Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

31 marca 2018

RECENZIA: Venušin krém s bulharskou ružou

bioekologika

Môže mať kozmetický výrobok ešte ženskejší názov? Veď posúďte, že Venušin krém s bulharskou ružou je úplne dokonalý názov a nádherne spája ženský princíp s legendárnou bulharskou ružou (Rosa Damascena). Kvetom vzácnym, kvetom užitočným a kvetom výnimočným - presne takým, ako sú ženy samy. Venušin krém má neprehliadnuteľný punc bohyne lásky a krásy už v názve, pretože Venuša sa zrodila spolu s ružou a je teda neodmysliteľne spätá práve s týmto kvetom.  
O tom, že je tento pleťový krém výnimočný, sme nepochybovali ani chvíľku a už po prvom použití sme boli absolútne pozitívne prekvapené. Myšlienka, dizajn a v neposlednom rade aj zloženie tohto krému je niečo, čo vám napovedá, že ten, kto ho vyrobil si dal skutočne záležať na jeho kvalite i posolstve. 
Ako môžete vidieť na fotke, na etikete krému je zobrazená Venuša, ktorá má na hrudi symbol srdcovej čakry. Tá totiž upiera pozornosť na lásku a vzťahy, na súcit a rovnováhu. Okrem toho, môžete si byť istí, že ide o poctivú ručnú výrobu, ktorá dohliada na kvalitu každej použitej zložky, produkcia nevyrába žiaden zbytočný odpad, takmer 100% je vegan (okrem použitého včelieho vosku), hrdo sa môže označovať z 97% aj ako RAW, lebo len 3 % z tohto krému sa topia pri teplote vyššej ako 60ºC a žiaden produkt nie je testovaný na zvieratách. Ide o ručnú výrobu, kedy sa všetky nazbierané bylinky a suroviny prekontrolujú pozorným okom. Jednoducho z množstva malých detailov sa vytvoril dokonalý celok pre krásu tela i ducha.

Približne od polovice februára sme krémik na striedačku otestovali obe, pretože rady skúšame ako zafunguje na naše odlišné typy pleti, ale aj preto, že každá z nás si vždy všimne niečo, čo je pre ňu dôležitejšie, ako pre tú druhú. Pri tomto pleťovom kréme sme však úplne nezávisle od seba prišli k rovnakému záveru, a to, že by sa mal rovno volať hojivý balzam !!! Nadmerne vysušená a popraskaná pokožka? Zapálené a popraskané kútiky úst? Ekzém alebo začervenaná a svrbivá pleť? Vyrážky či pokožka vysušená z neustáleho smrkania pri nádche? Všetko do bodky otestované a tento krém obstál výborne pri každej z týchto úloh. A keby len obstál, bol priam dokonalý :) Že nás i vás každá zo zmienených pleťových nedokonalostí štve, je viac ako jasné a každý sa ich predsa chceme zbaviť, čo najskôr. Väčšinou v akútnych prípadoch skúšame na pleť naniesť všetko možné (niekedy bohužiaľ aj bezhlavo, a teda tie kombinácie krémov, mastičiek, roztokov a olejov v tom prípade neurobia nič, akurát jedna vrstva prekrýva tú druhú), ale s týmto pleťovým krémom získate pre pleť hneď niekoľko poctivých a cenných ingrediencií a skúseností. Čo nás najviac pozitívne prekvapilo bola skúsenosť, že nielen, že pleť pekne zahojí a zregeneruje, ale celkovo dosť výrazne skráti čas potrebný na obnovu pokožky, aby opäť vyzerala zdravo. 



Okrem iného, zaujímavý je aj svojou konzistenciou. V chladnom počasí a prostredí stuhne a pri bežnej izbovej teplote sa stáva redším. Pri kontakte s pokožkou sa ihneď topí a skvele sa rozotiera. Pre suchú pleť je to dokonalý spoločník, ktorý ju zvláčni, zjemní a rozžiari, pre zmiešanú a mastnejšiu pleť tiež nie je problémom, len sa bude o niečo dlhšie vstrebávať. Pri večernom použití pred spaním však nebude prekážkou ani toto :) Uľahčiť si to môžete použitím kvetovej vody (my najčastejšie používame ružovú vodu, ale fungovať bude akýkoľvek druh), ktorou pleť zvlhčíte a potom nanesiete Venušin krém. Môžete si byť istí, že to pôjde o poznanie ľahšie :) A ak si ráno vyhradíte pár minútiek naviac, pokojne na krém môžete naniesť aj make-up alebo BB či CC...skrátka je to perfektný spoločník na každý deň. 


Pleťový krém je vyrábaný metódou za studena a neobsahuje žiadnu vodu. Výborne sa osvedčil pri mrazivých zimných prechádzkach či športovaní, žiadne šupinky a nepríjemné pnutie tváre sa nedostavilo. Na dotyk ostane skutočne hebučká a vyhladená a taký pocit pretrváva v pohode aj celý deň. Vôbec neupcháva póry a v podstate nevieme nájsť ani jednu negatívnu vec, ktorú by sme mu vytkli. Jednoducho, tak ako sa píše na stránke výrobcu, tento krém pomáha hľadať rovnováhu krásy tela a duše a jeho použitie je skutočným pohladením Venuše. Obsahuje až 86% surovín z ekologického poľnohospodárstva, základ tvorí BIO nerafinované bambucké maslo a kokosový olej, doplnené o iné druhy olejov, včelí vosk a extrakty z damašskej ruže, plodov malín, rozmarínu a vitamínu E. Vôňa je veľmi originálna, sladšia, výraznejšia, až akoby karamelová s prenikavými tónmi kvetov ruže. Chvíľku sme si na ňu zvykali, ale po čase sa nám zaľúbila práve preto, že je nezvyčajná. Sklenená nádobka krému je z hnedého skla, ktoré bráni prenikaniu UV žiarenia, má objem 30 ml a stojí 8,60 € alebo 60 ml balenie, ktoré stojí 16,80 €. 

Tento krémik ocení každý typ pleti, rovnako ako dokáže uplatniť svoje protizápalové účinky, tak dokáže pleť zharmonizovať a povzbudiť. Nás už zaujíma len to, ako bude fungovať v trošku teplejšom počasí, a preto sme si obe z neho nechali aspoň malý kúsok, aby sme otestovali aj toto :) A čo naň hovoríte vy, zaujal vás tento krém z dielne Herbariumprojekt

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

LETNÝ UPDATE Venušinho krému

... alebo inak – krátka aktualizácia skúseností a postrehov pri používaní v teplejšom počasí :) 
Keď sme pri písaní recenzie prisľúbili, že tento krémik plánujeme podrobiť ešte testovaniu užívateľského komfortu aj v teplejšom počasí, to sme ešte ani netušili, že už z jari sa stane automaticky leto a teploty sa vyšvihnú výrazne nad očakávania, a leto tak pretrváva už od apríla tohto roka!!! ...a že tých príležitostí dôkladne preveriť krém v teple bolo dosť, to asi ani nemusíme zdôrazňovať. No ale aj vďaka týmto horúčavám sme mohli pre vás skutočne dôkladne overiť, či by ste mohli nad jeho kúpou uvažovať aj počas letných mesiacov. Na rovinu – nič vám v tom nebráni :) Aj keď priznávame, že sebadisciplína v krémovaní počas extrémnych horúcich dní je veľmi náročná, a boli dni, kedy akýkoľvek krém, balzam či fluid sme nezniesli, dnes vieme, že práve po takýchto prehreškoch, je venušin krém dokonalou liečebnou kúrou pre pleť. Hoci je to krém bez vody a jeho vstrebávanie je o nejaký čas dlhšie, výsledný efekt je aj v letných dňoch nad očakávaním. Pleť sa v tomto období viac potí, špiní (resp. zanáša prachom, peľom...) a je vystavená intenzívnemu pôsobeniu slnečných lúčov. Nič z toho jej extra neprospieva a potrebuje ochrániť i zregenerovať (a samozrejme pred tým aj dôkladne očistiť). Ideálne vám Venušin krém pomôže najmä v tom, že okamžite po jeho nanesení je pokožka “nacucaná“ a akoby pokropená živou vodou. Nie je premastená, ani nijako zaťažená, z čoho vyplýva záver, na ktorom sme sa jednoznačne obe zhodli, že rovnako tak suchá, ako aj zmiešaná pleť si vďaka tomuto kúzelnému krému prídu na svoje celoročne :)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates