Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

07 júla 2021

RECENZIA: Nechtíkový gél HANUS

bioekologika

O niektorých produktoch si človek môže myslieť, že sú skutočne zázračné. Jasné, že nič nefunguje všetkým celkom rovnako a každý máme svojich obľúbencov, ale nechtíkový gél Hanus bez mihnutia oka zaraďujeme k TOP produktom, ktoré už roky pravidelne používame a nechystáme sa na tom nič zmeniť. O tom ako rýchlo účinkuje, sa môžete presvedčiť aj len na obyčajnej vyrážke. Pretože už po niekoľkých hodinách redukuje začervenanie, opuch a aj bolesť...a to sa počíta, pretože niekedy to nie je len estetický problém.

Nechtíkový gél Hanus je spoľahlivý pomocník na rôzne poranenia a poškodenia pokožky, od drobných škrabancov a záderov až po bežné “domáce“ rezné rany, popáleniny alebo aj bolestivé stopy po bodnutí od hmyzu.

Súčasne s týmto, musíme potvrdiť, že sa nám rovnako dobre osvedčil aj pri výraznejších poškodeniach a hlbších poraneniach, kedy si hojenie vyžadovalo dlhšie časové obdobie. S pravidelným používaním nechtíkového gélu sa rany postupne zaceľovali až zostali takmer neviditeľné. Okrem toho, že gél podporuje a urýchľuje hojenie, zároveň pôsobí aj antibakteriálne a antisepticky, čo vlastne tiež posilňuje a urýchľuje celý proces a vďaka tomu sa nestáva, že by sa rana neustále zapaľovala a nedokázala prejsť do záverečnej fázy hojenia.

Samozrejme, tajomstvo úspechu nie je náhoda. Tieto super vlastnosti má gél už v popise výrobku, pretože je určený na "Hojivé pôsobenie (urýchlenie granulácie a epitelizácie tkaniva), protizápalové a protibakteriálne účinky na pokožke." Nie je to len zovšeobecňujúci popis, naše skúsenosti hovoria samé za seba. A ak ste sa teraz zamysleli, že čo to vlastne znamená granulácia a epitelizácia tkaniva, tak na vysvetlenie, nie je to nič iné ako:

  • granulácia - fáza hojenia, v ktorej sa vytvoria nové krvné cievy a tkanivo postupne vyplní ranu
  • epitelizácia - záverečná fáza, ktorá začína z okrajov a postupne vyplní ranu

Čiže obe fázy sú vlastne niečo veľmi prirodzené a potrebné, aby sa pokožka opäť dostala do zdravého stavu.



Celkom logicky, základom tohto gélu je nechtík lekársky, respektíve jeho extrakt a konkrétne ide o odrodu s názvom Plameň. Nechtík je jedna z najznámejších a najrozšírenejších liečivých rastlín, ktorá je známa už stáročia a dodnes sa s obľubou používa najmä pri mnohých kožných problémoch. Podľa výskumov vo významnom množstve obsahuje skupinu zlúčenín triterpénov, u ktorých sa potvrdili protizápalové vlastnosti. A tiež sa výskumom dospelo k záveru, že môže stimuláciou rastu nových krvných ciev a pokožky, prispievať k hojeniu rán. Nechtík je zároveň určite jedným zo symbolov leta už len vďaka výrazným oranžovým a žltým kvetom, ktoré dokážu potešiť na pohľad a bez pochýb aj prispieť k zdraviu organizmu. Majte ale na pamäti fakt, že Hanus nechtíkový gél obsahuje v zložení aj etanol (o.i. kvôli dezinfekčným vlastnostiam) a ten môže spôsobiť mierne podráždenie a štípanie pokožky. Záleží však od konkrétneho poranenie, od jeho rozsahu a aj od citlivosti vašej kože, takže je to výsostne individuálna záležitosť, či a ako budete na obsah alkoholu reagovať.

Ďalším nesporným plusom ale je, že nechtíkový gél má redšiu konzistenciu, ktorá sa našťastie nerozteká. Práve naopak, vďaka “gélovitosti“ ho pohodlne dokážete rozotrieť aj na popálené miesto bez toho, aby ste od bolesti "vyskočili z kože". Ak si ho predtým dáte na chvíľu do chladničky, v tomto prípade 100 % znásobíte jeho uľavujúci efekt...rovnako schladí aj štípance od hmyzu a zmierni opuch. Spotreba vám tiež neurobí vrásky na čele, väčšinou ho stačí maličké množstvo a vďaka tomu vydrží aj niekoľko dlhých mesiacov :) Zaujímavá je jeho vôňa. Asi najviac nám pripomína marhuľový džem, alebo niečo veľmi podobné kombinácii marhuľovému džemu s dominanciou charakteristickej arómy kvetu nechtíka :) ale ak by ste ju aj prirovnali k niečomu inému ako k džemu, aj tak sa pravdepodobne zhodneme, že je príjemná a jemná.

Ako sme už spomínali, my nechtíkový gél používame roky a zatiaľ vždy poslúžil k našej spokojnosti. Na prvý pohľad vyzerá ako jednoduchý produkt, no odporúčať ho môžeme všetkými desiatimi. Ide o slovenský výrobok firmy HANUS s objemom 50 ml a cenou približne 3,49 €.


✍🏻 by Veve & Lulu

(sponzorovaný článok/spolupráca)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates