten detský je asi na tvári "ťažší a hutnejší". Ten by Vám zase mohol vyhovovať, ak máte suchší typ pleti. Snáď sme pomohli s výberom, ďakujeme za komentár :) Veve a Lulu

      Odstrániť
    3. Ďakujem velmi pekne 😊 aj ked takto pozde reagujem.

      Odstrániť
    4. Po skumani na ich origoš stránke som zistila ze ten sprej je vhodny od 6 mesiacov aj pre deti. To len tak pre info keby sa vas este niekto pýtal.😊 Pekny deň.

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates