Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

19 marca 2019

RECENZIA: Regeneračný pleťový krém Bio-avokádo ALVERDE

bioekologika

Ako majiteľka suchej citlivej pleti zimnú krémovú starostlivosť rozhodne nepodceňujem a snažím sa byť včas pripravená a vyzbrojená výživným ochranným krémom, ktorý pleť ochráni pri akejkoľvek outdoorovej aktivite minimálne od novembra do apríla, a podľa počasia niekedy už aj skôr alebo ešte aj dlhšie, pretože bez dobrého ochranného krému neodhádžem ani sneh spred domu :) 
Viem, že mnohí už netrpezlivo očakávate skutočný príchod jari, nielen ten astronomický, ktorý tu už od zajtra oficiálne budeme mať, a že počasím skôr stále ešte chladné zimné dni by ste hneď vymenili za tie teplejšie jarné, a tiež mi je jasné, že zmienky o zime a témach súvisiacich asi nie sú už tak príťažlivé ako občasné zubaté slniečko vykukujúce spoza oblakov :)  
Niežeby som sa z prichádzajúcej jari netešila. Niekde v kútiku duše už aj vo mne tá jarná radosť drieme. A aj keď po malých krôčikoch, ale postupne aj mňa každoročne celkom opantá krása znovuzrodenej prírody, zelená sviežosť novej trávy, všetky tie farby kvetov, stromov i neúnavný spev vtáčikov... No zároveň jar každý rok so začiatkom novej sezóny alergií a alergénov pre mňa znamená aj výrazne náročné obdobie, predstavujúce útok nielen na dýchacie cesty, sliznice nosa a očí, ale veľmi výrazne sa odzrkadľujúce aj na potrebách mojej suchej pleti. Možno aj vplyvom týchto aspektov a napriek mnohým krásam, ktoré jarné obdobie vnáša do našich záhrad a prírody, jar v poradí obľúbenosti ročných období u mňa zastáva až tretie miesto – nasledujúc jeseň na prvom a zimu na druhom mieste. 



Suchú a citlivú pleť mám po celý rok. Počas zimy a tiež chladných dní skorej jari i neskorej jesene dáva počasie mojej pleti zabrať. Často sa stáva, že celé mesiace bojujem s drsnejúcou vysušenou pleťou, šupinkami na viacerých miestach, a v tých najhorších prípadoch sa pridružia aj precitlivené zapálené a svrbivé ložiská atopického ekzému :( V takom prípade zdanlivo nemám veľa možností na výber, keďže krémy a mastičky na ropnom základe s množstvom toxických látok a nežiadúcimi vedľajšími účinkami som odmietla používať už dávno. Našťastie vybrať si starostlivosť bez zbytočných chemických aditív už nepredstavuje žiadnu komplikovanú misiu, keďže prírodný kozmetický trh dnes ponúka množstvo alternatív pre potreby a nároky akéhokoľvek typu pleti. Nie je výnimkou, že celkom kvalitné aj účinné produkty možno objaviť aj v cenovo najnižších kategóriách. Je to už dávnejšie, čo sa aj mne podarilo v tej cenovo veľmi priateľskej kategórii objaviť pleťový krém napĺňajúci potreby aj tej najsuchšej pleti a od prvej pozitívnej skúsenosti s ním pred cca 3 rokmi sa k nemu rada pravidelne vraciam. Musím priznať, že napriek všetkým možným vplyvom, na ktoré moja pleť zvykne prehnane zareagovať, na kvalitné a účinné pleťové krémy mám pri výbere asi celkom šťastie a pleť to hádam tiež oceňuje :) A o akom záhadnom pleťovom kréme teda je tento článok? Intenzívne regeneračný pleťový krém Bio-avokádo z pleťovej línie Alverde Naturkosmetik je správna odpoveď ;)

Pôvodne som si tento avokádový krém zaškatuľkovala ako zimný ochranný krém, keďže v mojom nákupnom košíku prvý krát skončil už pred niekoľkými rokmi práve v decembri pri náhodnom hľadaní nejakého intenzívnejšieho krému vhodného pre pleťové „sušienky“. Aj keď konzistenciou je trochu hustejší a rozotieranie je časovo o niečo zdĺhavejšie než býva zvykom pri iných denných krémoch, moje skúsenosti hovoria, že je to užitočný krém na celý rok a ako som sa už neraz presvedčila, nie je to len krém na zimné obdobie. Avokádový krém je na vysušenú pokožku namiešaný úplne dokonale a moju večne suchú tváričku hydratuje tiež dokonale a plne v súlade s mojimi očakávaniami.
Asi ako keď po horúcom letnom dni večer popolievate záhradu a v nej razom všetko ožije, presne takto rozkvitá pleť sušienky po dávke tohto vyživujúceho avokádového krému... takže všetci s náročnou suchou pleťou neprestávajte čítať ďalej :)  
Intenzívne regeneračný pleťový krém Bio-avokádo je výrazný a to vo všetkom. Výrazne hutný, výrazne hydratujúci i výrazne vyživujúci. V zimných chladných mesiacoch pleť ochráni pred chladom, vetrom, mrazom a čo veľmi oceňujem, zabraňuje opätovnému vysúšaniu pleti, ktorá tak zostáva vyživená na dlhé hodiny a skutočne ochránená v podstate po celý deň. Napriek výraznej hutnosti sa krém veľmi rýchlo absorbuje a pleť nezanecháva ani mastnú ani lepkavú. Pri prvých použitiach som mala trošku problémy trafiť správnu dávku, ktorú asi potrebujem na jedno nakrémovanie tváre, bez toho, že by som krému vytlačila zbytočne veľa. Avšak už pri troche trpezlivosti určite sami zistíte koľko krému asi potrebujete a rozhodne sa môžete tešiť na veľmi príjemný výsledok a dlhodobú výživu pokožky. Odmenou je hebká, zjemnená, elastická, nadpriemerne hydratovaná a výdatne výživená pleť.

Hodí sa každej suchej pokožke, pričom myslím, že ako takú extra (možno nočnú) starostlivosť ju ocenia aj potreby normálnej pleti alebo pleti zmiešanej no náchylnej na vysúšanie. Ak by ste zrovna po takejto extra výžive pleti netúžili, ale ruky, lakte, kolená alebo možno päty by po zime intenzívnu regeneráciu viac ocenili, kľudne môžete siahnuť práve po avokádovom kréme. Ako prvá pomoc je skvelý, kdekoľvek to je potrebné. Podľa mojich skúseností, získaných už asi 4. balením avokádového krému, krém je pre suchú pleť použiteľný aj v teplejších dňoch, kedy v tenkej vrstve dokonca ani pri denných teplotách okolo 25 – 27°C nepôsobí ako nejaká hutná maska alebo niečo zaťažujúce, naopak je veľmi príjemný. Príjemná, akoby „raňajková“, je aj vôňa krému pripomínajúca zmes čerstvo roztlačeného avokáda s bylinkovým nádychom harmančekového čaju :) 



Intenzívne regeneračný pleťový krém Bio-Avokádo od Alverde Naturkosmetik má celkom pekné zloženie, ktoré ma už pri prvom raze milo prekvapilo. Aj preto sa k nemu rada vraciam, a keď už sa opäť obsah krému míňa, novému baleniu v regále DM-ka nemôžem odolať. Avokádový olej (Persea Gratissima Oil) hneď na druhom mieste hrdo potvrdzuje, že skutočne ide o krém avokádový. Intenzívnu výživu zabezpečuje mix olejov sójový (Glycine Soja Oil), pupalkový (Oenothera Biennis Oil), olivový (Olea Europaea Fruit Oil), mandľový (Prunus Amygdalus Dulcis Oil), jojobový (Simmondsia Chinensis Annuus Seed Oil) a slnečnicový olej (Helianthus Annuus Seed Oil). Regeneráciu pleti podporujú lipidy včelieho vosku (Cera Alba), extrakt z harmančeka (Chamomilla Recutita Flower Extract) pleť upokojuje, rastlinný glycerín napomáha fixovať a udržať hydratáciu, vitamín E (Tocopherol) ako overený antioxidant bojuje proti predčasnému starnutiu pleti, hutnú mliečne sfarbenú textúru krému doplňujú a priamo ovplyvňujú prírodné deriváty (Zinc stearate a Magnesium Sulfate). Vôňa krému je tiež čisto prírodná a pochádza z éterických olejov. 
Zaujímavá informácia uvedená na krabičke hovorí, že testovanie na vzorke 30 osôb potvrdilo, že vrásky spôsobené suchosťou pleti a pocit napätia boli počas 4-týždňového pravidelného používania minimalizované. Za ďalšie zaujímavé výsledky hovorí štúdia overená na 20 osobách, ktoré počas pravidelného 28-dňového používania pozitívne hodnotili elasticitu a jemnosť pokožky.  
V plastovej tube sa nachádza 50ml pleťového krému, ktorý je NATRUE certifikovaný, zoženiete ho v regáloch DM drogerie alebo aj v e-shope mojadm.sk za veľmi priaznivú cenu 3,29 €. Plastová tuba je vložená v kartónovom obale, ktorý z časti vyvažuje ekologicky priateľskejšiu stránku balenia, keďže kartón je vyrobený z najmenej 80% recyklovaného materiálu, farebná potlač neobsahuje minerálne oleje a 80% tlačiarenských farieb je na báze obnoviteľných surovín.

Poznáte tento krémik? Aké sú vaše skúsenosti s ním?

✍🏻 by Veve

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates