Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

20 mája 2019

RECENZIA: Pleťový krém a gél alverde MEN

bioekologika

Recenzií na kozmetiku pre mužov je neporovnateľne menej, aspoň tak si myslíme :) Ale asi nebudeme ďaleko od pravdy, že? Preto sme rady, že ich počet o niečo málo navýšime a pokúsime sa presvedčiť vaše drahé polovičky alebo bratov, otcov, kamarátov... že aj oni potrebujú špeciálnu a pravidelnú starostlivosť
Často to býva tak, že im stačí šampón, sprchový gél, deodorant, gél alebo vosk na vlasy, niečo na holenie a po holení a akýkoľvek vyhovujúci pleťový krém. A ak sa na mužskej poličke v kúpeľni objaví pleťový gél, krém na ruky, krém na chodidlá alebo očný krém, väčšinou tam aj dlho zostane. 
Pri týchto výrobkoch sa často stáva, že ich akosi nie a nie minúť. Neplatí to samozrejme u každého rovnako, ale vypozorovali sme, že sú to produkty skôr na dlhodobé používanie. Po čase, keď sú dávno po exspirácii, prípadne zmenili vôňu, farbu alebo konzistenciu, už ale nemilosrdne zakročíme a našim chlapom tieto kúsky jednoducho vyhodíme. Verte, že efektívnejší spôsob neexistuje, inak by na tých poličkách okupovali miesto hádam na veky :)

Táto recenzia však bude o 2 kúskoch od alverde MEN z línie HYDRO NATURE (to je tá modrá línia, tá zelená je ACTIVE NATURE a ešte je v alverde aj SPORTS NATURE a ROUGH NATURE). Konkrétne však pôjde o umývací pleťový gél a hydratačný krém a ako sme sa zhodli, oba sa na naše veľké prekvapenie zaradili do každodennej, chlapskej kozmetickej rutiny.

Umývací pleťový gél HYDRO NATURE

Umývací pleťový gél HYDRO NATURE je štandardne určený na čistenie a osvieženie pleti. Najpohodlnejšie sa používa na navlhčenú pokožku, vtedy lepšie pení a pocitovo je čistiaci efekt akoby výraznejší. Stačí ho dobre rozotrieť po tvári, opláchnuť vodou a hotovo. Gél je priehľadný, nie je hustý, ale ani taký riedky, že by tiekol. V kontakte s vodou vytvorí príjemnú penu, ktorá síce nie je veľmi bohatá, ale pohodlne sa nanáša a to je hlavné. Pleť nevysušuje, ale dopraje jej pocit osvieženia a vitality. Ani citlivá a miestami podráždená pleť s používaním nemá žiaden problém. Ráno akoby “nakopne“ a večer zas dôkladne vyčistí všetky nečistoty.



Umývací pleťový gél obsahuje výťažok z aloe vera, ktoré hydratuje a upokojuje, rastlinný glycerín, ktorý zabraňuje vysušovaniu, jemné povrchovo čistiace aktívne látky ako coco-glucoside, lauryl glucoside, penivosť gélu zas vytvára sodium coco-sulfate a o pokožku sa stará aj vitamín E. Vôňa je príjemná, svieža, nevonia len citrusovo alebo výrazne drevito, ale voňavé tóny charakteristické pre kozmetiku pre mužov v nej poznať na prvé pričuchnutie :) Gél  je certifikovaný NATRUE, je vegánsky, bez alkoholu, bez nanočastíc a bez hliníkových solí. Plastová tuba má objem 150 ml a stojí 2,99 €

24h hydratačný pleťový krém HYDRO NATURE

Hydratačný krém HYDRO NATURE je vhodný na 24h starostlivosť, takže sa môže používať ráno aj večer po vyčistení pleti. Výborné je, že netreba premýšľať, či je denný alebo nočný, stačí ho zobrať z poličky a natrieť sa vlastne kedykoľvek. Toto sú vlastne parafrázované slová, čiže je to asi tá najlepšia vlastnosť, ktorú chlap pri kozmetike ocení :) Má ľahšiu konzistenciu, pokiaľ nemáte problém so suchou pokožkou, je aj dostatočne hydratačný, má jemnú textúru a rýchlo sa vstrebáva. Pleť nemastí, neupcháva, len ju zjemní a máličko aj vypne. Jeho vôňa je o poznanie výraznejšia ako vôňa umývacieho gélu a skôr sa dá prirovnať k drevitým, ale stále sviežim tónom.



To najmä preto, že hydratačný pleťový krém v zložení obsahuje aj extrakt zo ženšenu, ktorý pridáva vôni intenzitu a pleť hydratuje, zlepšuje jej farebný tón a podporuje spevnenie, čiže je aj istou protivráskovou starostlivosťou. Okrem toho je v zložení aj sezamový olej, mandľový olej, marhuľový olej, avokádový olej, olej z pšeničných klíčkov, extrakt z prasličky a samozrejme aj aloe vera. Zloženie krému je naozaj zaujímavé, nájdete v ňom viaceré oleje, ktoré sa až tak bežne v kozmetike nenájdu, respektíve nenájdu takto spolu v jednom produkte. Krém je certifikovaný NATRUE, je vegánsky, plastová tuba má objem 50 ml a stojí 3,99 €

Oba produkty HYDRO NATURE značky Alverde Men nájdete v sieti DM alebo on-line na mojadm.sk. Ako sú na tom vaši chlapi so starostlivosťou o pleť? Vyberajú si kozmetiku sami alebo to prenechajú na vás? 

✍🏻 by Veve&Lulu

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates