Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

15 júla 2019

RECENZIA: Bio šípkový olej TVOJA KOZMETIKA

bioekologika

Šípkový olej považujeme za dokonalý zázrak prírody. Už pár kvapiek dokáže viditeľne zlepšiť stav pleti a to, čo s ňou dokáže urobiť po dlhodobejšom používaní, tomu je niekedy až ťažké uveriť (v pozitívnom zmysle). Overili a vyskúšali sme si to na vlastnej koži už viackrát a dlhodobo patrí k našim najobľúbenejším jednodruhovým olejom vôbec.
Toto nie je prvý šípkový olej, ktorý sme kedy používali. Mali sme aj taký, ktorý by  svoje pomenovanie hádam ani nemal niesť a mali sme také, ktoré nám vyhovovali. A potom sa nám do rúk dostal BIO šípkový olej TVOJA KOZMETIKA a absolútne potvrdil naše doterajšie pozitívne skúsenosti.
Od prvého momentu, kedy začíname skúšať nový produkt, na ňom a jeho účinkoch sledujeme veľa malých detailov. Postupne si z nich skladáme niečo ako “vysvedčenie“ a neskôr aj výslednú recenziu. Rovnako sme pripisovali na náš zoznam bodík po bodíku šípkovému oleju a veru za svoje výsledky sa vôbec nemusí hanbiť :) 

S pokojným svedomím sme si ho zaradili na listinu kozmetických elixírov na mladosť. Prečo? Pretože skutočne funguje. Vrásky, ktoré máme, majú zatiaľ skôr len jemné a nie veľmi výrazné línie, ale to nebude trvať večne a postupne sa prirodzene prehĺbia. Dobre vieme, že proti prírode a starnutiu nič nezmôžeme, ale zase nechať to len tak na osud, to rozhodne nie je náš štýl :) Šípkový olej totiž dokáže pleť krásne zregenerovať a vypnúť. Je to akoby ste si na tvár naniesli tekutinu s absolútnou schopnosťou dodať energiu bunkám, počkali pár hodín a potom videli jasné výsledky. Najmä pri použití v rámci večernej pleťovej rutiny, kedy olej nanášame na vyčistenú a hydrolátom navlhčenú pleť, je ranný pohľad do zrkadla o niečo príjemnejší :) a to skutočne už po jednom použití. Tak prečo by ste to nevyskúšali aj vy? Skúste ho trošku v dlaniach rozohriať a potom natierať na tvár, je to veľmi príjemné a uvoľňujúce. 



Hebká, pružná a rozžiarená pleť sa nevidí každé ráno a so šípkovým olejom vaše šance dosiahnuť tento stav overene stúpajú. Na pohľad i na dotyk je okamžite krajšia, jemnejšia, dokonca po pravidelnom používaní má aj krajší farebný tón. Šípkový olej dokáže mierne farbiť (keďže obsahuje karotenoidy) a áno, mohlo by to schytať aj oblečenie, ale stačí trochu opatrnosti pri aplikovaní a nič si nezašpiníte. Odporúčame ho nechať úplne vstrebať do pokožky a pokojne si potom môžete večer ľahnúť a ísť spať. Žiadne fľaky na obliečke vankúša alebo na tričku sa nekonali. Spomínané farbenie však neznamená ani to, že budete mať oranžový tón pleti. Dodáva farbu len nenápadne a pre bledule ako my dve, je to doslova osvieženie a zjednotenie pokožky (niečo ako ľahší tónovací typ BB). 

Veve šípkový olej zbožňuje a nedá naň dopustiť. Jej suchá pleť vidí presvedčivé výsledky, pretože nie je napnutá, nesvrbí, nepraská, pôsobí pevnejšie a to isté platí aj o oblasti krku a dekoltu. Zapálené ekzémové ložiská tiež rýchlejšie miznú a pokožka sa veľmi pekne dokáže zregenerovať a obnoviť už po niekoľkých dňoch. 
Lulu ho nepoužíva úplne pravidelne, ale na zmiešanej pleti má partie, ktoré sú skôr vysušené a šípkový olej im prospieva. Napríklad miesta nad a pod obočím, na ktorých sa neustále tvorili šupinky, už po niekoľkých dňoch vyzerajú zdravšie. Okrem toho, po jeho použití sa vždy oveľa rýchlejšie hojili vyrážky a nezostávali po nich malé jazvičky. Inak, šípkový olej sa považuje za jeden z najlepších olejov prospešných pri hojení jaziev (aj tých starších, čo potvrdzuje aj Veve svojou pozitívnou skúsenosťou pri viditeľnom zlepšení stavu cca 15-ročnej pamiatky na tvrdý dopad z bicykla) a tiež pomáha aj pri striách, čiže je vhodný aj na tehotenské bruško alebo bruško po pôrode, ale samozrejme nielen na tehotenské :)



Extra zaujímavá je sýta žltá až oranžová farba tohto šípkového oleja, pretože šípky obsahujú vysoké množstvo karotenoidov (antioxidantov) a tie mu prepožičiavajú aj farbu. Farba výrazne vypovedá aj o jeho kvalite, pretože čím je tmavšia, tým olej obsahuje vyššiu koncentráciu karotenoidov a esenciálnych mastných kyselín. Čiže stručne a jasne povedané, nie je olej ako olej. Dobre si zvažujte, ktorý si idete kúpiť, ale šípkový olej od TVOJA kozmetika je úžasný. Vonia ako čerstvo vylisovaná dužina plodov šípky, v náznaku s veľmi jemnou akoby orieškovou arómou. Jeho komedogénny faktor je 1, čiže neupcháva póry a je vhodný aj na vlasy alebo na telo. My sme ho používali iba večer a bohate vystačí použiť pár kvapiek, konkrétne 3-4 boli tak akurát na tvár aj na krk. 

Výhodou je, že je chránený v tmavom skle, má dostatočne dlhú sklenú pipetku, s ktorou sa dobre dávkuje. Šípkový olej50 ml, stojí 9,50 € a určite ho môžeme odporúčať, pretože ide o naozaj kvalitný kúsok a je doslova nemožné ho nezbožňovať :)

✍🏻 by Veve & Lulu

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

4 komentárov:

  1. Sipkovy olej patri k mojim najoblubenejsim. Najradsej mam ten od Biopurus. Pouzivam na odlicovanie i na naslednu starostlivost o plet. K recenzii este mozno doplnim, ze si treba davat pozor na zlozenie. Sipkove oleje mozu byt lisovane priamo zo semienok sipky, alebo z celych plodov. Lepsie je kupovat olej len zo semienok, je sice drahsi no kvalitnejsi.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrá poznámka :) a áno, šípkový olej zo semienok je kvalitnejší a aj tento je z nich lisovaný.

      Odstrániť
  2. Šípkový olej určite áno, je to môj top olej. Ja som mala zatiaľ len jeden od slovenskej značky Modrá Púpava. Tiež mal 50 ml a pleť som mala krajšiu, jazvičky sa krásne zahojili. Opäť si ho kúpim v zime. Tiež sa mi nikdy nestalo, že by moju pleť sfarbil.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne preto máme aj my kvalitný "šípkač" v obľube. Pleť je s jeho používaním oveľa krajšia. A skvelé je, že viacerí máme pozitívne skúsenosti so šípkovými olejmi :)

      Odstrániť

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates